31 May, 2013

RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

Filled under: ,

Running Man Akan Ditayangkan di RTM TV2


Program Popular Korea Running Man Di tayangkan di RTM 2 | Berita gembira buat peminat Running Man di Malaysia bahawa rancangan yang semakin popular dan mendapat sambutan di malaysia iaitu Running Man akan menemui anda pada 1 Jun 2013 Jam 4.00 Petang.

running man tv2


Program Popular Korea ini akan menemui anda setiap hari sabtu pada jam 4.00 petang, jadi jangan lepaskan peluang untuk sama sama menonton rancangan verity popular ini. Di samping itu anda juga berpeluang untuk memenangi tiket percuma Running Man Sparta Kim Jong Kook -First Malaysia Showcase 2013 dengan melibatkan diri dalam contest Running Man Snap a Photo Contest di bawah.


RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST
RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

Posted By Kemal Merah3:25:00 PM

30 May, 2013

Gambar Keadaan Wanita Berusia 23 Tahun Hamil Kembar 5

Filled under: , ,

Seorang wanita berusia 23 tahun telah mengejutkan seluruh negara Republik Czech bahawa beliau berjaya hamil dengan kembar lima tanpa menggunakan IVF.

Alexandra Kinova

Alexandra Kinova, 23, dijadualkan melakukan Caesarean pada hari Ahad ini untuk melahirkan kembar lima pertama dalam sejarah Republik Czech.

Alexandra Kinova yang sudah mempunyai seorang anak lelaki, juga mengatakan dia tidak sedar bahawa dia telah mengandungkan lima bayinya itu.

Lihat gambar Alexandra Kinova di bawah.

Lihat gambar Alexandra Kinova:


Alexandra Kinova

Alexandra Kinova

Alexandra Kinova

Alexandra Kinova



Posted By Kemal Merah11:17:00 PM

Perbezaan Dan Jenis Minyak Wangi Yang Berada Di Pasaran

Filled under:

Perbezaan Dan Jenis Minyak Wangi Yang Berada Di Pasaran


Selalu sebelum kita memilih minyak wangi untuk di beli, kadang kala kita terlihat ada lebel yang tertulis 
Eau De Toilette macam macam lagi perkataan yang terbelit lidah nak menyebutnya, jadi ini ada sedikit informasi mengenai jenis jenis minyak wangi yang di copy khas untuk anda. hehe.

 

 

Wangian Untuk Wanita


Jadi apakah perbezaan antara EDC, EDT dan EDP??
Di sini ada beberapa info tentang jenis wangian yang sesuai untuk wanita.

1) Perfume

Wangian yang mempunyai campuran yang paling pekat, sekitar 15-40% kepekatan. Harganya juga adalah yang paling mahal, dan sudah pasti baunya juga yang paling kuat dan ketahanan yang paling lama berbanding jenis-jenis yang lain.

2) Eau De Perfume (EDP)

EDP adalah lebih ringan berbanding dengan Parfum, dengan kepekatan campuran sekitar 8-15%. EDP juga adalah lebih murah daripada Parfum dan mempunyai ketahanan haruman sekitar 3-5 jam. Tetapi ada juga perfume jenis EDP yang boleh bertahan sehingga 8 jam. Wangian jenis ini sesuai diguna pakai oleh wanita dan dipakai untuk ke majlis formal atau makan malam.

3) Eau De Toilette (EDT)

Ia adalah wangian yang lebih lembut, dengan kepekatan aromatiknya sekitar 4-8%, yang mana ianya lebih sesuai dipakai untuk kegunaan harian seperti ke pejabat. Selalunya harga adalah lebih murah berbanding EDP dan berketahanan 2-4 jam selepas semburan.

4) Eau De Cologne (EDC)
EDC selalunya dipanggil Cologne dan mempunyai kepekatan aromatic yang paling cair, sekitar 3-5% kepekatan. Ketahanan baunya adalah sekitar 2-3 jam.

 

 

Wangian Untuk Lelaki


Di sini adalah sedikit penerangan tentang wangian untuk lelaki.

1) Eau De Toilette (EDT)
Ini adalah jenis wangian yang paling pekat campuran aromatiknya untuk lelaki dan bertahan sehingga 5 jam selepas digunakan. Campuran aromatiknya sekitar 4-10%. Ianya sesuai digunakan ke majlis dan juga ke pejabat. Biasanya EDT ini tersedia dalam bentuk ‘splash’ dan ‘spray’.

2) Aftershave
Kurang kuat wangian dan ketahanannya, tetapi masih menjadi pilihan yang popular di kalangan lelaki. Dengan kepekatan aromatiknya sekitar 1-3%, ketahanan baunya adalah sehingga 2-3 jam. Aftershave adalah lebih ‘friendly’ dengan kulit, sesuai untuk anda yang berkulit sensitif.


Sumber : EzzEddin

Posted By Kemal Merah10:24:00 PM

29 May, 2013

Gambar Lelaki yang Sangat Kacak Sampai Kena Buang Negeri

Filled under: ,

 Akibat Terlalu Kacak, Lelaki ini Dibuang Negeri dan Diberi Hadiah Mercedes Pada Hari Jadinya


OTTAWA - Seorang lelaki yang dilaporkan pernah dibuang negeri dari Arab Saudi kerana terlalu kacak mendapat tuah yang tidak disangka apabila menerima sebuah kereta Mercedes daripada peminat misterinya.

Omar Borkan al-Gala, 23, pernah dibuang dari negara asalnya kerana terlalu kacak hingga dibimbangi akan menarik perhatian ramai wanita.

Omar Borkan al-Gala

Namun, beliau bijak menggunakan kelebihan yang ada padanya dengan memilih kerjaya sebagai model.

“Saya menerima hadiah Mercedes G55 sempena sambutan harijadi saya daripada seorang wanita misteri,” katanya kepada majalah In Touch.

Selain menerima hadiah, Omar juga dikatakan kini mula membina tapak dalam kerjaya lakonan apabila membintangi sebuah filem pendek bersama bintang terkenal Navid Negahban.

Copy Paste dari sinar harian. Lihat gambar Omar Borkan al-Gala yang di katakan hensem sangat tu di bawah.

Gambar Omar Borkan al-Gala:

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala
Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Omar Borkan al-Gala

Posted By Kemal Merah11:46:00 PM

Gambar Permainan Anak Gadis di Rusia

Filled under:

Anak anak gadis di rusia telah menemui permainan baru untuk memenuhi masa lapang mereka. Permainan ini menguji kelajuan nafsu adrenalin yang mengalir dalam tubuh mereka yang putih melepak tu.

awek rusia main

Aku harap gadis gadis kat malaysia ni masih ada lagi benda untuk bermain. Buat benda benda yang berfaedah contohnya berblog ke..jangan di tiru pulak bebudak rusia ni. Sayang betul kalau muka lawa macam awek kat atas tu tapi cacat atau mati muda disebabkan main benda ini. Jom lihat apa yang gadis gadis rusia ni main.











Posted By Kemal Merah3:41:00 AM

28 May, 2013

Gambar Bot Ekspres Bawa 100 Penumpang Karam Di Belaga

Filled under:

Bot Ekspres Bawa 100 Penumpang Karam Di Belaga




SIBU: Sebuah bot ekspres sarat dengan penumpang yang ingin pulang untuk sambutan Hari Gawai, karam di kawasan Jeram Tukok/Jeram Bungan, kira-kira 40 minit perjalanan dari sini, pada Selasa.

Sehingga kini jumlah mangsa belum disahkan dan polis masih berada di tempat kejadian.

Ketika kejadian yang dilapor antara pukul 8.30 dan 9 pagi ini, bot berkenaan dikatakan membawa lebih 100 penumpang yang ingin pulang untuk sambutan Pesta Gawai Dayak hujung minggu ini.

Anggota Majlis Pihak Berkuasa Tempatan Majlis Daerah Kapit Daniel Levoh ketika dihubungi Bernama berkata 'Bot Ekspres Bakun Mas' itu melepasi Belaga pada pukul 8 pagi.

Daniel berkata beliau dimaklumkan bahawa hanya seorang wanita mengandung yang maut dalam kejadian itu.

Beliau berkata bot yang datang dari Bakun itu membawa penumpang yang kebanyakannya pekerja pembalakan dan ladang kelapa sawit di kawasan itu.

"Bot itu biasanya berhenti di Belaga tetapi disebabkan telah penuh, ia meneruskan perjalanan tanpa berhenti di Belaga," katanya.

"Ramai penumpang dilihat duduk di atas bumbung bot itu," katanya sambil memberitahu kapasiti bot itu ialah 67 penumpang.

Sementara itu ketua penerangan Parti Rakyat Sarawak Dannny Bungan berkata polis dan petugas Lembaga Sungai Sarawak perlu ditempatkan di kawasan-kawasan pedalaman seperti Bakun dan Belaga untuk memantau keadaan semasa sambutan sesuatu perayaan besar.

"Terdapat terlalu ramai pekerja dari Kapit dan kawasan-kawasan lain di kawasan Bakun. Apabila tiba cuti panjang orang ramai akan berpusu-pusu untuk pulang ke kampung dengan bot ekspres," katanya.~ Mstar

Posted By Kemal Merah5:05:00 PM

Cuti Dah Habis Bro. . .

Filled under:


Cuti berblogging dah habis bro.. Setelah beberapa hari tak update blog kini aku kembali. Alasan aku MC sebab ada kenduri kawan baik aku bersanding di kampung. Walaupun tak dan nak bersembang lama lama dengan dia. almaklumlah raja sehari. banyak nak kena layan jemputan.

Tahniah buat member sepermainan aku, akhirnya sudah berjaya mencari suri dihati. Semoga kekal abadi, dapatkan anak anak yang comel comel sekali, aku kenapa tak kawin lagi? haha otak pun duk ting tong lagi, masih lagi fail nak jaga diri, inikan pula nak cari bini. ada sesapa yang sudi?

salam puisi.

Posted By Kemal Merah1:01:00 PM

23 May, 2013

Teknik Marketing Skill Cara Kak Ton Comel

Filled under: ,

 Kak Ton Ajar Kita Marketing Skill


Fenomena Kak TON COMEL yang melanda malaysia sekarang ni memang amat mengagumkan sampaikan budak kecik pun dah terikut ikut dengan tag line, 'kak ton comel tak..'COMELLLLL!

comel tak kak ton

Dari sini kita boleh nampak permainan Jutawan Kosmetik ni. Cara dia promosi barang dia. kalau sebelum tag line tu di popularkan, kita tak kisah pun apa yang dia merepek-repek di Wanita Hari ITU TV3. Lepas Tag Line tu keluar, habis meletop satu malaysia. sampai ada parody lagi. huhu.


Marketing Skill Cara Kak Ton

Sebelum itu, aku nak habaq kat hangpa semua (tiba tiba loghat kedah) aku ini bukan lah pandai sangat dalam marketing marketing ni. So kalau tersilap tu maafkan lah saya hanya seorang budak komputer ja.. perdagangan pun dapat 3B. Ni aku tulis ikut sesedap rasa.hehe



Smart Provocation 

Kita tengok cara Kak Ton provokasi minda rakyat malaysia, sampai bebudak kecik pun  tau tag line dia. mula mula bila kita dengar iklan tu kita rasa macam meluat kan, apasal la orang tua ini mengedikkan diri di TV.
Tapi bila dah hari hari dengar, benda tu jadi tranding. rasa lucu dan sedap pulak untuk di sebut sebut. secara tak langsung apa yang Kak Ton nak promosi produk dia kepada seluruh rakyat malaysia berjaya.
Nampak tak provokasi terancang dan bijak dari beliau? huhu Kini satu Malaysia Promosi Produk Dia, sekali dengan dia dia sekali terpopular.

Jadi di sini apa yang aku nak maksudkan, bukan nak suruh korang semua jadi retis buat iklan ngada ngada kat TV. huhu. Korang dah ada ke 'sesuatu' yang membuatkan pembaca pembaca lain yang membuatkan asyik duk teringat kan blog korang.?

Kalau tanya aku lagilah aku tak tau. haha. 

So Blogger, apa teknik marketing skill hangpa? Kadang kadang kena cari KELAINAN jugak kan untuk menyerlah. barulah masyukkk... hehe



comel tak kak ton
Comel Tak KakTON...??

Posted By Kemal Merah11:01:00 PM

Lirik Lagu Dwihati Aizat feat. Yuna

lirik lagu dwihati aizat amdan feat yuna




Lirik Dwihati


Dirimu bagaikan
Sebuah lukisan
Penuh warna, penuh seni
Tak layak ku miliki

Jangan kau berpura
Engkau juga sama
Membuat aku rasa tenang
Hatiku kau miliki

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

Diantara kita
Suka sama suka
Aku pasti kau punya hati ingin bersama jua

Oh.. tidak semestinya
Sebuah cerita cinta
Kan berakhir sesempurna, seperti kita impikan

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

Composed by : Anas Amdan
Lyrics by : Aizat Amdan & Noh Salleh
Mixed by : Felix Voon

Directed by : Syahir Ismail & Ili Amdan
DOP : Syahir Ismail
Edited by : Rifaiee Omar

Lirik Lagu Dwihati Aizat feat Yuna

Posted By Kemal Merah5:23:00 PM

Pernah Di Hina Kerana Gay, Ranger Biru Tolak Reunion Power Rangers

Filled under:

 David Yost Blue Mighty Morphin Power Ranger


Bagi korang yang pernah mengalami zaman di tahun 90-an, pasti pernah menyaksikan Mighty Morphin Power Rangers yang diputar setiap Minggu di TV waktu ketika dahulu. Khabarnya, siri tersebut siap digarap kembali dengan pelakonnya yang asal. Tapi sayangnya, David Yost yang berperanan sebagai Billy, si Ranger Biru, enggan terlibat kembali di siri tersebut.

power ranger blue gay
Billy Blue Power Ranger

Seperti yang terdapat di TMZ, Rabu (15/3/2013), Yost menolak reunion dengan member member Ranger lainnya kerana seksualitinya pernah di hina oleh produser. Ini adalah kerana Ranger Biru pada waktu itu tahun 1993 hingga 1996 ini pernah secara terbuka mengakui dirinya seorang homoseksual. gay habaq angggg!

"Saya tahu member member power ranger saya beberapa kali dipanggil oleh produser yang berbeza dan mereka bertanya mengenai seksualiti saya. Itu merupakan pengalaman memalukan yang pernah saya alami," ujar Yost.

TMZ juga melaporkan, akibat dilayan seperti itu, Yost akhirnya menolak tawaran untuk membintangi peranan yang sama dengan para geng Power Ranger yang lainnya dalam sekuel Power Rangers Megaforce.

Namun, dalam Twitternya, Yost menolak kebenaran dari berita daripada TMZ . Menurutnya, dia tidak pernah memberitahu apa apa pun kepada pihak TMZ. Dia mengganggap media gosip di Amerika Syarikat itu mengada-ada.

"Never spoke w/@TMZ on any matter. The make it sound if I did. If the knew me they would know forgiveness i key. #stillapainintheass," -Yost, Rabu (15/5/2013).

Billy Blue Ranger

Posted By Kemal Merah1:43:00 AM

22 May, 2013

Live Streaming Johor Darul Takzim vs Kelantan 22.5.2013

live streaming johor darul takzim v kelantan 22.5.2013

live streaming, jdt vs kelantan

Live Streaming Johor Darul Takzim vs Kelantan | Untuk rakan rakan yang ingin menyakikan perlawanan bolasepak di antara johor darul takzim menentang kelantan pada malam ini secara live streaming, boleh lah menonton dengan klik link live streaming di bawah.



Live Streaming Video Football :
Wednesday (22 May 2013)
 20:20 (GMT +8)

Johor Darul Takzim vs Kelantan
22.5.2013



Posted By Kemal Merah3:12:00 PM

Tips Kuno Zaman Batu Blogging Yang Terbaik

Filled under: ,

Tips Blogging Terbaik


Tips Blogging Terbaik - Salah satu aspek yang paling penting dalam membangunkan blog yang berjaya dan berkembang adalah dengan adanya hubungan dua hala di antara Blogger dengan Blogger yang lain. Cara paling mudah untuk menghubungkan sesama blogger atau pembaca dari luar ialah 'komen'.

tip, blogging, terbaik


Kuasa 'Komen' ini sangat hebat. Kalau tak percaya cuba konsisten komen setiap blog yang anda follow selama seminggu dan lihat hasilnya. Kalau betul caranya, dalam masa sehari pun anda boleh lihat hasilnya,

Kalau orang tanya APA TIPS TERBAIK DALAM BLOGGING, salah satunya jawapan KUNO sejak dari dulu masih lagi jawapan nya ada ialah komen. Jadi blogger baru, manfaatkan teknik kuno ini untuk mempromosikan blog anda dengan komen blog orang lain secara berhemah dan ramah.


Network Semakin Berkembang

Dengan komen juga, anda boleh membina network. Dengan jaringan yang terjalin ini mewujudkan satu ikatan ukuwah sesana blogger, Jadi tak adalah anda rasa keseorangan bila berada di dunia blogging dan terus sentiasa bersemangat untuk berblog!


Posted By Kemal Merah12:27:00 AM

20 May, 2013

Gadjet : Nokia Asha 310 Dual Sim & WLAN

Filled under: , ,

nokia

Nokia Asha 310 Dual Sim serta WLAN ini di perkenalkan oleh NOKIA pada Febuari yang lepas. Menurut Amanz.my, Nokia Asha ini telah di jual pasaran malaysia dengan berharga RM329.

Nokia Asha 310 didatangkan bersama-sama sokongan dwi-SIM, serta menyertakan sokongan WiFi pada ia. Ia turut dilengkapi dengan skrin bersaiz 3-inci, kamera 2-megapixel dan juga ruangan storan sebesar 4GB. Dari segi masa bertahan bateri, Nokia mengatakan ia mampu bertahan sehingga 25 hari lamanya.

nokia
nokia
Nokia Asha

Untuk maklumat lanjut mengenai Nokia Asha 310 ini sila layari laman web berikut



Posted By Kemal Merah6:08:00 PM

19 May, 2013

Tips : Elakkan FB, Blog Daripada Digodam / HACK

Filled under: ,

Elakkan FB, Blog Daripada Digodam / HACK

comel tak kakton

Ucapan 10 saat :Selamat berkenalan untuk yang baru mengenali aku, terima kasih sebab sudi follow blogtak kiut ni

kepada sahabat-sahabat blogger, terima kasih kerana setia. rindu kat aku tak? haha. booooo..booo
sekian.

Berbalik pada tajuk post, kejadian hack meng hack ni adalah lumrah biasa yang sering kita lihat di arena media sosial, tak kira lah di pesbuk, twittterrrr, mahupun belog.

Usaha murni para hackers yang sudi meng 'hack' ni kadang kala menimbulkan masalah kepada kita. jadi ini ada sedikit tips ringkas untuk anda semua.



1. Waspada

Waspada setiap perkara yang anda terima menerusi email, message facebook, mahupun post di wall facebook. kadang kadang ada link yang dihantar kepada kita adalah link palsu. dalam erti kata lain 'laman web phishing'. Laman jenis phishing  ini seakan akan serupa dengan web asal.

maka sebelum isi maklumat anda di laman web tertentu, sila la jenguk jenguk di address bar, adakah itu alamat laman web yang sebenarnya. LINK : Apa itu Phishing


2. Boyfriend bukan lagi Suami

Ini satu lagi hal, jangan bagitahu password email, facebook kepada boyfriend, gelpren anda. kerana itu satu tindakan yang bodoh. bagi kat mak tak apa.




3. Pelbagaikan aksara Password

Password yang mempunyai pelbagai atau campuran nombor dan huruf adalah yang paling baik. ini adalah kerana kebanyakan sofware susah nak crack password yang bercampur campur.
sebagai contoh :

28bersih3.0duduk   <--di anggap strong
bersihcucilantai   <--di anggap low (lemah)




4. Awasi Keylogger

Ini yang paling ditakuti. keylogger adalah perisian spyware yang merakam apa jua aktiviti komputer anda.! so, hati hati bila berfacebook di cyber cafe.

Anda juga perlu berhati-hati jika mendownload sesuatu sofware seperti crack atau sebagainya kerana kemungkinan sofware yang kita download tu mempunyai gabungan keylogger bersama sofware itu.

hacker, blogspot


Update antivirus anda, kukuhkan firewall, (aku guna AVG 2013, memang mantoppp!)

sekian. itu adalah sebahagian tips ringkas yang boleh aku kongsikan untuk anda semua. kepada hacker-hacker di luar sana, minta maap. anggap je ni tuntutan fardu kifayah. hehe. wasalam..



Posted By Kemal Merah11:19:00 PM

Gambar Comel Cristina Suzanne Actress Filem KIL

 
Cristina Suzanne

Sekilas mengenai cristina suzanne


Nama: Cristina Suzanne Stockstill
Panggilan: Cristina
Tarikh Lahir: 22 Januari 1985
Usia: 26 tahun
Keturunan: Melayu/Jerman
Agama: Islam
Drama: Kasih Najihah (TV9), Dia Bukan Maryam (TV9), Cermin Pada Bulan (TV3), Bicara Hati (akan datang)
Filem Bebas: Kil (2011) dan My Indie Rock Darling (2006)
Tinggi : 168 cm
Tempat kelahiran : Johor
Kerjaya dulu: bekas Peramugari (2003 -2009)


Cristina Suzanne

Cristina Suzanne

Cristina Suzanne

Cristina Suzanne bertudung

Cristina Suzanne bertudung

Cristina Suzanne

Cristina Suzanne

Cristina Suzanne bertudung

Cristina Suzanne KIL THE MOVIE

Sekilas Mengenai Filem KIL The Movie


Synopsis:
Akil (KIL) is a depressed young man who has suicidal tendencies. But, he could never bring himself to commit suicide. His attempts to die always fail miserably until he finds the perfect solution: A quirky assassination agency that helps kill suicidal people. KIL agrees with the terms of the company. The assassination will be anonymous. He wouldn't know the details about who the assassin is, even when or where he will die. This was ideal for KIL, until he falls for a girl he meets, Zara. Suddenly, he starts to have second thoughts on taking his life.


Posted By Kemal Merah2:44:00 PM