30 July, 2011

ini bukan nak review bodoh-bodoh ye...& ukuwah.. ^^

Filled under:

asalamualikum, selamat menyambut bulan ramadan untuk semua bloggers muslim di  malaysia mahupun seluruh dunia. semoga tabah menghadapi bulan ujian keimanan dan bergembiralah apabila bertemu dengan bulan yang mulia ini. huhu.. ucapan bajet macam artis lak kan. tak palah, janji ikhlas. huhu..

dah lama aku tak buat blog review, huhu..last pun buat review blog si nenek kyra tu, tu pun satu ja lah. huhu..

cicak bekata "alah kemal, blog baru setahun jagung dah nak blog review orang.?"

haha.. bio lah setahun jagung ke..setahun betik ke..aku tetap nak review, dari dengan me review blog orang ini lah kita boleh usha blog dan dapat belajar

Posted By Kemal Merah7:42:00 PM

28 July, 2011

OMG...OMG...kelibat Ben Ashaari.

Filled under:

Asalamualaikum, perkongsian kali ini memang best, best bagi aku la..kalau hampa tak best dengan entry ni, buat-buat la best k..huhu. jaga hati member la kan. waktu tu aku baru balik dari kelas. aktiviti macam biasa, mengonlinekan diri. agak terkesima dengan follower ke 184. rasa macam kenal ja gambo mamat tu, ushar punya ushar, hamik kau..Ben Ashaari.


siapa-siapa tak kenal dia ni, boleh la google. berjuta

Posted By Kemal Merah11:44:00 PM

27 July, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #3 (Harimau Malaya)


Posted By Kemal Merah9:14:00 AM

26 July, 2011

Senyum Perlu Ikhlas

Filled under:

Asalamualaikum, teringat zaman-zaman dulu waktu dizaman persekolahan,tersenyum-senyum aku bila dikenangkan. aku rasa zaman terbaik pada aku adalah zaman sekolah. memang best lah pergi sekolah. macam-macam hal pada waktu tu yang mewarnai zaman tu. walaupun bukan dalam di kalangan pelajar yang cerdik atau  yang terbaik, tapi aku still enjoy. Rugi la kalau budak zaman sekarang tak manfaat kan zaman sekolah diaorang. rugi weh.....rugi.!!

Mak aku cakap, "bio blaja tak pandai, tapi mesti mau pergi skolah,mau nak blajo"
Abah pulak cakap "Abah nak kau blajo"(abah jenis x banyak cakap,tapi aku paham)


kata kata tu la yang membuatkan aku menyambung pelajaran dan berterusan membelajarkan diri.huhu(ayat macam gampang).

walaupun susah macam mana pun, abah tetap cari duit

Posted By Kemal Merah3:01:00 PM

25 July, 2011

Drama Sebabak - Bunga Melur wangi meh....

Filled under:

huh..hari yang memenatkan. bersepai jugak la peluh aku ni bila sampai rumah. jauh tu tak la jauh sangat dari kondo ke kelas, tapi disebabkan global warming nih, dah rasa macam nak terbakor dek dipangang bahang matahari.

Posted By Kemal Merah7:00:00 PM

22 July, 2011

Tahukah anda otak burung unte lebih kecil dari mata nye.... - PANAS-


Tahukah hampa, masalah overheating ni merupakan masalah utama bila membeli laptop.  Sebab desktop mempunyai pengaliran udara yang lebih baik kerana saiz casing yang besar berbanding laptop yang mempunyai saiz yang kompak. Kalau awal-awal beli mungkin takdak masalah.  Tapi kalau dah bertahun mungkin masalah ni akan datang dan berupaya untuk menjahanamkan laptop yang disayangi.

Tanda-tanda laptop overheated:

  • Selalu shut down sendiri secara tiba-tiba.

  • Skrin laptop tiba-tiba freeze/hang dan berlaku banyak kali.

  • Bahagian bawah laptop berhampitan dengan kipas terlalu panas walaupun hanya Operating System (OS) sahaja yang berfungsi.  Tak bukak game pun.

Biasanya bila suhunya dah terlalu tinggi laptop akan off sendiri untuk mengelakkan kerosakan pada hardware.  Tapi kalau sistem ni tak berfungsi laptop anda akan menjadi seperti ini:

Posted By Kemal Merah7:34:00 PM

21 July, 2011

Cantiknye awok nih, ada FB.?

Filled under:

pergh...bertuah le kalau aku boleh ngorat pakai ayat tajuk entry nih. haha.. bak orang kata hidung tak mancung pipi tersorong-sorong, huhu. (self confident kurang..haha)
tak kisah la apapun, asal cantik skit, body ada pakej skit mula la hampa nak mengulat bulukan diri.. apa tujuan hampa mengorat.?

  1. dah tiba masanya untuk mencari jodoh.?
  2. saja nak test ayat power.?
  3. sekadar menambahkan koleksi aweks.?
  4. saja suka-suka nak mengatal untuk puaskan nafsu.?
  5. nak tambah kenalan konon nye..padahal yang budak lelaki sebelah pintu tak nak pun tanya nama dia.?
  6. dah memang tabiat hampa kawan dengan berlainan jantina.?
  7. dah tangkap cintan, buruk pun buruk lah. janji hati bersih.?
  8. kawan-kawan ada awek, kita pun nak awek jugak.?
  9. dicabar member-member.?





p/s : Gangster Kelas dah pakai Lipstiks.




Posted By Kemal Merah5:59:00 PM

Facebook Chat is Sucks!!

Filled under:

Menyusahkan!!
nak search2 pulak......hadoi...


Posted By Kemal Merah2:59:00 AM

20 July, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2

Filled under:


Posted By Kemal Merah3:23:00 PM

05 July, 2011

Ibu Duit - fuiyooo...

Filled under: ,

Terkujat aku bila makcik aku tunjuk benda alah nih, dia cakap dia dapat masa tengah beli lauk tadi, org kedai tu yang bagi.
Pernah tengok Ibu Duit.? tengok sini,

Posted By Kemal Merah1:45:00 PM