29 September, 2012

SEO Contest Extravaganza by Syaifuddin Alias

Filled under:

Berita baik untuk semua blogger, satu contest yang berkonsepkan SEO CONTEST akan di anjurkan oleh blogger Syaifuddin Alias dari blog http://www.spudinpunya.com/

contest seo extravaganza yang di anjurkan oleh SP ini bagi aku satu peluang yang baik untuk blogger blogger baru atau yang sedang membangun di luar sana untuk menambah ilmu tentang SEO.

oleh itu untuk menjayakan contest seo extravaganza ini, SP sekarang tengah mencari Sponsor untuk contest tersebut. jadi untuk rakan rakan blogger yang berminat boleh la menghubungi SP di spudin93@yahoo.com.

Kelebihan Sponsor
Backlink
bayangkan kalau 1000+ yang masuk bertanding, tak ke ohsem tu.. huhu. tambah tambah kalau ramai blog PR tinggi join.bayang kan~~~~

Untuk maklumat lanjut mengenai contest dan tatacara menjadi sponsor boleh la ke laman beliau Pencarian Sponsor Contest SEO Extravaganja

atau klik je banner

Harapan aku semoga contest seo ini akan berjaya.

Antara Entry Contest dari SP :

p/s: ini entry hebahan. dan tidak dikira di masa depan

Posted By Kemal Merah3:14:00 AM

Pembunuhan Paling Tragik Pernah di Rakam

Filled under:


AMARAN : JIka anda sedang memakan megi atau mee, jangan sampai terkeluar dari hidung anda...


Posted By Kemal Merah12:55:00 AM

23 September, 2012

Penjelasan Ringkas Apa itu SEO Off Page

Filled under:

Entry yang berkisarkan tentang SEO kali ini ialah berkenaan dengan teknik SEO Off Page. Khusus untuk rakan rakan yang baru berjinak jinak dengan dunia blogging, aku akan cuba jelaskan dengan mudah untuk di fahami tentang teknik SEO Off Page.
 
SEO Off Page ini ialah apa saja cara / teknik yang dapat menaikkan pagerank dan mempengaruhi ranking blog kita di search engine.

Teknik SEO Off Page dengan Backlink

Backlink boleh dikatakan perkara asas dalam SEO selepas Keyword. Dengan backlink, ini akan menentukan blog kita ini popular di mata engine carian seperti google, yahoo, bing dan sebagainya.

Semakin banyak link yang menuju ke page atau blog kita, robot akan menganggap content blog kita penting dan berguna untuk di paparkan di carian search engine.

Bagaimana Backlink

Backlink boleh dilakukan dengan
- Komen
- Entry rakan
- Daripada Forum
- Pertukaran Feed , Bloglist di antara blogger yang lain.
- Signature Email, Forum.
- DLL.

Sebenarnya, teknik ini mungkin dah lama kita buat tanpa sedar, contohnya join segmen, giveway dan contest blog.

 Untuk rakan rakan yang ingin mengetahui lebih lanjut dan ringkas mengenai SEO, anda boleh la rujuk 7 tip SEO mudah untuk blogger baru. 

p/s : Jom tukar- tukar Feed Blog dengan aku. Berminat sila bagitau aku dekat komen. ^^

 

Posted By Kemal Merah10:37:00 PM

19 September, 2012

Surat Mr. Bean Kepada Bill Gates

Filled under:


Posted By Kemal Merah8:36:00 PM

17 September, 2012

PERLIS, I Miss You ! I Really Mean It - Parody

Filled under:

See the tajuk ? bahasa jeruk. Almaklumlah aku kan BELIA. :3 okey!! Lagi sehari aku ada dekat rumah, bilik, katil, jamban kesayangan aku. WWE la kena balik awal awal. Macam Tutti Frutty. Korang korang, please la stay dekat Perlis. Seriusly Ohsem OK... Macam syurga dunia *mula merepek macam tempeyek. :p Cuaca panas? biasa la tu.. nak sejuk sila ke pluto. Biar kulit hitam jangan hati hitam. Amoi? gelaran tu aku bangga gila bila dapat.

Lahai , Lahai, memang tak rela nak tinggalkan perlis. Swear.! masa darjah 2 sampai darjah 5 aku stay kat perlis. oh aku merindui waktu itu. rindu nak jelajah bendang, tangkap ikan karin, tangkap belalang.. kayuh beskal masa nak pergi sekolah arau, sembahyang jumaat kat masjid arau. main layang layang dan macam macam lagi.. huu... Really Miss You..




Posted By Kemal Merah11:50:00 PM

13 September, 2012

Gangnam Style | Siti Nurhaliza Fan Parody

Filled under:

Siti Nurhaliza menari tarian kuda Gangnam Style? tidak lah, Takkan lah Siti Nurhaliza yang kita anggap sopan santun (maybe), lemah lembut tu nak terkinja kinja menari Gangnam Style kan. hehe..

Sebenarnya Video Parody ini di hasilkan oleh SITIZONER. Peminat fanatik siti nurhaliza.

Aku pun teruja la jugak nak tengok sebab sampai KOSMO! pun ada tulis pasal gangnam style versi siti nurhaliza.

 
Video yang di maksudkan

Lepas ni SITIZONER boleh kawteam dengan KYOPROPAGANDA untuk buat parody yang lebih ohsem. ^^

tak boleh nak bayangkan siti menari tarian kuda tu


Posted By Kemal Merah5:49:00 PM

Dari Blogger Untuk Blogger

Filled under:

Ini hanya sekadar pendapat aku.
Pernah terfikir tak, kenapa kita berblogging? hanya sekadar untuk di jadikan diari atau hanya sebagai lubuk duit yang tak pasti?

Aku lebih suka anggap Blog sebagai NOVEL, bukan nya DIARI. Ye la kan, Novel semua orang boleh baca kalau diari sorang sorang diri je baca.

Ada orang mungkin suka dengan blog kita, mungkin ada yang tidak. Bergantung kepada hati orang yang membacanya dan pembawaan penulis blog itu sendiri.

Tujuan Blogging
Jika di tanya tujuan, macam macam lah jawapan yang kita dapat. Semua ada visi dan misi dalam berblog. ada yang nak terkenal lah, yang nak buat pendapatan sampinganlah, luahkan perasaanlah dan macam macam.

Macam aku jugak, aku berblogging sebab aku minat menulis. Cita cita zaman sekolah dulu aku nak jadi macam A,Samad Said. hehe..

Tulis apa saja yang kita mahu.
Tulis lah apa saja yang anda rasa nak tulis, asalkan tidak melanggar hukum syariat. Jangan malu dengan kutukan dan pandangan sinis rakan rakan.mereka saja je tu nak uji mental kita kuat ke tidak.

Novel Cinta atau Diari cinta
harus kita sedar yang blog yang kita cipta ini akan di baca oleh ratusan, ribuan, malah jutaan orang. Malah mungkin suatu hari nanti blog kita akan jadi rujukan oleh generasi akan datang. So menulis lah sebaik mungkin. Jangan cincai cincai.

Matang atau Santai
Ramai blogger contohnya macam aku mempunyai masalah dalam proses kematangan dalam penulisan. contohnya gaya bahasa dan kata ganti nama. nak guna "saya" atau "aku".Jadi, pendapat aku, proses kematangan tu berlaku pelan pelan. Mungkin ianya mengambil masa. Santai? sudah semestinya lah. ayat tungging terbalik pun ok kalau sampai maksudnya, tak gitu..?

Belajar untuk jadi terbaik
Ada orang tu..

*Dulu tak pandai edit gambar, sekarang dah master photoshop
 (kes nak buat header)

*Dulu karangan dapat C sekarang dapat A+
(sebab praktis karangan bercerita hari hari dalam blog)

*Dulu tak pandai IT, sekarang dah boleh cipta dan design WEB
(edit edit blog, mekap blog, ubah ubah coding)


Ok lah, ini hanya sekadar pandangan aku sahaja. Semoga anda lebih bersemangat untuk berblogging.
Maafkan aku, entry ini terlalu skema. arghhhhh..adakah hormon kematangan aku telah tiba???

lemak atau otot?



Posted By Kemal Merah4:48:00 AM

10 September, 2012

Kamen Rider Wizard Episode 2 Subbed - Showtime.!!

Filled under:

Watch kamen rider wizard episode 2 english sub here. Subbed by Overtime.


Thanks for Toku.!

Posted By Kemal Merah12:57:00 PM

Kualiti Atau Kuantiti dalam Penulisan Blog

Filled under:

Zaman internet dan dunia cyber yang serba canggih ni, Blog memang sudah tidak asing lagi. Setiap hari mesti ada 10000000++ atau lebih blog baru yang di hasilkan. Di Malaysia, arena Blog juga semakin pesat berkembang. Semakin ramai rakyat Malaysia gemar menulis dengan media elektronik ini di tambah pula dengan kemasukan gadjet gadjet yang memudahkan lagi  penulisan Blog.

Kualiti atau Kuantiti.

Sebenarnya, dalam penulisan blog ini kuantiti dan kualiti sama sahaja pro kontra dia. Sama juga seperti kita menulis dengan Pena di Kertas. Semakin banyak kita menulis, semakin baik dan berkualiti penulisan yang dapat kita lakukan. 

Oh maafkan saya, entry ini terlalu skema. :p



Posted By Kemal Merah1:33:00 AM

09 September, 2012

Kamen Rider Wizard Episode 2 - RAW

Filled under:

Kamen Rider Wizard Episode 2 . Showtime!!!!
kamen rider wizard episode 2

kalau nak Eng Sub kamen rider wizard episode 2 kena tunggu malam ini atau esok.

Posted By Kemal Merah2:33:00 PM

08 September, 2012

Adik Amyra perlukan Bantuan

Filled under:


Adik comel dalam gambar di atas ni bernama Amyra Balqis Binti Jefri. Adik ni sedang menderita Kanser Darah dan Kayap Ular. Jadi jom le kita sama sama bantu adik ni, bagi yang tak berkemampuan Doa pun dah mencukupi.

IBU MYRA : HERNA BINTI SELAMAT

MAYBANK : 112054047075

CIMB:1601-0020617-52-6

Gambar terbaru dari facebook ibu beliau.

Post dari Facebook Ibu beliau.
kepada makcik Erna, kuat kan semangat. Besabarlah dangan dugaan ini. Insya Allah anak ini bawa mu ke syurga.

Posted By Kemal Merah3:04:00 AM

07 September, 2012

Running Man | Song Ji Hyo di Malaysia

Filled under:

Song Ji Hyo Running Man datang Malaysia?

Biar benar, ? Team Running Man tengah Hide and Seek di Kedah ke? haha. Pernah suatu ketika dulu terdapat rumors yang mengatakan team ni akan datang Malaysia, tapi tak jadi kot atau mungkin hanya Rumors.

Berbalik kepada Song Ji Hyo yang datang Malaysia tadi, sebenarnya dia tak datang pun. Sesaje je aku menimbulkan keghairahan korang,.

Yang ku nak tulis disini adalah rupa rupanya pelakon dan pelawak terkenal (aku suka dia masa buat lawak) Nora Danish mempunyai wajah seiras-iras Song Ji Hyo dalam Running Man.

Nora Danish dalam "Sore Eyes 500 Days MC" (sila youtube)

Nak kata fanatik, tak la fanatik sangat aku ni, biasa biasa je. Tapi aku bajet si Song Ji Hyo tu yang tiru gaya Nora Danish. Tak patut betul Song Ji Hyo tu. :p

Song Ji Hyo Running Man

Posted By Kemal Merah12:08:00 AM

06 September, 2012

HASRULHASSAN.COM | Pencarian 200 Bloglist

Filled under:

Mastergi Blog, Saudara Hasrul sedang membuat percarian Bloglist untuk Blog beliau. Dia cuma nak seramai 200 orang sahaja, so jangan la lepaskan peluang ini. Masa ni la kita nak tumpang tempias backlink dari mastergigi ni.

Sebelum tu, nak bagitahu juga, jangan lah kedekut widget bloglist untuk blog blog baru nak naik (beginner). Sudah sudah la ampu Blogger Otai weh!

Tgk brader Hasrul releks cool je. tak payah nak ampu2 pun. Duk tak duk terkenal. :p cayalah bro.


 Silent Reader is Ohsem>!


Posted By Kemal Merah3:57:00 PM

Sebelum Kpop . . . . .

Filled under:

Sebelum Kpop NENEK hang dengaq lagu ni..
 


Sebelum Kpop TOKWAN hang dengaq lagu ni..


Sebelum Kpop ABAH hang dengaq lagu ni..


Sebelum Kpop MAK hang dengaq lagu ni..


Sebelum Kpop ABANG hang dengaq lagu ni..


Sebelum Kpop KAKAK hang dengaq lagu ni..

Posted By Kemal Merah12:03:00 AM

05 September, 2012

Kamen Rider Wizard. Henshin.!

Filled under:

2 September lepas, semua peminat Kamen Rider di seluruh dunia telah menonton tayangan episode pertama siri terbaru Kamen Rider Wizard. Aku pun sangat teruja dengan siri terbaru dari Hensei ni. Komen aku untuk episode 1 pertama ni?


1. Baju semart la jugak.
2. Awek dalam siri ni cun (Rinko tu cun oooo...).
3. Style suara driver macam OOOs sikit.

4. Silver bullet macam D.M.C
5. Member haruto (KRW) Koyomi dan entah sapa lelaki (yang buat cincin) dalam rumah tu dah macam style dari Decade.

5. Phantom bole tahan kuat. teringat kat Undead.

komen lebih lebih pun tak guna, bagi yang belum tengok. jom tengok. huhu. English Subtitle nih. eh, Malay Sub ada jugak ke? kalau ada orang buat inform2 la ye.. huhu.

Posted By Kemal Merah12:54:00 AM