27 December, 2011

The Twinnies - si kembar yang 'jazz'.!

Hampa semua minat K-Pop lebih dari ais pop.? hampa minat Justin biebier (sengaja dieja begini) lebih daripada Justin Bubur.? Mahupun hampa minat Rebeeca Black, lebih daripada Masked Rider Black.? (bodoh, aku dah start merapu..hehe)
memandangkan ini bukan blog hiburan, macam Beautiful Nara tuh, aku akan olah review nih ikut sedap jari aku. maka, kalau ada terguris hati mu, maafkan lah aku sayang.

baiklah, kita lupakan semua tu sebentar, kita cari kelainan, asyik dengar lagu korea jah...pulun dengaq, tapi haram satu pun tak paham,(kena batang idung). sikit-sikit K-Pop, memang la tak dinafikan, depa tu comel-comel..putih, gebu..Hensem, tapi Akmal & the Band lagi ensem..haha.

Tapi ni lagi comel bro..segak lak tu,(pujian ini berbayar), seingat aku aku stalker view diaorang nih, sebelum kemunculan Yuna, seingat aku la.. masa tu band hujan tak top lagi pun, noh masa tu duk sibuk promosi lagu Bila aku Sudah Tiada versi record dengan henpon kat myspace.(aku lupa password myspace aku).

tanpa melengahkan bacaan hampa, aku 
memperkenalkan,

Posted By Kemal Merah2:26:00 AM

18 December, 2011

Jangan jadi blogger yang busuk, keji, hampeh, eh..matlutfi dalam 'oley.!!!' apasal panjang sangat tajuk post nih.?

Filled under:

Hari kedua kat perlis. perjalanan yang memenatkan, tapi best.(huhu.alah tapi bukan aku yang bawa kereta.) tujuan utama berada kat perlis ni adalah kerana nak tolong mokcik aku kemas barang kat rumah dia sebab nak pindah balik kedah. welcome to kedah maktam.!! hehe. bila cakap pasal perlis, teringat kat Hance yang perasan macho dan kacak tu.huhu..(really miss u bro).housemate & classmate aku yang terrrrrrrbbaikk wa cakap lu. (puji banyak2 pun bukan dia tau).

kali ni nak sembang pasal follower. follower.? apakah.? sapa-sapa yang biasa main blog, nih mesti wajib tahu punya lah benda alah nih.

Posted By Kemal Merah4:50:00 PM

12 December, 2011

Trick : Lajukan Pc / Laptop (windows)

Filled under:

Salam, mesti hampa pernah mengalami pc atau laptop menjadi lambab dan berat bila banyak aplikasi dibuka pada waktu yang sama. Di sini ada cara nak lajukan sikit performance kelajuan pc atau laptop dengan disable beberapa service yang tidak diperlukan oleh sistem windows xp mahupun seven7.

hampa kena buat macam ni:

1.Klik kanan pada My Computer & Pilih Manage

Posted By Kemal Merah6:44:00 PM

11 December, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Filled under:

Hu...tengok cik akak tu main-main contest kat blog dia, terasa teringin la jugak nak test. hehe.. macam mana eh nak buat, salin ja ka dari post org lain.?? bedal ja lah...jom join.



Posted By Kemal Merah1:09:00 AM