Showing posts with label SEO. Show all posts
Showing posts with label SEO. Show all posts

09 April, 2013

Tips Mudah SEO | Manfaat Search Description - Ajaran Sesat

panduan blogger baru SEO | manfaat search description

Assalamualakum, rasanya benda ini ramai yang orang dah tahu. Bagi yang belum tahu itu aku harap entri picisan ini dapat sedikit untuk membantu anda dalam segi tenik SEO.

Umum semua dah tahu bahawa kunci dalam peng hasilan SEO yang baik adalah daripada 'kata kunci' atau 'keyword'.

Selain daripada 'keyword' yang terdapat di dalam penulisan entri anda, anda perlu juga menghiasi entri anda dari segi teknikal iaitu di bahagian Post Setting. JANGAN ABAIKAN IA.

Jika kita lihat dalam bahagian  POST SETTING di bahagian kanan -------> anda akan dapat lihat beberapa mod setting yang boleh anda gunakan untuk memantapkan lagi SEO. Sebagai contoh, bahagian Search Description.

Masukkanlah beberapa "kata kunci' atau 'keyword' yang berkaitan dengan isi entri yang anda tulis,  di dalam kotak 'search description' jangan biarkan kosong. lebih banyak lebih bagus.

sebagai contoh, untuk entri running man ini, anda sedia maklum yang ada berpuluh puluh juta laman web dan blog yang menyiarkan artikel mengenai runningman episode terbaru, jadi untuk blog ini untuk bersaing dengan blog lain adalah sukar kerana niche utama blog ini bukanlah berkaitan dengan running man. Jadi saya telah memasukkan beberapa kata kunci yang berkaitan dengan running man di bahagian Search Description.

teknik seo mudah

hasil? ini antara keyword berkaitan dengan running man yang terperangkap untuk hari ini- 1.51pm.


walaupun tak banyak mana, tapi sekurang kurangnya dapatlah traffic free.

Posted By Kemal Merah2:00:00 PM

22 July, 2011

Tahukah anda otak burung unte lebih kecil dari mata nye.... - PANAS-


Tahukah hampa, masalah overheating ni merupakan masalah utama bila membeli laptop.  Sebab desktop mempunyai pengaliran udara yang lebih baik kerana saiz casing yang besar berbanding laptop yang mempunyai saiz yang kompak. Kalau awal-awal beli mungkin takdak masalah.  Tapi kalau dah bertahun mungkin masalah ni akan datang dan berupaya untuk menjahanamkan laptop yang disayangi.

Tanda-tanda laptop overheated:

  • Selalu shut down sendiri secara tiba-tiba.

  • Skrin laptop tiba-tiba freeze/hang dan berlaku banyak kali.

  • Bahagian bawah laptop berhampitan dengan kipas terlalu panas walaupun hanya Operating System (OS) sahaja yang berfungsi.  Tak bukak game pun.

Biasanya bila suhunya dah terlalu tinggi laptop akan off sendiri untuk mengelakkan kerosakan pada hardware.  Tapi kalau sistem ni tak berfungsi laptop anda akan menjadi seperti ini:

Posted By Kemal Merah7:34:00 PM

14 June, 2011

Kenapa Jadi Blogger - Kami Bukan Blogger Picisan

Filled under: , , ,

money online,make money online malaysia,make money online,earn money online malaysia,making money online for free,how to make money online,making money online,earning money online,make money online home based business, earn money,
Apa yang mengerakkan jari-jemari hampa untuk terus menyental keybord dan berblogging.? adakah kerana hanya ingin meraih pendapatan secara online.? ataupun hanya sekadar ingin

Posted By Kemal Merah12:12:00 AM

30 May, 2011

Belajar Teknik SEO Tingkatkan Traffic Blog

pada mulanya blog ni aku guna teknik blogwalking untuk promosi atau naikkan graf nuffnang. letih jugak la...kadang-kadang tu post dekat FB. huhu..kadang- kadang rasa letih jugak. Biasalah buta blogging aku nih. walaupun trafic mencanak naik, tapi tak ada komen-komen yang bernas. macam tak ada feedback la kan. tak syok...oo..huhu. aku buat blog nih nak bagi hampa baca,pastu lontarkan pandangan..bukan semata-mata untuk kejar populariti ok..huhu. tak ada makna nya kalau followers ramai, tapi pembaca yang setia tak ada.kan kan.

dari titik kesedaran disitulah aku rasa patut belajar teknik seo nih. seo.?

Posted By Kemal Merah1:54:00 AM