28 June, 2011

Retpulp vs Retrock

Filled under: ,



layan lagu kat bawah nih..

Posted By Kemal Merah1:37:00 PM

25 June, 2011

Hati Berbunga-bunga.. oh..oh..

Entry kali nih aku hanya boleh tulis.. 'Oh..Tidak'...huhu.. kenapa.? sebab....haha..malu nak cita..
.......

Posted By Kemal Merah11:32:00 PM

17 June, 2011

Tips - Cara Cari Driver Komputer @ Laptop dengan Mudah (Step by Step)

Kadang-kadang untuk mencari Driver komputer atau laptop yang baru di format memang merenyahkan. Tambah-tambah Driver yang kita nak tu pelik-pelik dan susah nak cari. siap maki-maki google

Posted By Kemal Merah10:44:00 PM

16 June, 2011

Liga Bola Sepak Wanita Pada Tahun Depan

Filled under: ,

KOTA BAHARU – Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan mewujudkan liga bola sepak untuk pasukan wanita di setiap negeri bermula pada tahun depan bagi merancakkan sukan bola sepak di negara ini.Timbalan Presiden FAM, Tan Sri Annuar Musa berkata perjalanan sistem liga untuk pasukan wanita itu nanti hampir menyamai Liga Malaysia

Posted By Kemal Merah1:40:00 AM

15 June, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #1

Filled under:


Posted By Kemal Merah2:59:00 PM

14 June, 2011

Arkib Koleksi Novel Di Rumah Nenda -

Filled under: , ,

 Baru-baru ni Makcik aku update Koleksi Novel simpanan beliau. Berpinar mata aku tgk novel tu...banyak oo...  berikut adalah senarai Novel yang ada dalam Rumah

Posted By Kemal Merah2:27:00 PM

Kenapa Jadi Blogger - Kami Bukan Blogger Picisan

Filled under: , , ,

money online,make money online malaysia,make money online,earn money online malaysia,making money online for free,how to make money online,making money online,earning money online,make money online home based business, earn money,
Apa yang mengerakkan jari-jemari hampa untuk terus menyental keybord dan berblogging.? adakah kerana hanya ingin meraih pendapatan secara online.? ataupun hanya sekadar ingin

Posted By Kemal Merah12:12:00 AM

13 June, 2011

About Me - Kenal-kenal Gitu..

Filled under:



Posted By Kemal Merah1:55:00 AM

12 June, 2011

First Giveaway by Cik Putih

newbie should join this contest

Posted By Kemal Merah1:26:00 AM

11 June, 2011

Keputusan Penuh Piala FA 2011 Akhir - Kelantan vs Terengganu

Keputusan Penuh Piala FA 2011 Akhir - 11/6/2011

Kelantan vs Terengganu

Posted By Kemal Merah11:03:00 PM

10 June, 2011

Special Bloggers to Review

Filled under: ,

Asalamulaikum semua, saya dengan nama pena yang bernama kertaswarnamerah yakni pemilik blogger kampung ini mempersembahkan Special Bloggers to Review. hehe..saja teringin nak buat Majalah Blog plak.Untuk permulaan, penulis review member sorang nih dulu. lepas nih, penulis akan review bloggers yang lain pulak.

Blog yang kita akan review untuk pertama kali nya ini ialah

Posted By Kemal Merah1:42:00 AM

Tips - Penjagaan Pencetak / Printer

Tips kali ni berkenaan dengan penjagaan printer : 

Pertama
Bersihkan printer:- Untuk memanjangkan hayat printer, rajin-rajinlah membersihkannya. Dan pastikan semasa membersihkan, Suis hendaklah di’OFF kan.

Kedua
Jangan rehatkan printer terlalu lama:-  Paling lama pun, printer hendaklah digunakan seminggu sekali, dan semua warna hitam putih/warna hendaklah digunakan. Ini bertujuan supaya ink tidak mengering di Head Printer.

Ketiga
Catridge

Posted By Kemal Merah12:04:00 AM

09 June, 2011

Luar Kotak - Tak mau sembang isu sensitif lagi dah..

berpeluh aku pasal entry kat bawah ni.haha. adakah aku silap mentafsir. hehe. bahaya main isu sensitif nih. tapi aku suarakan isu ini kat sini  pun bukan sebab rating blog ok. cuma nak bagitau pendapat aku jah.. aku hormati pandangan dan kritikan hampa.teruskan bagi pendapat,explen apa yang patut.  hehe...tp aku tetap x setuju. (lari lari...)

Posted By Kemal Merah3:57:00 AM

Omg..Omg.. Masjid Pun nak DiPolitikkan

Tak abih-abih pasal Politik diaorang nih. sana politik, sini politik yang aku nih.?Politeknik.hehe..
Walaupun aku nih hanya manusia biasa, tak ada super power pun macam orang tu, tapi aku tetap juga ikuti perkembangan semasa...depa tak tahu ka, lebih setengah juta belia yang berumur 20-21 (macam aku nih) kat Malaysia nih duk perhatikan gelagat politik kat malaysia. hampa tau la kan situasi politik kat malaysia ni macam mana kan

Posted By Kemal Merah12:51:00 AM

08 June, 2011

Lagu baru - Shiha - Bila Bertemu mu (Lirik)

 layan...jangan tak layan..haha~best plak dgr lagu nih..

Kau tahu betapa ku sayang padamu
Kau tahu betapa ku fikir tentangmu
Cinta aku.. dapat hadir dalam kamu
Kan ku buktikan kataku ini

Posted By Kemal Merah4:26:00 AM

07 June, 2011

Keputusan Perlawanan Persahabatan Malaysia vs Kemboja 7 Jun 2011

Filled under: ,

 

Keputusan Perlawanan Persahabatan Malaysia vs Kemboja 7 Jun 2011

Posted By Kemal Merah7:03:00 PM

Keputusan Penuh Liga Super - 6 Jun 2011


sila klik untuk tumbesaran yang sempurna ^^

Posted By Kemal Merah12:22:00 PM

06 June, 2011

Kes - Tips apabila Terlupa Password Laptop @ Komputer

Filled under:

Memang leceh bila terlupa Password Laptop atau Pc. bisalah dah tua-tua nih (kyra). tapi jangan gelabah pergi format laptop hampa tu bila terlupa password.hilang data secara total plak nanti. bila situasi macam ni terjadi, hampa boleh guna 'Hiren's BootCD'. dalam CD tu, ada tool untuk reset password laptop atau pc.

Posted By Kemal Merah3:25:00 AM

Gambit oh Gambit -Kontroversi VC "Prema Yin Marilah"

Filled under:

sekarang kecoh pasal Gambit ni yang buat video klip kontroversi ala-ala filem biru kononnya. pergh.. berpeluh jugak aku tengok si Shahz Jaszle tu. hahahah..asmara. apa apa pun Gambit cakap

Posted By Kemal Merah2:37:00 AM