30 May, 2011

Belajar Teknik SEO Tingkatkan Traffic Blog

pada mulanya blog ni aku guna teknik blogwalking untuk promosi atau naikkan graf nuffnang. letih jugak la...kadang-kadang tu post dekat FB. huhu..kadang- kadang rasa letih jugak. Biasalah buta blogging aku nih. walaupun trafic mencanak naik, tapi tak ada komen-komen yang bernas. macam tak ada feedback la kan. tak syok...oo..huhu. aku buat blog nih nak bagi hampa baca,pastu lontarkan pandangan..bukan semata-mata untuk kejar populariti ok..huhu. tak ada makna nya kalau followers ramai, tapi pembaca yang setia tak ada.kan kan.

dari titik kesedaran disitulah aku rasa patut belajar teknik seo nih. seo.?

Posted By Kemal Merah1:54:00 AM

29 May, 2011

TV3 - JUARA MENTOR 5 milik SALMA

Mentor 5 tunjuk ajaq ku sipu!!



Juara Mentor 5 akhirnya milik SALMA . tertunggu jugak lagu baru yang depa nyanyi tadi. kalau aku komen, rata-rata ok la.. tak gempak sangat.huhu. tengok kat rumah makcik aku kat perlis nih, tak tahulah susana kat sana macam mana kan. gempak la kot.(ambil hati)


antara lagu baru yang diperkenalkan.

Posted By Kemal Merah11:33:00 PM

Tips - berjaga - jaga dengan Virus - Antivirus cap ayam

Kadang-kadang antivirus yang kita beli beratus-ratus tu, kita tak pasti pun sama ada antivirus yang kita install dalam pc or laptop tu berfungsi atau tak. main pakai install ja.. kan.kan. janji ada antivirus. dengan harapan antivirus tu menjaga laptop or pc hampa. sebenarnya, tak guna ada antivirus mahal-mahal kalau tak tahu nak kawal virus. jgn harapkan antivirus 100%.

tip yang pertama :

Posted By Kemal Merah3:03:00 AM

28 May, 2011

KEPUTUSAN LIGA SUPER 28/5/2011 : KEDAH VS TERENGGANU = 1 : 0

Posted By Kemal Merah10:40:00 PM

Maharaja Lawak Minggu ke 9 JOZAN, JAMBU, SEPAH, NABIL, BALAS

Filled under:

umum dah ketahui penyingkiran kumpulan balas dalam maharaja lawak minggu ke 9. ini ada kado2 untuk anda, persembahan dari kumpulan jambu, sepah, jozan, nabil..

Posted By Kemal Merah12:37:00 AM

27 May, 2011

Kotak follower hilang pulak .... hadoi..hadoi..

Filled under:

kotak follower kat atas ni hilang pulak...adoi..

Posted By Kemal Merah3:28:00 PM

Maharaja Lawak Minggu ke 9

Filled under:

Nampak nya dah tak sabar nak tengok persembahan budak2 maharaja lawak minggu ke 9 nanti..huhu.. walaupun maharaja lawak ni ditayangkan kat astro warna, itu tak patahkan semangat nak tengok jugak persembahan nabil, sepah, jambu.. huhu. maka cara nya ialah anda mesti like page GuaTv Dot Com di facebook. huhu.. syabas untuk admin GuaTv Dot Com yang dengan pantas upload video maharaja lawak kat page dia selepas show maharaja lawak. entah macam mana la speed internet dia eh.. mesti laju gila babas punya!! teringat dulu masa kat asrama, sempat tengok maharaja lawak minggu 1 sampai minggu ke 4 ja, tu pun ehsan dari member kaki download - mendownload nih. huhu.. yang mana nak download full maharaja lawak minggu ke 9 nanti boleh la ushar laman gempak.org. mesti ada hamba Allah yang upload show ni. tak miss plak tu.. kali ni siapa pulak yang akan tersingkir.?? adakah kumpulan balas tersingkir maharaja lawak minggu ke 9 jap g.?? tunggu...huhu

p/s: nak tengok maharaja lawak minggu ke 9 online ?? sini bukan tempatnya.. hehe

Posted By Kemal Merah2:29:00 AM

26 May, 2011

Sejarah Kaum Israel & Review Benjamin Netanyahu dalam YouTube - Awesome Worldview Project

Filled under:

Umum sekarang ni (dari kaca mata muslim) melihat negara israel adalah satu negara yang kejam, penjajah, terrorist, perampas, busuk kaki dan hati dan sebagainya. hanya sebahagian 'Makhluk Allah' dari eropah dah sebelah timur tengah mengangap perkara yang sama tentang negara Yahudi Laknatullah ini. ada juga yang tak kurang menyokong negara Yahudi ini. Mereka bagaikan

Posted By Kemal Merah1:44:00 AM

25 May, 2011

Di sebalik tirai kamar gelap gelita ini..

Filled under:


Semalam semasa tengah layan Mr. GOOGLE cari info pasal  tokoh kepimpinan untuk member aku sorang nih Kyra, (blajar jadi nurse, tapi kena buat essay pasal tokoh ..tak paham aku) aku terpikir nak search nama blog aku nih kat google.. nak tau apa yang muncul.??? lihat gambo kat bawah ni...hahah

Posted By Kemal Merah3:27:00 PM

Kelahiran Blog yang Serabut

Filled under:

Setelah berjam mencari layout yang sesuai dengan blog nih last2 aku pilih layout hitam entah apa apa nih..
huhu..bedal ja lah kemal... dan untuk pengetahuan hampa, blog ini dulu namanya "KERTASWARNMERAH" sekarang aku da tukar jadi KEMAL's Story... nama tupun aku bedal jugak..
yang si kyra tu pulak, gelak kan aku pasal url blog nih ciut.. mylovelybucuk.blogspot.com .. haha~ aku pun tak sangka aku letak url nih..adoi... haha

Posted By Kemal Merah12:25:00 AM

24 May, 2011

Penjagaan laptop @ Kamputer hampa

Filled under:

Nak berkongsi sedikit Tips mengenai penjagaan laptop @ kamputer hampa..

Tips penjagaan fizikal:

► Pastikan

Posted By Kemal Merah2:00:00 PM

19 May, 2011

Kartun itu, Dunia ku..

Filled under:

Nak citer pasal kartun. td masa duk cari-cari video untuk sepupu aku si ADaM DAnisH nih.. kat Youtube,  aku terjumpa cerita Hikayat Sang Kancil dan Monyet terbitan Filem Negara Malaysia.
pergh...terkesima aku..kartun yang selalu

Posted By Kemal Merah1:47:00 AM