31 July, 2012

Download Video daripada Youtube dengan Easy Youtube Video Downloader

Filled under:

Asalamualaikum, Selamat berpuasa untuk anda semua. Baju raya dah beli? hoho.

Kali ini ada sedikit tips bagaimana nak download video daripada youtube. Kalau yang menggunakan IDM mungkin tak susah sangatkan sebab IDM akan keluar secara automatik jika kita play sesuatu video dari internet. 

Selain daripada IDM, Kita juga boleh menggunakan Add-ons daripada Mozilla Firefox. Add-Ons yang sangat best ini adalah Easy Youtube Video Downloader. Apa yang menariknya mengenai Add-ons daripada Mozilla Firefox ini kita di beri pelbagai pilihan untuk dowload sesuatu video dalam pelbagai jenis

Posted By Kemal Merah5:53:00 AM

29 July, 2012

Janji Ditepati Menepati Akan Tetapi..

Filled under:

Asalamualikum, sebelum apa apa aku tegaskan belog buruk aku ini bukan belog politik. Politeknik pun jauh sekali. Apa yang di aku tulis ini hayalah sekadar pendapat peribadi, bukannya dipengaruhi / mempengaruhi mana mana pihak. Aku cuma salah seorang Rakyat biasa.

Kecoh dekat facebook dan belog belog sekarang ini isu lagu tema Sambutan Kemerdekaan ke 55 Tahun 2012. Bila kita sebut KEMERDEKAAN atau MERDEKA semestinya kita bayangkan semangat PATRIOTIK yang CINTAKAN NEGARA dan KEAMANAN.

Salah satu cara untuk mentejermah semangat Cintakan Negara, maka sebuah lagu akan di cipta untuk menaikkan semangat patriotik rakyat. contoh lagu patriotik yang terbaik yang dihasilkan ialah "Merah mu bara semangat Waja" rasanya semua rakyat malaysia tahu lagu tu.

TETAPI untuk tahun 2012 sempena

Posted By Kemal Merah12:30:00 AM

28 July, 2012

You're The Answer To A Guy Like Me

Filled under:



I Miss Your Stupid Face -_-"

Posted By Kemal Merah1:09:00 PM

21 July, 2012

Siaran Langsung Solat Terawih dari Mekkah di Youtube

Filled under:

Buat pertama kalinya di Youtube, kita boleh menonton Solat Terawih dari Makkah secara Live. Perkongsian meraikan kedatangan bulan ramadhan oleh GOOGLE melalui YOUTUBE ini, sedikit sebanyak memberikan ruang kepada kita dan berjuta juta pengguna youtube untuk melihat bagaimana suasana ibadah ini di jalankan di Makkah.

Bagi yang ingin melihat keadaan di Makkah pada wak tu ini boleh la melayari link di bawah ini.

Posted By Kemal Merah11:49:00 PM

18 July, 2012

Blogger dan Perempuan Cantik - Epilog SEO

Filled under: ,

Masih lagi tergiang-ngiang jeritan panggilan subuh dari perempuan cantik itu. Kehidupan sebagai blogger kadang kala jua terbabas dari landasan waktu. 3, 4 pagi baru mahu melelapkan mata. bukan apa, waktu itu saja line internet laju. haha.

#Blogger ini sentiasa di kelilingi perempuan cantik, di sediakan makan, minum, dan dijaga nya ketika sakit. Kehidupan bagaikan di syurga bila bersama nya, tetapi bila berjauhan, parah kerinduan menikam jiwa.

Pada suatu hari ini perempuan cantik yang selalu blogger banggakan menghilangkan diri. puas dicari entah manakan pergi. Dijenguk sana kemari, blogger hairan tidak pasti, kemanakah menghilang perempuan

Posted By Kemal Merah6:18:00 AM

16 July, 2012

Apa yang Blogger Indonesia Kutuk tentang Malaysia

Filled under:

Memang tidak di nafikan, Indonesia dan Malaysia tidak sebulu dari dulu lagi. Apa yang di paparkan di TV contohnya kerjasama ekonomi mungkin hanyalah propa untuk menggaburkan mata kita. Apatah lagi dengan cyber war di antara Malaysia dengan Indonesia. Hm. Semoga pihak berwajib memantau perkara ini. Sewenang wenang nya media indonesia kutuk-kutuk Malaysia.


Ini apa yang ditulis oleh blogger tersebut.

Posted By Kemal Merah5:02:00 PM

15 July, 2012

Mat Lutfi Kembali dengan Lampu Tandas Rosak

Filled under:

Vlogger Popular Malaysia Mat Lutfi kini kembali dengan Vlog terbarunya. Walaupun rambut dia dah tak tak smart macam dulu, tapi itu bukan fokus utama, yang menjadi fokus ialah apa yang nak di sampaikan oleh beliau dalam vlog ini. Jom sama-sama jenguk.

Ilmu itu sifatnya mencerahkan. kalau makin belajar makin gelap , itu namanya ilmu hitam.


Posted By Kemal Merah11:55:00 PM

100 Rentung Ketika Cuba Cedok Minyak Tumpah Di Nigeria (Gambar)

Filled under:


PELABUHAN HARCOURT, Nigeria – Lebih 100 orang yang cuba mengambil minyak petrol daripada sebuah lori tangki yang terbalik, maut apabila kenderaan itu disambar api.Wanita dan kanak-kanak merupakan antara mangsa yang rentung.

 Sementara berpuluh-puluh yang lain mengalami kecederaan serius. Sebelum itu, pasukan tentera memberi amaran bahawa kebakaran boleh berlaku bila-bila masa sahaja.
Lebih 85 orang mangsa kemudian dikebumikan dalam satu kubur.

“Lori tangki itu terbalik kerana cuba mengelak tiga buah kenderaan dari arah bertentangan,” jelas Ketua Suruhanjaya Keselamatan Jalan Raya Persekutuan, Kayode Olagunju.
Tidak lama kemudian, beratus-ratus penduduk tempatan di Ahoada memenuhi lokasi kejadian untuk mencedok minyak yang tumpah. Kebanyakan mangsa yang mati ialah pemandu teksi motor, dikenali

Posted By Kemal Merah9:42:00 PM

Sleeq feat Najwa Latif Untuk Dia Parody

Filled under:

Hahaha. agaknya geng geng Hot FM mungkin dah tak ada idea nak buat Muzik Video Parody. Kali ni lagu yang jadi mangsa ialah Untuk Dia nyanyian Sleeq dan Najwa Latif. Subjek kali ini ialah Kentut. hahaha

Malu Gila hei! busuk Gila hei!



Posted By Kemal Merah3:40:00 AM

Feliz Aniversário Liniey Nor

Filled under:

Alkisahnya seorang lagi sahabat blogger aku yang turut meraikan ulang tahun  kelahiran ye pada bukan Julai.

Ucapan Sikit : Happy Bestday Lini..semoga hari hari kau indah selalu dan murah rezeki hendak nye.. ^^

Posted By Kemal Merah12:02:00 AM

13 July, 2012

Jom Sertai BLIN.GD

Filled under:

Mungkin ramai yang dah tahu apa itu BLIN.GD, BLIN.GD ni fungsinya sama juga dengan Churp-Churp atau Youth Says. Tetapi BLIN.GD ini aku rasa lebih masyukkk. Baru Join tak sampai 1 Jam aku dah dapat RM5.60

Tugas nya sama jugak dengan chrup2 atau YS. Kita hanya perlu share iklan yang di sediakan Facebook atau Twitter, Contohnya Iklan Macam ni http://blin.gd/4fWV

Jadi apa salahnya kita join, alang alang buat backup earning untuk chrup2 yang tak gerak gerak tuh.

Posted By Kemal Merah3:32:00 AM

12 July, 2012

Niat Puasa dan Berbuka Puasa di Bulan Ramadhan

Filled under:


Jom kita sama sama ulangkaji cara yang betul melafazkan Niat Puasa Ramadhan.

Lafaz Niat Seharian Puasa
“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala”

Posted By Kemal Merah8:44:00 AM

Tanda Tanda Wakaf dalam Al-Quran dan Maksudnya

Filled under:

Memandangkan Ramadhan akan tiba dalam beberapa hari saja lagi, kita di tuntut memperbanyakkan lagi amalan seperti membaca Al-Quran. Jadi apa salahnya kita ulang kaji sedikit tentang tanda tanda wakaf wakaf di dalam Al-Quran. Semoga anda dirahmati Allah. ^^


  • Tanda mim ( م‍ ) dikenali sebagai Waqaf Lazim. Adalah dikehendaki berhenti seketika apabila mim muncul. Jika tidak berhenti, kebarangkalian yang maknanya berubah.
  • Tanda tho ( ﻁ ) adalah tanda Waqaf Mutlaq dan haruslah

Posted By Kemal Merah7:33:00 AM

10 July, 2012

Cubaan Hack Blog Kertas Warna Merah

Filled under:

Geli hati aku bila dapat tahu blog Kertas Warna Merah yang buruk ini pun ada jugak yang sudi nak hack. Kepada Hacker tersebut, terharu gila aku.

Tapi bro.. hacking kau tu dah lapuk. tu cara lama. nak tangkap anak ikan boleh la buat macam tu. Lagipun tak ada faedah nye kau hack blog aku.

Apa salahnya kau hack blog yang hina islam, blog israel ka.. ada jugak pahala jihad di situ.

Buat blogger baru, hati hati, jangan termakan umpan hacker yang tak beretika.

Hacker ini menggunakan nama perempuan dan ayat ayat manis dan berharapan aku akan klik NurHanaFathia untuk pergi ke blog dia. dan apabila kita klik nama tu, gambar di bawah

Posted By Kemal Merah3:35:00 AM

Panduan Asas SEO - Meta Tag

Filled under:


Apa? Meta Tag? apa itu Meta Tag? Perlu ke Letak Meta Tag? Apa kesan nya jika kita letak Meta Tag?

Mungkin itu persoalan yang mungkin bermain di minda anda sekarang, untuk blogger yang sudah berpengalaman, Meta tag memang mungkin sudah tidak asing lagi bagi mereka. Namun untuk blogger yang baru saja berjinak jinak dengan dunia blogging mestinya tertanya tanya apa itu Meta Tag.

Secara umumnya Meta Tag ini boleh di ertikan satu kod yang mempunyai info terperinci mengenai blog anda yang diletakkan di HTML.

Meta Tag ini akan di letakkan di antara <head> dan </header>,

apabila pepijat google datang pada sesebuah laman web atau blog, pepijat google ini akan terus dapat maklumat terperinci tentang blog sebelum sempat sampai ke footer.

Contohnya macam dukun/bomoh la.. belum apa apa lagi dia dah tau apa tujuan kita padahal baru je sampai depan rumah dia.

Kesan Perubahan Apabila Mengunakan Meta Tag
Jikalau untuk blog blog yang mementingkan trafik original daripada google atau apa saja ejen carian yang ada di dunia maya ni, meta tag boleh membantu. Lihat gambar di bawah ini.

Posted By Kemal Merah1:44:00 AM

Komputer Buruk vs Teknologi Buruk

Filled under:

Baru baru ini aku telah buat satu lagi blog khusus untuk menempatkan hal - hal yang berkaitan komputer.

Terima kasih kepada brader Fauzi yang sudi menyediakan template yang boleh dikatakan ohsem.!

Preview

Jadi aku mempersilakan pengunjung blog KWM ni untuk sama sama terjah blog terbaru ni. Sokongan anda amatlah dihargai.. ^^ terima kasih..

Posted By Kemal Merah12:13:00 AM

07 July, 2012

Happy Bestday Miho

Filled under:

Dear Farah...

Posted By Kemal Merah11:59:00 PM

Kisah Benar - Janda Yang Dahaga

Filled under:

KISAH BENAR
JANDA YANG DAHAGA

Sejak kematian suaminya, beliau sentiasa diusik oleh jejaka-jejaka kampung yang sudah lama memendam rasa kepadanya. Namun begitu, Hasnah tidak pernah melayan karenah pemuda-pemuda kampung tersebut, kerana hatinya masih lagi merindui arwah suaminya.

Walaupun, hatinya berasa sepi ketika waktu ini. Lebih-lebih lagi di waktu malam. Rasa sepi hatinya tiada siapa yang tahu.

Pada satu malam, kira-kira pukul 2 pagi, hujan lebat

Posted By Kemal Merah6:01:00 PM

06 July, 2012

Khairul Fahmi Che Mat ( Apek ) Berlakon

Filled under:

Apek Khairul Fahmi Che Mat sekarang ni dah berjinak jinak dalam dunia lakonan pula. Selepas terlibat dalam  Iklan, untuk kali ini Apek berlakon dalam Vlog Iklan produk Puma.

Apa yang aku boleh komen tentang lakonan apek dalam Vlog tu, dia memang lawak!! haha. muka tak boleh blah, dah macam Stephan Chow dah aku tengok.

Tapi yang malangnya, storybord video tu memang ......... lepas ni pihak Puma Malaysia kena guna khidmat Vlogger Matlutfi, AmanWan, atau Mentol Pecah untuk buat

Posted By Kemal Merah11:54:00 PM

04 July, 2012

Terlupa Password Laptop - Penyelesaiannya Mudah

Filled under:

Anda pernah terlupa pasword laptop anda sendiri? haha, kita kan manusia biasa, memang lupa adalah sifat bagi manusia. 

Untuk kes terlupa password laptop ini sebenarnya terdapat banyak sofware free dan berbayar yang boleh kita gunakan, dan sofware yang mudah dan free yang kita boleh gunakan ialah lah Hiren's Boot Cd.

Untuk mendapatkan Hiren's Boot Cd ini, anda boleh lah download di Hiren's Boot CD Download.

Selepas anda selesai download Hiren's Boot CD bolehlah anda Burn / Bakar file iso yang baru saja anda download itu di CD atau DVD. Cara Burn ISO ke DVD @ CD

Sesetengah Netbook tidak mempunyai DVD/CD drive, jangan risau

Posted By Kemal Merah1:43:00 PM

01 July, 2012

PROLOG - Contest Lumayan Blogger & Forum CariCyber.com

Filled under:

Asalamualaikum, Entry ini aku tulis berdasarkan Contest Lumayan Paling Senang  Blogger & Forum CariCyber.com.

Senang macam mana? Anda hanya perlu Tulis Entry saja. contohnya entry macam ini 


dan apabila di adili, anda mungkin akan dapat hadiah berupa :

Tempat Pertama : RM300.00
Tempat Kedua : RM200.00
Tempat Ketiga : RM100.00
Saguhati (10 orang) : (akan dimaklumkan setelah genap 20 orang peserta)
Cabutan Bertuah (random.org - 1 hadiah setiap bulan) : Rahsia untuk sementara waktu
Kategori Khas (Entri Terbaik) : Percuma Domain & Hosting 15GB selama setahun

Menarikkan?  Jika ada soalan dan ingin mengetahui lebih lanjut, sila ajukan soalan anda di komen entry ini CONTEST LUMAYAN - PERTANYAAN


Posted By Kemal Merah10:23:00 PM

SPAIN vs ITALY - FINAL MATCH UEFA Euro 2012 Live Streaming Video Football

Filled under:



Live Streaming Video Football : 
FINAL MATCH UEFA Euro 2012
Monday (02 July) 02:45 (GMT +8)

Kemuncak FINAL UEFA Euro 2012 kini telah tiba, Siapakah yang akan menjulang Piala Kejuaraan UEFA Euro 2012 kali ini.?

Posted By Kemal Merah2:02:00 PM