30 April, 2013

Usahawan.com | Mencipta Peluang Perniagaan Baru untuk Peniaga Kecil dan Sederhana

Filled under: ,

 
Usahawan.com

 

Pengenalan Usahawan.com


Usahawan.com Sdn Bhd merupakan syarikat 100% milik Bumiputera. Ia merupakan projek keusahawanan rakyat Malaysia yang  sesuai dengan standard dan citarasa pasaran tempatan.

Usahawan.com Sdn Bhd telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia sebagai pembekal produk & perkhidmatan yang berkaitan.
“Mencipta Peluang Perniagaan Baru untuk Peniaga Kecil dan Sederhana” merupakan motto Usahawan.com

Usahawan.com bermatlamat menjadi penyedia peluang perniagaan yang serba-boleh dan berkesan di negara ini. Rumusan nya mudah, iaitu ingin membantu peniaga kecil & sederhana, pesara, graduan, bakal usahawan untuk memiliki dan mengendalikan perniagaan yang berjaya dan berkembang maju.

Jadi, Jika anda ingin memulakan sesuatu perniagaan, dan memerlukan panduan yang lengkap dari A sampai Z , anda boleh memilih perkihidmatan yang di tawarkan oleh usahawan.com

Kenapa Anda Perlu Memilih Usahawan.com

Antara sebab sebab anda perlu menjadikan Usahawan.com sebagai medium anjakan paradigma perniagaan anda ialah:-

1. Usahawan.com adalah syarikat milik penuh Bumiputera
2. Mengimport dan Membekal secara langsung dan memiliki kilang sendiri
3. Bukan Sistem Francais
4. Harga yang berpatutan , munasabah dan mampu milik
5. Latihan Percuma diberikan
6. Sokongan selepas jualan.

 

Pekej Perniagaan Yang Di tawarkan Usahawan.com


Pakej Perniagaan Cenderahati Silhouette Cameo

Price: Call 1-300-888-114
Ceburi Perniagaan Stiker yang menjadi fenomena hangat ketika ini. Penuhi permintaan tinggi di pasaran: Stiker Kereta, Stiker Cermin, Stiker Signboard, Stiker T-Shirt

Pakej Cetak T-Shirt & Cenderahati

Price: Call 1-300-888-114
Bisnes TERHANGAT 2013 – Konsep Mudah-Alih & Fleksibel – MODAL KECIL, UNTUNG BESAR!! Kepakaran khusus tidak diperlukan untuk menghasilkan produk yang memuaskan hati.

Pakej Perniagaan Button Badge (Pin Button)

Price: RM820.00
Semudah 1-2-3! Murah dan menguntungkan. Prospek luas! Sekolah, persatuan, koperasi ataupun organisasi kerajaan.

Pakej Perniagaan PVC ID Card, Kad Matriks dll

Price: Call 1-300-888-114
Sangat ideal bagi semua dek kerana pelaburannya yang amat minimum dengan potensi keuntungan lumayan

Pakej Perniagaan Taiyaki

Price: Call 1-300-888-114
Menu makanan tradisi Jepun semenjak tahun 1909, dan kini ia boleh didapati dengan citarasa dan selera tempatan!

Pakej Perniagaan Waffle Stick

Price: Call 1-300-888-114
Waffle kini boleh dijadikan seakan-akan lollipops! Disukai kanak-kanak, remaja, sehingga golongan dewasa!

Pakej Perniagaan Twisto Pocket & Twisto Rangup

Price: Call 1-300-888-114
Menu makanan dari Mexico & Perancis dengan selera tempatan. Terdapat pilihan rasa manis, pedas & rangup sesuai untuk dinikmati seisi keluarga.

Pakej Perniagaan Instant Business Card

Old Price:RM890.00
Price: RM599.00
Peluang bisnes kad perniagaan melalui konsep mudah-alih dengan potensi pasaran yang masih luas.

Pakej Perniagaan Kentang Spring

Price: RM799.00
Kentang goreng berbentuk spring yang unik. Masih mendapat permintaan yang hangat di pasaran!

Pakej Perniagaan Cetakan Nama & Nombor Jersi

Price: RM15.00
Business Starter Pack – Stiker nama & nombor jersi. Untuk usahawan yang baru berjinak-jinak dalam dunia perniagaan.

Pakej Perniagaan Cetak Mug

Price: Call 1-300-888-114
Ideal untuk memulakan perniagaan cetak mug dengan modal yang rendah!

Pakej Perniagaan Cetak T-Shirt

Price: Call 1-300-888-114
Tidak perlu kepakaran khusus untuk menghasilkan produk yang memuaskan hati. Bermula secara kecil-kecilan, pulangannya adalah sangat lumayan.
Dan Banyak Lagi Pekej - Pekej Yang Menarik
Sila Lawati
1300-888-114
hubungi sekarang!!

Untuk Terus Mendapat Informasi dan Pertayaan  Mengenai Usahawan.com, sila hubungi nombor di bawah

Hotline: 1-300-888-114
Cik Yasmin : 012-6738994
En. Lutfi : 013-6063393

Posted By Kemal Merah7:16:00 PM

28 April, 2013

7 Cara Memikat Gadis Melayu / Korea

Berikut adalah beberapa teknik atau cara memikat gadis melayu menerusi risikan program KBSM (kemahiran berfikir sampai mabuk). Terpulang kepada anda untuk mengikutinya, risiko dan kos perubatan di tanggung sendiri.

teknik memikat gadis melayu


1. Pandai Menyanyi
Setiap gadis pasti akan menyukai lelaki yang pandai menyanyi. tak kisah la kalau suara macam katak pun. janji lelaki itu pandai mengambil hati si gadis dengan nyanyiannya.










2. Romantik pada saat yang tepat
Manfaatkan peluang yang ada. jika anda berkenan kepada seorang gadis tu cuba cari peluang untuk menunjukkan sifat koromantisan anda. contohnya si gadis kekurangan seposen untuk tambang bas, dengan bergayanya anda menghulurkan seposen kepada. itu sudah cukup membuatkan nya terharu.









3. Pandai Bergurau
Hasil kajian KBSM (Kemahiran Berfikir Sampai Mabuk) juga, gadis melayu sangat menyukai lelaki yang mempunyai sifat humor atau lawak. Jadi apa salahnya anda menarik perhatian si gadis dengan jenaka yang membuatnya ketawa terbahak bahak. Tapi janganlah sampai keterlaluan kalau tidak lebam biji mata anda.











4. Beri Hadiah
Lelaki juga digalakkan memberi hadiah kepada gadis yang diminatinya itu. Walaupun kecil saiz dan nilainya, anda seharusnya ikhlas dalam pemberian. Ini akan membuatkan si gadis akan lebih menghargai anda.









5. Hubungi Sigadis dengan Segera.
Selepas anda memperoleh nombor telefon si gadis yang di minati, apa kata anda wechat saja si gadis. pastikan perkenalkan diri anda dahulu. jangan gelojoh, Hantar lah ucapan selamat malam kepada si dia. Sekurang kurang nya si gadis akan merasakan yang anda sedang memikirkan nya pada saat itu.











6.Masuk Meminang
Cakap banyak pun tak ada guna, apa kata anda terus saja masuk meminag. Jumpa terus bapak si gadis. Minta izin nak bertunang. Pastikan dalam tepoh bertunang tu anda hafal 30 juz alquran. InsyaAllah. Si gadis tidak akan merasa silap menerima pinangan anda.













7. Lepas tu Nikah la. cangak apa lagi. Dan dapatkan anak anak yang comel.


Sekian sudah. terima kasih kerana sudi membuang masa membaca entri merapu ni. nantikan entri akan datang Cara memikat janda pula. hehe. jangan lupa follow... ^^

Posted By Kemal Merah8:22:00 PM

Terapi Yang Pelik dan Mengelikan Kaki

Filled under: ,

 terapi yang pelik

Orang cakap lain bangsa, lain budaya nya. Perbezaan budaya inilah yang menjadikan sesuatu kaum itu unik dan beridentiti.

Kali ini aku nak tunjukkan beberapa jenis terapi pelik dan geli. Mungkin disebabkan kepercayaan atau pahaman budaya mereka mereka tak anggap pun terapi pelik pelik ini menyusahkan atau mengelikan mereka. Jom kita lihat beberapa terapi pelik daripada luar negara.





Israel : Snake Therapy

China: Scorpion Therapy

 China: Apiotherapy

 Cambodia: Tortoise Therapy

 China: Moxibustion Therapy

 China: Eating live frogs Therapy

Posted By Kemal Merah1:27:00 AM

25 April, 2013

SENSASI YOUTUBE : Jenis - Jenis Pondan (Sayang Parody)

Gelombang parody di Malaysia semakin menjadi jadi. Mula mula malaysia dikejutkan dengan video video parody dari geng kyopropaganda yang membuat parody mengenai isu semasa seperti demontrasi bersih. Lepas itu ramai bakat bakat youtube yang muncul dengan hanya membuat video parody.

Sensasi Youtube kali ini aku nak sajikan video yang boleh di katakan agak menarik juga untuk di tonton. Youtuber kali ini dikenali dengan nama Putra Qamarul daripada PQ Studio. Dalam video terbarunya yang bertajuk Jenis -Jenis Pondan (Parody Sayang) memaparkan skitz skitz lucu dan menarik. Sebenarnya banyak lagi video yang di hasilkan oleh PQ Studio ini, kalau nak lihat lagi boleh klik link yang di sediakan di bawah. Apa pun jom lihat video di bawah dulu,. :)


Posted By Kemal Merah2:25:00 PM

24 April, 2013

Kontes Panduan Blogger

kontes panduan blogger

Kontes Panduan Blogger yang istimewa ini adalah anjuran blog sifu Hasrul Hassan. Kontes yang bertemakan  Membudayakan Ilmu Blog adalah satu usaha yang baik oleh HH untuk menjadikan blogger blogger malaysia ini berilmu. Jadi kontes kontes seperti ini lah yang harus blogger- blogger malaysia patut join.

Kontes Panduan Blogger ini juga boleh dijadikan sebagai rujukan kepada blogger - blogger malaysia tentang asas asas dalam blogging. Dengan teknik yang betul dan strategi yang jelas dengan bantuan blogger yang berpengalaman seperti Hasrul Hassan, mana lah tahu blog yang kita bina ini atas dasar suka suka nanti akhirnya memberikan pulangan yang lumanyan. tak gitu ? gitu gitu gitu....

Bagimana?
Mudah sahaja. anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah tentang asas dunia blog. Aku dah tengok soalan itu. Memang mudah. huhu. mana tak mudahnya, semua jawapan ada dalam blog HH sendiri!

Lihat 3 Soalan Mudah kontes panduan blogger di sini : 3 Soalan kontes panduan blogger

Hadiah tidak kurang hebatnya. mana tidaknya ramai penaja penaja hebat yang turut serta dalam kontes panduan blogger ini.
Antara hadiah yang di tawarkan
  • 1 x Hadiah Pertama - RM200 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 1 x Hadiah Kedua - RM150 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 2 x Hadiah Ketiga - RM50 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
Untuk maklumat lanjut sila maju ke link yang di sediakan dibawah ini..

Syarat-Syarat kontes panduan blogger
Soalan kontes panduan blogger
Borang jawapan kontes panduan blogger

Jadi apa tunggu lagi, manalah tahu anda adalah pemenang untuk Kontes Panduan Blogger ini


Posted By Kemal Merah4:07:00 PM

23 April, 2013

Melihat Sendiri Replika Terbesar PRU 13

 replika kapal terbang terbesar  pru 13

Memandangkan kita masih dalam mood pilihanraya umum yang ke 13 ini, aku up satu entri spesial pasal PRU 13. Amacam?

Tapi entri ini bukannya berkisar tentang politik, tapi pasal pengalaman aku melihat sendiri replika terbesar pilihanraya umum yang ke 13 ini.
perkara yang paling menarik dalam pru 13 ini ialah, munculnya reka cipta- reka cipta yang di hasilkan oleh penduduk kampung untuk menyemarakkan lagi bahang pru 13 ini.

Tapi aku rasa replika yang satu ni gile cool... sebab ianya boleh dikatakan replika terbesar pru 13 ini. sampaikan dalam facebook dan twitter pun dah heboh.

replika kapal terbang terbesar pru 13

replika kapal terbang terbesar ini terletak di kampung batu besar sik kedah. Replika ini telah dibina oleh pemuda pemuda pas kampung tersebut. 


Pandangan hadapan replika kapal terbang


bahagian dalam replika kapal terbang pru 13
tengah bersedia menuju ke putrajaya. kehkehkeh..

Walaupun aku ni ahli parti cap kunci Tok Mun, aku respect la sebab pandai depa pandai tarik perhatian orang ramai. memang cool lah. tak caya pergilah sendiri dan letak tepi dulu ego idealogi politik anda. buang dalam lubang jamban.


Posted By Kemal Merah12:28:00 AM

20 April, 2013

Senarai Calon Bertanding Parlimen dan Dun Kedah

senarai calon bertanding di parlimen dan dun negeri kedah

 

Senarai Calon Bertanding Pilihanraya Umum (PRU13) Parlimen Negeri Kedah



 

Senarai Calon Bertanding Pilihanraya Umum 13 bagi Dewan Undangan Negeri Kedah





Posted By Kemal Merah4:05:00 PM

19 April, 2013

Review Blog Hebat : Madrasah Kehidupan [dot] Com

Filled under:

Assalamualikum, review blog hebat kali ini special sikit. Special dari content dan tema niche. Blog yang istimewa ini di beri nama Madrasah Kehidupan.com .

Apa yang istimewanya blog kepunyaan saudari Nor Afifah ini ialah konsep penulisan blog islamik yang berbeza dari blog blog islamik yang lain.

Kita boleh lihat dalam penulisan setiap entri yang di olah oleh beliau. Santai, Menarik dan Mudah untuk di fahami.


Bila kita bercakap tentang blog dakwah atau blog islamik, semestinya kita akan terbayangkan blog yang entrinya berjela jela entri nya, dan tiada faktor daya penarik untuk golongan muda untuk membacanya. 

Tetapi pendekatan yang di ambil oleh Nor Afifah dalam penghasilan blog Madrasah Kehidupan ini boleh dikatan agak menarik dan ohsem! Beliau bukan saja mnulis entri yang penuh dengan iktibar dan tauladan islam, tetapi beliau juga menghasilkan beberapa grafik islamik yang comel serta ciut sebagai daya penarik orang orang muda ke blog beliau.

antara grafik yang di hasilkan

Blog Madrasah Kehidupan juga ada menggambil upah membuat blog. Jadi, kepada sesiapa yang ingin memdapatkan perkhidmatan itu, bolehlah rujuk maklumat di sini - Tempahan Blog

kata kata akhir saya dalam entri serba ringkas ini, semoga blog Madrasah Kehidupan dapat membuat sedikit kelainan dalam menarik golongan muda menyelami syariat islam yang sebetul betulnya, hasilkan lebih lagi entri yang dapat menarik gologan muda membacanya, biar santai tetapi sampai . Fighting!!


Posted By Kemal Merah6:16:00 PM

Johor Darul Takzim vs Pahang Liga Super 19.4.2013

johor darul takzim vs pahang liga super 19.4.2013

Live Streaming Johor DT vs Pahang

Live streaming johor darul takzim vs pahang - Untuk rakan rakan yang ingin menyeaksikan perlawanan bolasepak di antara johor dt vs pahang dalam saingan liga super secara live streaming, boleh lah klik di link live streaming yang di sediakan di bawah.

Live Streaming Video Football
  Friday (19 April) 20:35 (GMT +8)
Johor dt vs Pahang 

Link  Link  

Posted By Kemal Merah2:33:00 AM

18 April, 2013

Cara Dapatkan Traffic Melalui Gambar untuk Blogger Baru

Filled under:

Ok fine. sejak dua menjak ni aku asyik cakap pasal awek ja. Isu pasal Yuyu Zulaikha tu aku pasti, memang ramai yang akan geli geleman. Hehe..

kita tinggalkan sekejap kisah pasal buah hati aku.

Sebelum apa apapun, aku nak beritahu, aku ni bukan lah seorang pakar dalam bidang seo. tapi tahu la sikit sikit. Aku paham hati blogger blogger baru ni. almaklumlah, aku pun terkial kial juga dulu. Alhamdulilah berkat expirement dan uji kaji dalam seo ni, aku akan kongsikan bersama untuk anda dan khususnya blogger baru.

Cara Dapatkan Traffic Melalui Gambar

Ini adalah cara yang paling simple. Untuk memberikan lebih 'ummphh' kepada entri anda, sudah pastinya anda akan letak gambar dalam blog tu.Dengan adanya gambar, entri anda akan lebih berseri dan menarik perhatian pembaca di luar sana.

Pekara yang paling penting dalam SEO adalah 'Keyword' atau kata kunci jadi, apa salahnya anda serapkan permainan keyword melalui gambar.

Sebenarnya teknik ini dinamakan ALT IMAGE TAGs OPTIMIZATION. kalau anda search google belambak tutorial pasal cara ini.

Jadi aku pasti bukan semua blogger yang akan paham dan tahu cara nak coding dan masukkan keyword di dalam gambar. Baiklah, megi sudah kembang, meh sini aku nak tunjuk macam mana nak masukkan keyword di dalam gambar.

Lihat gambar di bawah, sebagai contoh aku muat naik gambar.

Teknik, SEO, Bergambar
Lepas anda muat naik gambar dalam entri ada satu paparan warna biru macam kat atas tu kan. klik
'Properties'

Teknik, SEO, Bergambar

Paparan seperti di atas akan muncul bila anda klik 'properties' Di dalam kotak tulah anda perlu masukkan tajuk dan keyword.



Contohnya macam gambar bawah ini.
Teknik SEO Bergambar

Pada bahagian ALT tag tu la anda perlu masukkan keyword yang mungkin akan dicari di google. terpulang kepada anda. gambar di atas tu contoh saja...

Senang kan. sekurang kurangnya teknik mudah dapatkan trafik melalui gambar ni akan kuatkan seo untuk entri anda.  Segala kekurangan dan berlagak pandai, kumohon seribu kemaafaan. ^^



Posted By Kemal Merah9:07:00 PM

17 April, 2013

Hobi Pelik Bintang Porno Jepun

 hobi pelik bintang porno jepun


Macam macam hobi sebenarnya kita boleh buat. Antaranya Blogging, mengumpul stem, mengumpul duit lama dan pelbagai lagi benda yang boleh kita buat untuk memenuhi masa lapang dan kepuasan diri.

Berbeza pula dengan hobi bintang porno jepun Uta Kohaku (tolong jangan google) yang hobinya mengumpul sperma peminat-peminatnya .! what the.....

Bintang film bernama itu meminta peminat lelakinya mengirimkan sperma mereka kepadanya. Artis berusia 20 tahun tersebut  juga meminta agar para pengirim  meletakkan nama mereka di setiap botol berisi cairan sperma.




P/s: Cerita  tak  senonoh ini di olah  ambil  dari  forum  indonesia. saya  tak  besa  pun  tgk  cita  porno. saya  tgk  cerita  telenovela  ja.

Posted By Kemal Merah9:03:00 PM