Showing posts with label Giveway Blogger Popular. Show all posts
Showing posts with label Giveway Blogger Popular. Show all posts

14 August, 2013

Giveaway Lepas Raya By Zharif Nazmi

Memandangkan aku kagum dengan kesungguhan budak ni berumur 13 tahun yang buat Giveway untuk mempromosikan blog dia pada umum, jadi tak ada salah nya aku join.

Impress sebab dengan umur muda dia dah ada otak teknik marketing macam mana nak kenalkan blog dia pada umum. Siap ada penaja lagi. Kalau aku dulu zaman umuq 13 tahun, blog pun tak tahu wujud ke tidak. haha.

Jadi jom support adik Zharif Nazmi, Giveway Lepas Raya beliau. terpilih atau tidak belakang kira. Aku yang umuq 2+ ni pun terkapai kapai nak urus Contest, Giveway, and so on. Hebat lah adik ni. Abang harap kau akan terus berblogging. Jangan buat sekerat jalan.  Bayangkan blog kau yang sedia ada ni, bertahan sampai beberapa puluh tahun yang akan datang. Pergh. BERNILAI dik.!

Zharif Nazmi
Zharif Nazmi



Pesanan abang untuk hang, utamakan follower G+ berbanding follower Blogspot. ^^ klik Banner di atas untuk ke blog Zharif Nazmi

Posted By Kemal Merah1:57:00 PM

27 December, 2012

10 Hikmah Zakat dan Bagaimana Untuk Mengira Pelbagai Jenis Zakat

Asalamulaikum, baca tajuk panjang kan. sebenarnya ini adalah giveway ilmiah daripada blog brader Izwan. Tak salah rasanya kalau kita selitkan entri ilmiah dalam blog, Tahniah untuk penganjur Giveway Izwan dalam usaha untuk membuka mata anak muda tentang zakat ini.

Sebagai untuk me'viarasi'kan Izawan Giveway : apa itu zakat, aku amik keputusan untuk menulis mengenai hikmah berzakat dan bagaimana cara mudah untuk anda mengira pelbagai jenis zakat menerusi kalkulator zakat.

Sebelum itu, untuk memantapkan lagi pengatahuan anda tentang zakat ini, contohnya maksud zakat, syarat-syarat dan jenis zakat, dan sebagainya aku galakkan anda untuk layari blog sahabat aku Nur Ikaa Bakul2011.

Hikmah Berzakat

Terdapat banyak kelebihan zakat, Rukun Islam ke-4 ini mempunyai hikmah yang tersendiri dan ada tujuan nya kenapa Allah swt mensyariatkan kita berzakat. Antara tujuan dan hikmah zakat ialah :

1. Dapat membersihkan diri, jiwa si pembayar zakat.

2. Membersihkan dan menyuburkan harta pembayar zakat.

3. Melahirkan sifat syukur kepada nikmat yang dikurniakan oleh Allah SWT di kalangan golongan yang berada.

4.Memberi peluang kepada golongan hartawan untuk beribadat dalam bentuk mengeluarkan zakat daripada harta mereka.

5. Memberi kesempatan kepada golongan hartawan untuk beribadat dalam bentuk mengeluarkan zakat daripada harta mereka.

6. Melahirkan rasa tenang dan tenteram dalam hati dan jiwa pembayar zakat.

7. Meningkatkan dan mengstabilkan ekonomi umat islam.

8. Melahirkan sikap bertanggungjawab dalam diri.

9. Satu cara mendapat keberkatan dalam pengurusan harta daripada Allah swt.

10. Mewujudkan sikap bersatu padu di kalangan umat islam.

Dalam kaedah pengiraan zakat pula, pihak lembaga zakat sudah pun mencipta kalkulator zakat untuk memudahkan orang ramai mengira zakat. Daripada zakat pendapatan sehinggalah zakat emas dan perak.

Sebagai contoh anda boleh layari laman ini cara mengira zakat pendapatan dengan kalkulator zakat pendapatan.[klik]

Untuk pelbagai lagi kalkulator dari pelbagai jenis zakat, anda boleh lihat di sini : kalkulator Zakat

Semoga entri ringkas ini dapat membantu anda memahami kenapa kita di syariatkan untuk berzakat dan cara mudah mengira zakat dengan mengunakan kalkulator zakat.

apa itu zakat, hikmah berzakat

Posted By Kemal Merah9:54:00 PM

08 November, 2012

Eca Year End Giveaway #2.

Sementara assignment 2012 tahunku yang kacak masih lagi di draf, apa kata jom kita ramai ramai meriahkan giveway dari blogger underground popular ni. Untuk makluman, giveway dari cik eca ini berepisode dan ini adalah episode yang ke 2. Dia cakap banyak sangat hadiah.

Dan segala hormatnya aku menjemput rakan blogger aku. awek perlis dan abang graphik untuk sama sama join giveway ini.

Giveway, Blogger, Popular,
Banner


Year End's Giveaway&Contest oleh ecadwinkyasha.com ditaja oleh

Posted By Kemal Merah3:00:00 PM