Showing posts with label bisnes. Show all posts
Showing posts with label bisnes. Show all posts

04 June, 2013

Tutorial Buat Kedai Online / Blogshop Terbaik dengan Open Cart

OpenCart Memudahkan Anda Membuka Kedai Online

OpenCart Memudahkan Anda Membuka Kedai Online | Jika anda ingin memulakan sesuatu perniagaan dan kedai online yang baik dan berjaya, anda memerlukan sebuah sistem yang baik. Bermula daripada interface muka hadapan kedai online anda  sehinggalah kepada penghataran produk kepada pelanggan.

Kita lihat sahaja contoh yang sudah tersedia oleh kedai kedai online yang sudah menempa nama, contohnya Mudah.My dan lain lain. Bukan setakat first impression tetapi sistem yang hebat dan mudah digunakan oleh pelangan.

Kita terus saja ke subjek utama mengenai open cart?

Apa itu OpenCart ?

Opencart adalah penyelesaian untuk anda yang kurang mahir mengenai Coding  jika anda inginkan sebuah laman web kedai online yang lengkap dengan sistem.

Opencart merupakan CMS shooping chart Open Source yg berbasic PHP yg menggunakan logik MVC framework. Opencart di cipta oleh orang putih yang bernama Daniel Kerr.  

Opencart juga mempunyai kelebihan di antaranya Search engine Friendly ( SEF ) URL, review produk dapat di lakukan oleh pelanggan dan editor, gambar tambahan product dari berbagai product, dan sitem admin yang berstruktur rapi dan sangat mudah di gunakan.



Kenapa Anda Perlukan OpenCart

Untuk peniaga yang memerlukan sebuah kedai online yang baik tetapi mempunyai modal yang terhad. Kos Untuk membina sebuah laman web cms mungkin harganya hampir RM1000. Jadi starting point untuk memulakan perniagaan ini mungkin agak mahal. Jadi OpenCart lah penyelesaian nya.


Bagimana Rupanya Kedai Online anda dengan OpenCart?

Dengan OpenCart, anda bebas untuk mengubah dan menukar tempalte atau hiasan kedai online anda. Naihat saya, utamakan first impression kedai blog anda, buat satu tarikan yang menarik minat pelanggan untuk terus membeli. Berikut disediakan contoh kedai online.


Bagaimana nak bermula?

Baiklah, untuk membuat satu kedai online yang mantap dan mesra pengguna anda tidak boleh terus melulu membuatnya tanpa guide yang betul, jangan sia siakan masa anda menghasilkan kedai online yang tiada pengunjung. Nasihat saya, anda perlu download panduan sistem opencart yang di kelola oleh otai opencart, Maizul Hisyam. klik sini untuk mendapatkan nya.



Dalam tu pelbagai tutorial mudah untuk anda setup opencart, daripada dengan membina database sampailah kepada pengurusan sistem jualan. lengkap. padat. Semoga berjaya menghasilkan kedai online opencart anda!

Posted By Kemal Merah1:07:00 AM

18 May, 2013

Buat Duit Dengan Bisnes Printing

 Buat Duit Dengan Bisnes Printing


Pengalaman suatu ketika dahulu akumembuat latihan industri di sebuah kedai percetakan / printing. Lumayan laku juga lah permintaan untuk buat banner, bisnes card, flyers dan lain lain percetakan. Aku di beri kepercayaan untuk mengendalikan mesin printer yang harganya berpuluh ribu silap silap beratus ribu. Import dari jepun.

Dalam hati gementar juga la kan takut nak kendalikan mesin tu. mana la tau tiba tiba rosak ke.. abis la aku. huhu.

Tapi zaman dah berubah, sekarang orang dah mula buat duit dengan online saja. termasuklah bisnes printing ni. Dulu aku rasa agak mustahil bisnes printing nak buat dalam online. ye la kan, mana nak cari mesin. nak print semua tu kena mesin. Jadi boleh ke printing secara online?


Jadi ini ada pekej menarik daripada brader Hazoor Muaidi. Hazoor Muaidi ini kira otai dalam perniagaan bisnes printing ni.

Apa yang anda perlu buat ialah mendapatkan Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing daripada beliau.


Modul Modul yang Membantu

Dalam Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing Ini akan terdapat 9 Modul Lengkap. Daripada asas dalam bisnes printing hinggalah teknik bisnes printing online dan offline.


Di Sertakan dengan Bonus Eksklusif 

Dalam pakej ni anda bukan saha akan mendapat Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing Sahaja, tetapi turut disertakan dengan pelbagai bonus menarik antara nya.

Bonus 1 – Dokumen Penting Bisnes Printing
Bonus 2 – Business Card Premium Template
Bonus 3 – Logo Premium Design
Bonus Eksklusif 1 – Video Rahsia Kejayaan Bisnes Printing
Bonus Eksklusif 2 – Video Teknik Rahsia Hapuskan Pesaing
Bonus MISTERI
Bonus Video Premium Gift
Bonus Video Button Badges



Harga yang Berpatutan


Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing
RM298 sahaja!
Melalui tempahan ini anda akan memperolehi:
9 Modul Video Panduan Bagaimana Memulakan Bisnes Printing TANPA Mesin, TANPA Pekerja, TANPA Pejabat & TANPA Modal Yang Besar.
Menerima 3 Bonus Tambahan iaitu Template Dokumen Penting untuk Memulakan Bisnes Printing, 30 Business Card Premium Template & 20 Premium Logo Design.
Anda juga akan menerima 4 Bonus Eksklusif. Video Rahsia Kejayaan, Teknik Hapuskan Pesaing, Premium Gift & Video Button Badge.
EXTRA: Bonus Misteri bernilai lebih RM300!


Posted By Kemal Merah4:03:00 PM