30 June, 2012

Blogger & Forum CariCyber.com

Filled under: ,

Sticky Post Entry

Jika di tanya kepada otai-otai penulis blog apakah tip-tip  yang dapat dikongsikan untuk menaikkan sesuatu jenama blog dan membuatkan blog anda  dikenali ramai, salah satu rahsianya adalah dengan berforum.

ya dengan berforum, berforum salah satu cara untuk meningkatkan traffic dan  mempopularkan blog mahupun si penulis blog itu sendiri. tapi itu bukanlah tujuan utama. kita anggap ianya sebagai bonus. 

Terdapat banyak site Forum yang terdapat di malaysia contohnya caricyber.com. Admin merasakan Forum caricyber.com adalah Forum yang sesuai untuk

Posted By Kemal Merah10:49:00 PM

Nuffnang Blogopolis 14 Julai 2012

Filled under:

Baru baru ini Nuffnang Malaysia melancarkan satu event yang akan mengumpulkan blogger-blogger ternama di Malaysia.

Event yang di beri nama Nuffnang Blogpolis itu akan di adakan pada 14 julai 2012 nanti bertempat di Concorde Hotel Kuala Lumpur. Daripada 7 pagi sampai 8 malam.

Jadi ini adalah peluang untuk anda untuk mengorek

Posted By Kemal Merah2:09:00 PM

1st GiveAway by Fatin & Fatini

Filled under:

Asalamualaikum, GA ini aku tahu daripada blog cik Ikaa debab tu, aku dengan rasminya akan join GA ni walaupun tak ada sapa nak tag aku. Hu sedihnya..

GA ni mudah sikit, hanya perlu buat post dan penuhi syarat-syarat penganjur, dan terpulanglah kepada pihak penganjur untuk pilih siapa yang akan dapat hadiah yang di janjikan. 

GA yang aku menyertai tanpa di tag ini (uhu..malunya..) ialah GA daripada Blog Fatini & Fatin. Menurut risikan dan penyiasatan, ini adalah GA yang pertama kali di anjurkan oleh mereka. 

Posted By Kemal Merah1:13:00 PM

29 June, 2012

Running Man Episode 101 : CSI Gold Robbery Case

Filled under: , , ,

Tipu lah kalau siapa siapa yang tak pernah tengok Verity Show dari Korea nih, Running Man. Selepas episode yang ke 100 Running Man War Of God yang boleh tahan la lawak nya, 1 Julai nanti akan datang pulak episode baru Running Man iaitu CSI : Gold Robbery Case.

Artis jemputan yang di nyatakan

Posted By Kemal Merah4:34:00 AM

28 June, 2012

GERMANY vs ITALY UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Live Streaming Video Football
UEFA Euro 2012 Friday (29 June) 02:45 (GMT +8)

Perlawanan yang di tunggu tunggu. Siapakah yang akan beraksi di Final EURO 2012 menemani Spain?
Bagi rakan rakan yang tidak dapat menyaksikan perlawanan bolasepak Euro 2012 di antara
GERMANY vs ITALY 
di kaca tv, bolehlah menonton
secara langsung menerusi live streaming boleh diikuti di link yang disediakan.
 

Posted By Kemal Merah11:37:00 PM

HARI CAPS LOCK SEDUNIA - 28 JUNE

Filled under:

TAHUKAH ANDA, SETIAP 28 JUN TIAP TIAP TAHUN IANYA MERUPAKAN HARI ISTIMEWA BUAT PENGUNA INTERNET IAITU

HARI CAPS LOCK ANTARABANGSA ( INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY)

MAKA TDAK HAIRAN LAH KALAU KITA VIEW FACEBOOK, ADA YANG UPDATE STATUS DALAM HURUF YANG BESAR GEDABAK.

Posted By Kemal Merah11:42:00 AM

Nur Ikaa Story's - Bakul yang Mengujakan

Filled under:

Sebenarnya ini adalah Post Penghargaan buat Blogger yang wajahnya iras iras Ayu Raudah pelakon tu, huhu. Blogger yang aku maksudkan ialah Nur Ikaa daripada blog Nur Ikaa Story's.


Terima kasih daun keladi Ikaa ye sebab sudi letakkan Feed blog Kertas Warna Merah ni di Blog kamu ye. Meh nak sayang sikit, mmmmmuuuaaahhhhh!

Untuk pengetahuan anda semua, Di dalam Blog Nur Ikaa Story's ini ada satu section yang mengumpulkan pelbagai Tutorial yang berkaitan dengan blogger. Jadi kepada rakan rakan yang baru nak berjinak jinak dengan Blog, atau kepada yang tercari cari tutorial untuk memperkemaskan, mempercantikkan blog boleh la

Posted By Kemal Merah4:46:00 AM

Contest Word Search Puzzle

Filled under:

Contest yang aku join kali ni boleh dikatakan agak menarik dan mencabar minda. Walaupun hadiah yang ditawarkan ialah Bedak Arab dan Perfume, ada aku kesah. haha. untung untung

Posted By Kemal Merah1:30:00 AM

27 June, 2012

Senaman Rahsia Mario Balotelli yang Hebat

Filled under:

Siapa yang tak kenal Balotelli, beliau mempunyai skill dan serangan yang cukup ampuh di padang, tetapi mempunyai kelemahan dari segi mental dan perasaan. Ada saja yang tak kena bagi beliau. Tetapi tahukah anda, Balotelli mempunyai satu senaman khas yang mmbuatkan beliau menjadi

Posted By Kemal Merah4:09:00 AM

26 June, 2012

Berdosa Jika Pilihanraya Dilaksanakan Sewaktu Musim Haji

Filled under:

Tadi Ustaz Zamri ada post mengenai Hukum Pilihanraya Jika Dilaksanakan Pada Musim Haji. Dan pihak daripada Multaqa Asatizah & Du’at (MURSHID)  telah melaksanakan syura yang di pengerusikan oleh Dr. Zaharuddin Abd Rahman untuk merungkai tentang pemasalahan ini. Berikut aku kongsikan daripada facebook Ustaz Zamri persetujuan yang di capai dalam syura itu.


Berdosa Jika Pilihanraya Dilaksanakan Sewaktu Musim Haji

Oleh

Multaqa Asatizah & Du’at (MURSHID)

Kami, selaku pendakwah dan asatizah telah dan kerap ditanya

Posted By Kemal Merah1:32:00 PM

Yahoo dapat Header Free!

Filled under:

Tadi di facebook, ada seorang hamba Allah ni, nama nya cik Norafizani empunya blog www.norafirazani.com, beliau ada Freebies yang agak menarik untuk dikongsikan iaitu HEADER BLOG. Freebies tu hanya untuk 15 orang yang pertama komen entry ni http://www.norafirazani.com/2012/06/freebies-header-free-for-you.html .

memandangkan aku ni tak pandai buat header, dan sepanjang aku berblog ni aku memang tak letak header. hu.. kadang kadang jeles o tengok header orang lain yang smart smart. huhu

Header yang aku dapat nih, aku akan letak bila blog ini dah bertukar template baru. Dynamic View ni aku saja je test pakai untuk sebulan. Nak buat kajian skit dari segi traffic. hehe. Cbox pun aku tak letak, sebab nak buat experiment Bounce Rate blog nih.

ok lah ni aku nak tayang header baru aku, jangan jeles, huhu.. Terima kasih daun keladi, nanti buatlah lagi ye cik Nora. ^^


Posted By Kemal Merah2:36:00 AM

25 June, 2012

Cara Masukan dan Boot Beini mengunakan Pendrive

Filled under:

Asalamualaikum, Baru baru ini seorang sahabat aku meminta tutorial bagaimana nak masukan Beini kedalam Pendrive. Ye la kan, mudah sikit guna pendrive. boleh bawa pergi kemana mana.

Untuk lebih memahami bagaimana nak masukan Beini yang digunakan untuk kerja hacking wifi ni, aku letakkan video lah senang. Senang nak paham.

video
Video tutorial ini sumbangan doktor.


p/s: jangan salah guna

Posted By Kemal Merah10:56:00 PM

EURO 2012 - Punca Kekalahan England kepada Italy (18SX)

Filled under:

Tengok tak perlawanan di antara The Lions vs Azzurri pagi tadi. Perlawanan yang senget itu mengheret kepada penentuan penalti. Dan padahnya kesilapan Ashley Young dengan Ashley Cole meranapkan impian England untuk ke Final EURO 2012.

Ni pula gambar yang aku perolehi dari facebook. Aku rasa inilah punca kekalahan England. jangan zoooom! sengalllllllllll..


Posted By Kemal Merah9:32:00 PM

Saiful Apek Bebas Tuduhan Dadah

Filled under:

Pelawak dan Pelakon yang disayangi ramai, Saiful Bukhari Apek dibebaskan oleh mahkamah majestret petaling jaya, daripada tuduhan memasukkan dadah cap ganja ke dalam badan dua bulan yang lalu.

Menerusi laporan Berita Harian, Majistret Ahmad Solihin Abdul Wahid membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pendakwaan gagal membuktikan kes 'prima facie' terhadap Saiful Apek atau nama sebenarnya, Mohamad Saifulazam Mohamed Yusoff, 43, bersama Shaiful Baharom, 25, Shah Zainatull Eshan Al Muazam Shah Yahya, 29, serta Noremy Mohamad, 29.




Posted By Kemal Merah6:05:00 PM

22 June, 2012

Hero Bertopeng Budak Lelaki Zaman Kanak Kanak Dulu

Filled under:

Masih ingat tak lagi anda dengan hero hero yang pernah mewarnai zaman kanak kanak anda dulu. huhu. Walaupun masa tu tak pandai lagi boleh tengok jam, tapi kita masih boleh agak secara automatik bila cerita kartun yang kita minat tu akan disiarkan di tv. haha. Baiklah, ini ada beberapa watak hero yang menjadi pilihan aku dan mungkin pilihan anda juga. :)

Ultraman Taro

CyberCops

Flash Man

Mask Man


Satria Baja Baju Hitam 

Jetman
(Jet tow Jet tow jet tow man.!!! hehe)

Mighty Morphin Power Ranger

Posted By Kemal Merah9:48:00 PM

REPUBLIC CZECH vs PORTUGAL UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Live Streaming Video Football : UEFA Euro 2012
Friday (22 June) 02:45 (GMT +8)

Pagi nanti perlawanan suku akhir bola sepak UEFA EURO 2012 diantara Republic Czech vs Portugal akan berlangsung pada 2.45 pagi. Bagi kepada peminat peminat bola sepak yang tidak boleh mengikuti perlawanan ini di kaca tv, bolehlah menikmati perlawanan yang dijangka sengit ini di Link yang di sediakan.



Posted By Kemal Merah2:20:00 AM

Cara Dapatkan Semula File yang Terdelete atau Hilang

Filled under:

Pergi ke pekan membeli tudung,
  Tudung dipakai merah pekat,
Apa gunanya maju beruntung,
Kalau tak mahu bayar zakat.

Asalamualaikum, Pernah tak anda tiba tiba terdelete satu file yang amat penting contohnya assignment yang nak kena hantar pada esok pagi?

Pernah tak file MP3 atau Movie anda tiba tiba hilang akibat di delete oleh virus yang durjana?

Baiklah, kali ni aku nak kongsikan satu tools yang boleh kita gunakan untuk dapatkan balik file atau folder yang kita terdelete secara sengaja atau tak sengaja, iaitu WinUtilities Undelete.

Sebenarnya banyak lagi tool tool yang boleh kita gunakan untuk recover data contohnya recuva, tetapi kebanyakannya memerlukan pembelian dahulu sebelum kita boleh recover balik data tu, jadi cadangan aku, gunalah WinUtilities Undelete. 

Jika ditanya mengenai keberkesanannya, aku dah cuba mengunakan WinUtilities Undelete ni untuk mendapatkan balik Movie Gerimis mengandung Mengundang yang aku terdelete secara 

Permanently Delete (shift-Del).


Screen shoot WinUtilities Undelete

Posted By Kemal Merah12:44:00 AM

20 June, 2012

Koleksi Metro Arena yang Mentroll

Filled under:


Ini adalah sebahagian koleksi paparan Metro Arena Metroll haha.


Posted By Kemal Merah3:00:00 PM

19 June, 2012

Skypy Buddies - Miho

Filled under:

Penangan skype, lepas beberapa hari dengan terinstallnya skype ini aku cuba mengunakannya secara semaksimum yang mungkin. huhu.

kenalkan ni salah sorang buddies aku dalam dunia blogging. tak pernah berjumpa pun secara live. tapi apa gunanya skype ni kan. haha.

aku cuba menakutkan beliau dengan gaya muka gorgon.

Miho ni blogger jugak. memandangkan dia dah start belajar, jarang pulak dia update blog.


Asal nya kami nak buat video conference ramai ramai , tapi almaklumlah kepantasan internet bak siput babi.
Yang si liniey tu pulak aku tak nampak dia, tapi dia nampak aku. tak adil tak adil.
Ikaa ghaib entah kemana.

Jamal, Zhaf, Ikaa, Umi, Liniey, jaga jaga, aku akan menghantui skype korang, haha ^^

Posted By Kemal Merah1:48:00 AM

18 June, 2012

Kembali Guna Skype

Filled under:

Misteri kehilangan jejaka yang menjadi pujaan ramai di Skype sebulan lebih yang lepas akhirnya terjawab apabila beliau secara tiba tiba muncul di skype di saat semua orang merindui beliau.

haha. Lama betul tak guna skype. Nasib ingat lagi password, kalau tidak jangan harap aku nak sign up balik. huhu. lepas log in tu pun ada 2 orang budak je online. si Liniey dengan Gumiho. Selalu nya ada Jamal, Zhaf, Ikaa, Umi, Nadea tapi kali ni tak ada pulak. kemanakah mereka semua hilang??


Posted By Kemal Merah2:27:00 PM

17 June, 2012

Blogger Underground Hebat!

Filled under:

Ok, kita lupakan nama nama besar dalam dunia blogging, kita letak tepi dulu Denaihati..Akubiomed..AbgHensem ,Ben dan lain lain. Kita fokus kepada blogger blogger underground. Maksud underground pada dunia blogging ni bagi aku Blogger yang tak dikenali tetapi ada pengikut yang tersendiri. Masing masing dalam tema penulisan dengan gaya yang tersendiri. kadang kala boleh menjadi inspirasi bagi semua yang membacanya.

6. Ikaa

Aku bagi 7 blog aja dulu, jom view blog yang aku rasa ohsem ni. 

Lagi satu aku bukan kaki ampu blogger otai ok.. haha. tak abis abis promote blogger otai. -_-"

Posted By Kemal Merah2:26:00 PM

15 June, 2012

Al-Fatihah - Perginya Seorang Murabbi Tarbiyah

Filled under:



Allahyarham Tuan Guru Datuk Haji Yahya Othman meninggal dunia ketika berusia 73 tahun jam 6.15 bertarikh 14 Jun 2012. Masih menanti berita pemergian Ulama' Agung ini di kaca TV atau di laporan laman berita-berita terkini negara. 
Setakat jam 11 malam, hanya di Harakahdaily sahaja yang memaparkan berita pemergian arwah. 
Ya Allah.semoga dipermudahkan segalanya.
daripada Allah kita datang,kepada Allah kita kembali.

Artis meninggal diagung-agungkan, ulama' meninggal tiada siapa peduli..
bahkan ulama' itu sendiri,masyarakat tidak kenal .akhir zaman. 
-JKKK




Posted By Kemal Merah2:35:00 AM

14 June, 2012

Euro 2012 Juara Pilihan Lelaki Comel

Filled under:

Fenomena perlawanan bolasepak berprestij EURO 2012 sememangnya dinantikan oleh semua peminat bolasepak di seluruh dunia. Setelah enam hari perlawanan yang menemukan jaguh jaguh bolasepak antarabangsa, rata rata nya menunjukkan persembahan perlawanan yang amat menabjubkan!

Lihat sahaja pertembungan pasukan hebat di kumpulan B. DENMARK, PORTUGAL, BELANDA, dan GERMAN. Pastinya peminat peminat tak senang duduk apabila melihat pasukan pilihan mereka beraksi.

Begitu juga dengan saya, Pasukan pilihan saya yang akan menjadi juara pada EURO 2012 kali ini ialah GERMANY



Lihat sahaja perlawanan pembukaan tempoh hari, German berjaya menewaskan Portugal dan baru baru ini German berjaya menamatkan saingan Belanda setelah menewaskan Oranje dengan jaringan dua gol berbalas satu.

Teruja bukan, walaupun skuad oranje yang di barisi dengan banyak pemain ternama, dan mempamerkan persembahan yang mantap, German mampu menewaskan Belanda.

Apa apa pun, bola itu bulat. apa saja boleh terjadi, kita lihat sahaja perlawanan seterusnya di antara German vs Denmark 18 Jun ini. (semoga menang, haha)



Posted By Kemal Merah10:45:00 PM

Watak Perwatakan Pengguna Di Facebook

Filled under:

Watak  Perwatakan Pengguna Di Facebook
Blog Pilihan Hari Ini : http://www.zhafwanbasheer.com

1. MODEL
Tukar gambar setiap hari

2. PENJENAYAH
Tukar nama setiap hari…


3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS
Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh – 71M@T -> Jimat)

4. WARTAWAN
suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

5. PENGGANAS
Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM
Suka update status setiap 5 minit

7. BINGUNG
Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’

8. PERASAN HEBAT
Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==”

9. BUDAK HINGUSAN

Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

10. SHOWOFF
Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile.

11. Budak Internet Laju
Setiap kali ada status baru di fanpage popular dia akan jadi orang pertama comment "1st"



p/s: Apa Watak Anda?

Posted By Kemal Merah1:12:00 AM

13 June, 2012

NETHERLANDS vs GERMANY UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Satu lagi Perlawanan yang cukup menarik malam ni. 

 Live Streaming Video Football :  
UEFA Euro 2012 Thursday (14 June) 02:45 (GMT +8)

Bagi rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan bolasepak Euro 2012 di antara
  NETHERLANDS vs GERMANY

secara langsung menerusi live streaming boleh diikuti di link yang disediakan.


Posted By Kemal Merah9:38:00 PM

DENMARK vs PORTUGAL UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Malam ni perlawan Bola sepak kumpulan B EURO 2012 best.!

Live Streaming Video Football :  
UEFA Euro 2012 Thursday (14 June) 00:00 (GMT +8)

Bagi rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan bolasepak Euro 2012 di antara
  DENMARK vs PORTUGAL

secara langsung menerusi live streaming boleh diikuti di link yang disediakan.
 


Posted By Kemal Merah9:33:00 PM

Rubiks Cube - Skill yang Hilang

Filled under:

Pernah main rubiks cube.? alah yang susun susun warna tu.. Hasil daripada pengaruh member aku la tuh, sampai sanggup beli rubiks cube original plak tu. haha.  tadi terjumpa rubiks cube yang aku beli masa belajar kat penang. lama dah tak main sampai lupa nak solvekan last step macam mana.!

Sebahagian koleksi rubiks. gambar lama nih.

Rubiks Cube 

4x4x4

4x4x4 dan 3x3x3


Posted By Kemal Merah1:18:00 PM

12 June, 2012

Perkhidmatan Membuat Website

Filled under:

Asalamualaikum,
Sekarang ni saya ada buat promosi untuk tempahan membuat laman web dengan harga yang berpatutan. Sesiapa yang berminat untuk membuat laman Laman Web Korporat, Perniagaan, E-Commerce, Persendirian, mahupun Final Semester Project, boleh la Add  dan menghubungi kami di facebook ini untuk pertanyaan lanjut. 





Posted By Kemal Merah12:13:00 AM

10 June, 2012

IRELAND vs CROATIA UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Live Streaming Video Football : UEFA Euro 2012  
Monday (11 June) 02:45 (GMT +8)

Saksikan perlawanan bolasepak EURO 2012 diantara 
IRELAND VS CROATIA
Secara Langsung Menerusi Live Streaming.
 
 
 

Posted By Kemal Merah5:26:00 PM

SPAIN vs ITALY UEFA EURO 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

SPAIN VS ITALY UEFA Euro 2012 FREE Live Streaming
Monday (11 June) 00:00 (GMT +8)
Saksikan perlawanan bolasepak EURO 2012 diantara 
Spain vs Italy
Secara Langsung Menerusi Live Streaming.

Posted By Kemal Merah5:05:00 PM

09 June, 2012

Germany VS Portugal UEFA Euro 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

German VS Portugal UEFA Euro 2012 FREE Live Streaming
Sunday (10 June) 02:45 (GMT +8)

Bagi rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan bolasepak Euro 2012 di antara
GERMAN VS PORTUGAL
secara lanngsung menerusi live streaming boleh mengikutinya di link yang disediakan berikut.
 


Posted By Kemal Merah10:01:00 PM

Netherlands VS Denmark UEFA Euro 2012 FREE Live Streaming

Filled under:

Netherlands (Belanda) VS Denmark UEFA Euro 2012 Live Streaming
Sunday (10 June) 00:00 (GMT +8)

Bagi rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan bolasepak Euro 2012 di antara
BELANDA vs DENMARK 
secara lanngsung menerusi live streaming boleh mengikutinya di link yang disediakan berikut.




Posted By Kemal Merah9:55:00 PM

08 June, 2012

Live Streaming Malaysia Lawan Singapura 8 Jun 2012

Filled under: ,

Perlawanan persahabatan antarabangsa, Singapura vs Malaysia 8 Jun 2012 ini akan bermula pada jam 7.30 malam ini dan ianya akan disiarkan secara langsung menerusi Astro Arena 801. Bagi mereka yang tidak berpeluang menonton secara live, anda juga boleh menonton Live Streaming Malaysia vs Singapura 8 Jun 2012 menerusi link live streaming dibawah.



Posted By Kemal Merah2:17:00 PM

06 June, 2012

Control Panel Missing Fix

Filled under:

Kesan daripada virus mungkin akan menyebabkan sistem komputer anda akan terganggu, salah satu kemungkinan kesan nya ialah Control Panel di Start anda hilang. Berikut saya sediakan penyelesaian atau Fix untuk Control Panel yang hilang. 


1. Cari gpedit.msc di (C:\WINNT\system32\gpedit.msc) atau (C:\WINDOWS\system32\gpedit.msc)
2. “Double click” fail itu.
3. Pergi ke ‘User configuration‘ -> ‘Administrative Templates‘ ->’Control Panel’
4. Pilih ‘Prohibit Access to Control Panel’ dan klik 2 kali
Disabled
5. Tandakan Disabled dan Apply.
6. Untuk mendapatkan hasilnya, PC anda perlu di ‘Restart’

atau

1. Klik Kanan pada Start Menu
2. Klik pada Properties
3. Pilih Start Menu — > Start Menu >> Customize …
Start Menu Control Panel 1

4. Pilih Advanced — > Control Panel >> Display as a menu
Start Menu Control Panel 2

Posted By Kemal Merah10:43:00 PM

Regedit Disabled by Administrator

Filled under:

Untuk regedit yang Disabled by Administrator
sila copy dan paste dalam Run

REG DELETE HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /f

Posted By Kemal Merah10:34:00 PM

03 June, 2012

Isu - Isu Bosan Dalam Dunia Blogging

Filled under:

Berikut adalah beberapa Isu Isu  bosan yang pernah wujud dan masih lagi wujud dalam aktiviti Blogging di  Malaysia.

1. Follower
"I Follow You Follow I", "Follow Me Back", "Please Follow I Balik", "Follow I Dulu, Baru I Follow You". 

2. Segmen / Giveway
Ada Blogger baru dan lama masih tak paham perbezaan Giveway dan Segmen. Join pun untuk sekadar menikmati habuan. Penganjur pulak motif hanya yang utama 'TINGKATKAN FOLLOWER'
 disamping itu "Segmen ini hadiah apa ye?" "Segmen ni ada hadiah tak?" "Giveway? mesti join!!!!"

3. Traffic 
"10 views je hari ni"

4. SEO
Berexperiment dengan menulis entry yang berbaur lucah dengan harapan tersangkut di ampaiyan google. "seorang awek melucahkan dirinya di hadapan seorang gay yang montel lagi gebu"

5. Otai Blogging Dianggap Dewa.
Terlalu merendah diri, selalu hilang keyakinan bila berhadapan dengan contest - contest yang bersifat mega. "alah, you all join lah, I baru je setahun jagung dalam Blogging rase tak layak pulak"

Sekadar bacaan ringan. hehe. tak semua blogger Malaysia macam tu ok.. ^^

Posted By Kemal Merah5:03:00 PM

02 June, 2012

Crack WEP WiFi Dengan Beini

Filled under: ,

Tutorial ni khas untuk budak korea Gjun Hapis. 
Gunakan sebaik mungkin, biar berpada pada. 


Klik icon yang berlambang Botol Susu kat bawah tu


Posted By Kemal Merah1:45:00 PM

Kertas Warna Merah Kini Lebih Merah

Filled under:

Asalamualaikum, jangan terkejut, ini memang blog kertas warna merah. Dalam bulan Jun ni ada sedikit perubahan dalam template blog ini. Sengaja la aku tukar. Terasa jemu pulak dengan tema merah hitam, Template yang aku cuba untuk bulan ni ialah produk khas yang di sediakan dalam blogger.com iaitu dynamic view. Memang agak sedikit dummy, tapi apa salahnya untuk mencuba. ^^


Posted By Kemal Merah12:49:00 PM

01 June, 2012

Sesi Bertaaruf Bersama Bloggers

Filled under:

Alhamdulilah, dah tamat pun Segmen yang sekadar picisan dari banyak banyak segmen yang lain. Terima kasih pada perserta yang join Segmen aku nih. Berikut adalah 3 orang sahabat yang sudi bertaaruf bersama Merah. yang best nya semua perempuan. ^^ huhu. Anda semua boleh juga berkenalan dengan mereka dengan klik Url blog yang di sediakan.. ^^



Nama Tuan Tanah : Ikaa
Nama blog : Nur Ikaa Story's
 
 
 
     nama saya : Asma binti supardi
    nama blog : Diary chubby
    url blog : http://syesukepoohhhh.blogspot.com
 
 
 
SALAM PERKENALAN DARI SAYA :
Nama : Umizza
Nama Blog : ✿Miss Umi's Zone✿
Url Blog : http://mylove-norazumi.blogspot.com

Posted By Kemal Merah9:56:00 PM