27 May, 2012

Dan Begitulah Ceritanya..

Filled under: , , ,



Dia Milik Orang

Posted By Kemal Merah1:06:00 AM

25 May, 2012

Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Backdoor

Filled under:

Asalamualaikum, dah join segmen Sesi Bertaaruf bersama Blogger? kalau belum jom cepat cepat join. mudah saja.

Baiklah, kali ni aku nak menulis mengenai tentang sesuatu perkara yang jarang jarang orang biasa macam aku ni tahu.terutama pakcik makcik datuk nenek diluar sana,  Seperti tajuk yang anda lihat. Backdoor. Jadi apa itu backdoor?

Sebelum aku lanjutkan penulisan aku mengenai backdoor ni, aku harap anda semua dapat memahami dan membaca entry aku yang tak seberapa ini sampai habis. ambil lah masa 5 - 10 minit, bukan apa, entry ini penting untuk orang orang biasa, makcik pakcik yang di luar sana ni untuk menjamin keselamatan di dalam dunia siber yang penuh tipu daya ini.

Apa itu backdoor.
Sebagai pengenalan, Backdoor boleh dikenali sebagai program atau cebisan malware yang amat berbahaya kerana ianya membolehkan seorang Hacker / Cracker mengendalikan, mencuri data, mengenalpasti password atau apa saja di komputer anda tanpa di ketahui oleh anda.

Contoh : Anda sedang sedap sedap minum kopi sambil cicah roti 4 segi di ruang tamu, tanpa anda sedari ada penyamun tengah selongkar dapur nak curi gula ikut pintu belakang.

Tidak kisah la apa tujuan

Posted By Kemal Merah12:10:00 AM

23 May, 2012

Debat Perdana - Rakyat Malaysia Tertungggu - Tunggu

Filled under:

Tengok tak debat antara Rafizi dengan Kj tadi. siapa tak tengok memang rugilah. sekarang ni bukanlah masa nak pilih atau tengok anda dipihak yang mana, tetapi masa untuk buka mata dan hati disamping dengan hadaman otak tentang fakta -fakta yang kita tak tahu. Sebagai rakyat, kita mesti ambil tahu dahulu pendapat dari kedua-dua belah pihak, barulah dinamakan demokrasi. asyik berdasarkan satu sumber saja, mana boleh..

Terima kasih kepada penganjur yang menganjurkan debat tu, sekurang kurang nya aku dan rakan rakan yang dikatogerikan sebagai rakyat biasa dapat juga penjelasan sebenar dari kedua belah pihak, apatah lagi tentang isu yang menjadi perhatian semua iaitu PTPTN.

Posted By Kemal Merah12:10:00 AM

18 May, 2012

SEGMEN : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger

Filled under:

Asalamualaikum, semoga anda semua sihat sokmo. macam mana, dah join contest forum.caricyber? siapa-siapa yang belum join rugi la sebab hadiah lumayan menanti anda. tempat pertama Rm300, kedua Rm200, ketiga RM100 dan Web Hosting dan Domain percuma untuk entry terbaik.; baru berapa orang ja join, cuma buat entry macam ni je Contest Blogger & Forum CariCyber.

Di kesempatan ruang dan waktu ni aku nak jemput anda semua join segmen yang akan berlangsung selama seminggu. Segmen yang diberi nama " SEGMEN : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger".

Miho & Merah

Pengenalan : Taaruf kalau di ertikan dalam bahasa malaysia nya ialah 'Perkenalan'. tujuan segmen ini di adakan ialah untuk berkenalan sesama blogger. Diharap semua blogger baru dan lama dapat beri kerjasama. ^^

Syarat :

Banner untuk Segmen ini tidak di tetapkan. Bebas nak buat sendiri atau tidak, terpulang kepada anda. tak nak letak tak apa, nak letak pun tak apa.

Buat satu entry yang bertajuk "Segmen : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger"

Didalam entry tersebut tuliskan :

Posted By Kemal Merah6:12:00 AM

11 May, 2012

BackTrack 5 - Aku Newbaby

Filled under:

Akhirnya berjaya juga aku habiskan download benda ni, sehari semalam juga download ni nak siap. almaklumlah speed internet kat malaysia ni macam mana kan. tak pernah aku download file sebesar ni, kalau movie pun tak la nak sampai 1 Gb pun kan. Tapi benda ni 2.5 GB lebih. damn.

Tapi tak apa, oleh kerana nafsu yang membuak buak untuk mengetahui dan merasai pengalaman mengunakan benda ini aku gagahi juga menanti setiap titisan pergerakan bit bit IDM hingga ke akhirnya,

haha. ayat tak boleh blah.

benda yang aku maksudkan itu ialah BackTrack 5 R2.

ya, mungkin aku agak noob dalam distro linux jenis yang macam ni,ini kerana BackTrack bukanlah distro yang yang dikenali ramai seperti Ubuntu.

Sebelum tu, aku terangkan apa itu

Posted By Kemal Merah10:13:00 AM

09 May, 2012

Status Video Penderaan Bayi Yang Tersebar 9 Mei 2012-Pendera Sudah Ditangkap

Filled under:

Polis Diraja Malaysia melalui fanpage ini telah mengeluarkan kenyataan rasmi beberapa minit lepas tentang video yang telah disebarkan di FB dan Twitter beberapa jam tadi yang menunjukkan seorang wanita sedang mendera seorang bayi.
Ramai yang mengutuk tindakan perempuan didalam video tersebut. Ada juga yang prihatin telah memberikan link kepada PDRM untuk disiasat kejadian itu.
Sila Klik Gambar

 Jadi tolong-tolonglah sebarkan info ini untuk mereka yang masih tidak mengetahui status video penderaan bayi itu. Nanti ramai pula lagi mengutuk Ira sedangkan dia sedang menjalani hukuman diatas perbuatan kejamnya itu.
Sumber :  http://cthoney.blogspot.com

Posted By Kemal Merah5:42:00 PM

Dera Bayi -Ziera Kau Kejam!

Filled under:

Kisah dera bayi masih lagi menjadi tajuk utama di dada Facebook. tak sangka ada rupanya manusia yang sanggup buat macam tu pada ahli syurga. tak takut kena laknat ke ziera?

Nak lihat? sama sama kita doakan si ziera tu dapat hidayah. 

sila klik link ini untuk lihat rakaman tersebut : https://www.facebook.com/photo.php?v=354662324582853

Posted By Kemal Merah2:10:00 PM

Alasan Kertas Warna Merah

Filled under:

Asalamualaikum,
Ramai yang bertanya kenapa nama blog ini Kertas Warna Merah, sebenarnya aku pun tak tahu kenapa aku pilih nama macam tu.macam dah tak ada nama lain kan. haha. tapi ada kontra nya kenapa aku pilih nama Kertas Warna Merah.

Berikut adalah alasan kenapa aku pilih nama Kertas Warna Merah.

1. Senang Nak Tulis.
- ya senang sikit untuk peminat peminat (chewah) aku untuk taip dan search aku kat google. haha. nak percaya try google. haha

2. Asalnya Template warna Merah.
- di awal kemunculan KWM ni tema warna yang dipilih adalah warna merah. sekarang ni dah jadi itam merah pulak. tapi still lagi kekalkan jenama KWM.

3. Tentang Perasaan
apa perasaan anda apabila menerima sepucuk surat warna merah? tak kira lah surat apa pun, apa perasaan anda waktu itu.? huhu.

4. Aku Suka Merah
ye, salah satu warna kegemaran aku adalah MERAH, entah kenapa terlalu obesiti obsesi dengan warna MERAH.

5. Merah itu Menawan
ye ke?

haha. sekian beberapa alasan kenapa blog ini bernama Kertas Warna Merah.

Sebelum terlupa jom jenguk Contest Lumayan dan sila berikan pendapat anda tentang Contest itu ya..

p/s: remake blogzine yang dah lama tertangguh

Posted By Kemal Merah1:21:00 PM