29 February, 2012

Bayi di balut dan di ikat tali - Pengasuh Kejam!! Kejam!

Filled under:

Selepas melihat gambar dan video yang aku nak kongsikan ni, aku nak mintak hampa bersabar dan berdoa supaya orang yang terlibat dalam aksi keji ni memperoleh hidayah..


Posted By Kemal Merah2:33:00 AM

28 February, 2012

Kitab Injil yang Sebenar di temui

Filled under:

Sebuah Kitab Injil yang mengandungi ramalan bahawa Nabi Muhammad saw bakal muncul di akhir zaman telah mencetuskan minat daripada Vatican, pusat keagamaan bagi Kristian bermazhab Katholik. Pope Benedict XVI sendiri teruja untuk melihat isi kandungan Injil yang dikenali ‘Gospel of Barnabas’ itu. Injil yang bertinta emas dan keseluruhan menggunakan bahasa ibunda Nabi Isa as, bahasa Aramaic dianggarkan berusia lebih daripada

Posted By Kemal Merah2:42:00 PM

Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD

Filled under:


Dan suka cinta nya si Gumiho tag aku sekali lagi dalam masa beberapa jam. Rajin betoi budak nih.

Satu Segmen yang agak bijak dari empunya blog Doctor Muda aka DM.
So kepada newbie atau new baby dalam blog, boleh cuba ni 
tapi cepat!!!

untuk pemahaman tentang konsep, terma dan syarat.

tarikh tutup 29.2.2012

dan aku tag :
Chenta Eyfa Najibrz : http://tieffa19.blogspot.com/

Posted By Kemal Merah1:15:00 PM

27 February, 2012

segmen : WRFW ! (walk,review,follow,win)

Filled under:


Dan dengan suka cinta nya, si Gumiho tag aku untuk join segmen dari blog adib.

Untuk maklumat lanjut tentang terma dan syarat, sila klik banner di atas nih. 

tawarikh tutup pada 1.MAC.2012

dan segala cool nye, aku tag :



Posted By Kemal Merah9:23:00 PM

Cikgu yang Bertuah!!!!

Filled under:

Tamat sudah pencarian Bloglist Kertas Warna Merah untuk tahun 2012 ni. huhu.walaupun tak ramai yang join, mungkin kurang promosi atau tak ada hadiah, tapi aku berterima kasih kepada supporters yang join dalam Bloglist aku ni.

Terima Kasih.! eheh, sapa cakap tak ada hadiah.. ada la.. cuma aku tak bagitau ja dalam post tu.sengaja tak bagitau hehe. tapi hadiah tu tak la semahal galaxy tab, mahupun tudung ada tanda tangan yuna.

Dalam banyak-banyak 20 orang yang Join tu, aku akan pilih salah satu blog yang bertuah untuk di promokan secara percuma di Featured Content Blog nih. nampak tak yang kat atas tu...

Dan bloglist yang mengikut kategori yang berada di sidebar blog ini akan wujud sepanjang tahun 2012 nih.

Untuk memastikan keadilan dan ketelusan memilih pemenang, aku guna khadam random.org.

dan pemenang nya ialah.......

Posted By Kemal Merah2:30:00 PM

*Update* Jom Sertai Bloglist Kertas Warna Merah!!

Filled under:

Posted By Kemal Merah12:00:00 AM

26 February, 2012

Fibox Bahasa Melayu, OMG..

Filled under:

Kejadian Yang Berlaku Sebentar tadi..apakah!!!

Posted By Kemal Merah10:57:00 PM

25 February, 2012

Cara Popularkan Blog

Filled under:

Alkisahnya, entry kali ni sepekej sekali dengan tip-tip nak naikkan traffic blog.
haha, jika kategori blog hampa sebagai 'peribadi', traffic mungkin sesuatu yang perkara yang tak penting bagi hampa.

tetapi, ada juga blog yang asalnya 'blog peribadi' tetapi tahap ke'popular'iti nya melebihi tahap blog 1 Malaysia, mahupun blog PM. even blog yuyu sekalipun. haha

dengan ke'popular'iti yang ada, mungkin mudah bagi mereka untuk menjana pendapatan sampingan dengan blog. Bila dah popular, traffic pun dah menegak, kalau letak offer iklan satu inci 10 ringgit pun mesti ada yang beli.

jadi macam mana nak popularkan blog anda.?

Posted By Kemal Merah5:54:00 PM

20 February, 2012

CONTEST : JOM VISIT & BLOGWALKING CHEER YOU UP

Filled under:



Alkisahnye masa tengah stalker blog si sha ensem tu, aku terpandang banner seperti di atas ni, yup ada contest daripada blog Spudin. untuk mengetahui syarat-syarat dan hadiahnya, sila klik sini atau banner di atas ya...

Apa Pentingnya Blogwalking

Mengikut kamus Dewan Blog dan Pustaka, Blogwalking boleh diertikan dengan kata lain iaitu "berjalan antara blog ke blog ".

Posted By Kemal Merah2:04:00 PM

17 February, 2012

Cara Hack Wifi

Filled under:

Alkisah di pencarian google, keyword "hack" sememang nya menjadi pilihan ramai. haha. Salah satunya Hack Wifi. Ramai orang tanya aku, macam mana nak hack wifi. sebetulnya aku pun tak tahu sangat macam mana nak hack meng hack nih.

Dalam entry ni aku tak akan ajar cara-cara nak hack wifi pun, aku cuma nak bagi 'kunci' atau 'klu' macam mana nak hack wifi. Yang selebihnya pandai-pandai la hampa godek google.

Ramai pro-pro hackers di luar sana yang mengcadangkan.

1.Backtrack

Tapi kalau orang biasa macam aku nih aku cadangkan.

Posted By Kemal Merah4:55:00 PM

11 February, 2012

Cara cari Crack, Serial number, Sofware dengan MUDAH

Filled under:

salam ukuwah fillah.!!!

Kali ni aku nak ajar hampa macam mana nak cari crack, serial number, sofware, atau apa saja yang hampa nak cari dalam google.com dengan mudah.

cara nya ialah

Posted By Kemal Merah3:53:00 AM

08 February, 2012

Sakit itu Nikmat. Sihat itu Mahal.

Filled under:

huh..minggu yang best. hahaha..tak la best sangat, cuma demam selesama dan sedikit masalah di cabang paru-paru, hehe. gila, kenapa sakit pun nak seronok.?

kan sakit tu pengubat / penghapus dosa kecil.cukup lah hadis ni buat semangat.kan.kan. :) 


hadis Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" 
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


yang tak seronoknya, masih lagi menyusahkan mak dengan abah, tolong bawa pergi hospital, amik ubat bagai, jaga jadual ubat.hu...thanks mom, dad.!!!

waktu tu masa dikelilingi awek-awek nurse praktikal yang comel, aku teringat pulak trio sepupu

Posted By Kemal Merah3:18:00 AM

02 February, 2012

Promo Panggung Sabtu TV3 - lipsync

Filled under:




lol...tersengeh aku sorang - sorang depan tv bila iklan ni keluar. haha, lawak doh.. siapa la yang buat iklan ni ya. 


Posted By Kemal Merah1:31:00 AM

01 February, 2012

Apa Itu Phishing.?

Filled under:

Apa itu Phishing.?



 Phishing merupakan percubaan untuk melakukan jenayah penipuan dengan mendapatkan maklumat sensitif, seperti username, password dan butiran kad kredit, dengan muncul sebagai entiti yang dipercayai dalam sebuah komunikasi elektronik. Bank online, eBay, PayPal dan lain-lain adalah target umum seorang penggodam. 

Phishing biasanya dilakukan melalui e-mel atau mesej segera dan sering mengarahkan pengguna untuk memasukkan butiran di sebuah website. 

Phishing adalah contoh dari teknik kejuruteraan sosial yang digunakan untuk menipu pengguna. Percubaan untuk menangani peningkatan jumlah insiden phishing termasuklah melalui perundangan, latihan kepada pengguna, kesedaran masyarakat, dan langkah-langkah teknikal.

Percubaan phishing yang terbaru telah menyasarkan pelanggan bank dan perkhidmatan pembayaran dalam talian. laman jejaring sosial seperti Orkut juga merupakan target phishing.

E-mel palsu adalah alat yang paling banyak digunakan untuk melakukan serangan phishing. Dalam banyak kes kita mendapat e-mel palsu yang tampaknya telah datang dari laman yang dipercayai.

 di sini seorang penggodam boleh meminta pengguna untuk mengesahkan username dan password dengan membalas ke alamat e-mel yang diberikan.



TEKNIK SERANGAN PHISHING

Posted By Kemal Merah9:25:00 PM