Showing posts with label Contest 2013. Show all posts
Showing posts with label Contest 2013. Show all posts

06 June, 2013

DiGi WWWOW Internet For All Awards Punya Cerita

 DiGi WWWOW Internet For All Awards 2013


DiGi WWWOW Internet For All Awards | Umum sudah mengetahui yang DiGi WWWOW Internet For All Awards kembali lagi. Kali ini dengan slogan yang baru. Internet For All Awards

Aku dengan rasminya turut sama mengedikkan diri menyertai DiGi WWWOW Internet For All Awards pada kali ini. Pada penyertaan aku pada kali ini hanyalah sekadar nak mencuba walaupun aku tahu tak akan menang. hehe. mana la tahu kan grade blog kertasmerah.my ini naik sikit lepas join anugerah ini semua. Experimentasi la katakan.

Reaksi apabila mereka tahu aku join DiGi WWWOW

Punya lah bersepah katogeri dalam tu, sampai aku pun tak tahu nak pilih. Dan tanpa segan dan malu malu aku pilih katogeri Blogger of The Year. ahak ahak.  (tangan di dada, mata tengok atas)
Blogger of The Year la sangat.

Ada satu benda je aku tak paham, untuk melibatkan diri dalam DiGi WWWOW Internet For All Awards tu kita kena submit entri. Masalahnya aku tak berapa nak paham nak submit entri macam mana, so aku main bedal je la. cuba korang chek tengok betul ke tidak aku submit entri? Sila klik badge di bawah.

Mana lah tahu kot kot tersilap, tak pasal pasal aku memalukan diri sendiri di sana. huhu. Ok lah, aku nak undi Zizan dalam Anugerah Blokbuster 2 pulak , lepas tu nak kira duit AssignJobs.com (tak habis habis pasal benda ni). Lupa pulak, alang alang dah klik badge kat atas tu, undi la sekali . huhu. Untuk anda, semoga berjaya dalam DiGi WWWOW Internet For All Awards juga. 


Posted By Kemal Merah4:16:00 AM

31 May, 2013

RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

Filled under: ,

Running Man Akan Ditayangkan di RTM TV2


Program Popular Korea Running Man Di tayangkan di RTM 2 | Berita gembira buat peminat Running Man di Malaysia bahawa rancangan yang semakin popular dan mendapat sambutan di malaysia iaitu Running Man akan menemui anda pada 1 Jun 2013 Jam 4.00 Petang.

running man tv2


Program Popular Korea ini akan menemui anda setiap hari sabtu pada jam 4.00 petang, jadi jangan lepaskan peluang untuk sama sama menonton rancangan verity popular ini. Di samping itu anda juga berpeluang untuk memenangi tiket percuma Running Man Sparta Kim Jong Kook -First Malaysia Showcase 2013 dengan melibatkan diri dalam contest Running Man Snap a Photo Contest di bawah.


RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST
RTM TV2 : RUNNING MAN SNAP A PHOTO CONTEST

Posted By Kemal Merah3:25:00 PM

14 May, 2013

Nuffnang Blog Contest : Blog Your Way to Old Trafford

Filled under:

Nuffnang Blog Contest : Mencari Ramli 2 - Blog Your Way to Old Trafford


Berita baik blogger yang fans Manchester United. Kini anda berpeluang untuk merebut hadiah perjalan untuk 2 orang menyaksikan perlawanan Manchester United di Old Trafford.! Selain hadiah utama yang menjadi rebutan, 3 beg misteri yang bernilai RM350 juga untuk dimenangi.


Apa yang Perlu Anda Buat?


Syarat-syarat nya mudah, anda hanya perlu buat 2 entri mengenai MENCARI Ramli musim ke 2. Memang mudah kerana guide dan bahan bahan untuk membuat entri mencari ramli musim ke 2 sudah disediakan oleh pihak nuffnang. Ada hanya perlu download sahaja. MR2 Blogger's Kits


Apa yang perlu anda tulis dalam 2 Entri Contest?


Segala panduan dan tetapan contest telah di berikan penganjur, anda boleh rujuk link yang diberikan di bawah ini untuk mengetahui apa yang perlu di tulis dalam 2 blog post anda. Cara menghantar 2 entri anda pun ada dalam tu.




Aku dah mula start buat artikel yang pertama. dah hantar dah pun. sekarang tengah tunggu nak buat artikel yang kedua. huhu. saja la nak try cuba nasib. korang tak nak cuba ke?

Posted By Kemal Merah2:21:00 PM

13 April, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

Filled under: ,

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)

1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm


SYARAT-SYARAT


1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih


2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)

3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post



Coding Entry






[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]



copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana


Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.

Like Fanpage Sponser





Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">


Follow G+ Sponser









HADIAH-HADIAH


Top Referral
1st Cash RM 30
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1



Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH


Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Posted By Kemal Merah12:53:00 AM

01 April, 2013

Apa Seronoknya Blogging : KWM CONTEST 2013

Apa Seronoknya Blogging : KWM CONTEST 2013
Apa Seronoknya Blogging : KWM CONTEST 2013

Assalamualikum, dan salam sejahtera. Saya Ikhmal Malique, empunya blog kertaswarnamerah ini adalah sangat teringin untuk membuat contest yang pertama dalam sejarah 2013 untuk blog ini.

Walaupun hanya sekadar contest yang simple lagi cute, aku tetap nak buat jugak. jadi amatlah disukai dihati ini andai saudara saudari semua sudi join contest aku ini.

maafkan saya, terlalu skema.

Tujuannya diadakan contest ini adalah nak memperkenalkan Merah Celup ini di mata blogger blogger malaysia. Disamping itu dapat menjalinkan ukuwah silaturahim sesama kita. Tak gitu? gitu..gitu..gitu....

Syaratnya mudah lagi easy.

1. Buat entri yang bertajuk, 'Apa Seronoknya Blogging : KWM CONTEST 2013'

2. Tuliskan alasan anda kenapa anda seronok sangat berblogging ni. sebab ada yuyu zulaikha ka.. sebab ada syaifuddin alias ka.. hahaha.ikut hangpa la nak tulis apa. Ringkas padat adalah amat digalakkan.

3. Masukkan blog kertaswarnamerah ini di dalam bloglist anda.

4. Follow Blog Penaja yang Comel ni Pena Islam 

5. Like Fanpage Penaja Running MAN Memory

6. Letakkan link penyertaan anda di komen di bawah ye. Gunakan commentLUV tu.

Tarikh Katup (tu dia bahsa kedah keluaq dah)
 01.04.2013


Hadiah Utama: 
TOP UP RM30 serta
Bertenggeknya feed blog anda secara percuma sampai 5 post di blog ini. serta
1 set buku buku keluaran PTS
1 helai T-Shirt Running Man


Tempat kedua
Top UP RM 10 serta  1 set kalender mini
1 Helai T-Shirt Running Man

Tempat Ketiga
Top UP RM 5 hinggit

Tempat Ke Empat
1 set penanda buku 

Jadi, Jom Join Ramai Ramai!

nota kaki : penilaian pemenang adalah berdasarkan kreatifnya anda membuat entri yang ringkas dan terbaik


*Update Hadiah Penaja*







Senarai Peserta : Ongoing..

Posted By Kemal Merah6:00:00 PM