Showing posts with label blog. Show all posts
Showing posts with label blog. Show all posts

10 April, 2013

Blogger.com Naik Taraf Template Setting

klik untuk tumbesaran yang sempurna

Sebenarnya aku pun tak tahu bila perubahan dari segi template setting ni berlaku. Tiba tiba je. Nampak nya perubahan kali ni membuatkan blogger.com tampak lebih pro. Siap ada kaler kaler.

Dengan tambahan fungsi 'jump to widget' pula dapat memudahkan kita untuk jump terus kepada coding widget yang kita mahu. Tak la mata ni berpinar pinar cari coding tak jumpa..


Posted By Kemal Merah1:00:00 PM

02 June, 2012

Kertas Warna Merah Kini Lebih Merah

Filled under:

Asalamualaikum, jangan terkejut, ini memang blog kertas warna merah. Dalam bulan Jun ni ada sedikit perubahan dalam template blog ini. Sengaja la aku tukar. Terasa jemu pulak dengan tema merah hitam, Template yang aku cuba untuk bulan ni ialah produk khas yang di sediakan dalam blogger.com iaitu dynamic view. Memang agak sedikit dummy, tapi apa salahnya untuk mencuba. ^^


Posted By Kemal Merah12:49:00 PM

05 August, 2011

Special Bloggers to Review

Filled under: ,

Asalamualikum, ini adalah review yang kedua kalinye..hehe kepada cik hazaika zulkafli, maaf la ye jika review ini tak seberapa, tujuan review ni pun untuk merapatkan ukuwah diantara kita.huhu.

ok2..kita proceed.....

Posted By Kemal Merah11:49:00 PM

16 June, 2011

Liga Bola Sepak Wanita Pada Tahun Depan

Filled under: ,

KOTA BAHARU – Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan mewujudkan liga bola sepak untuk pasukan wanita di setiap negeri bermula pada tahun depan bagi merancakkan sukan bola sepak di negara ini.Timbalan Presiden FAM, Tan Sri Annuar Musa berkata perjalanan sistem liga untuk pasukan wanita itu nanti hampir menyamai Liga Malaysia

Posted By Kemal Merah1:40:00 AM

10 June, 2011

Special Bloggers to Review

Filled under: ,

Asalamulaikum semua, saya dengan nama pena yang bernama kertaswarnamerah yakni pemilik blogger kampung ini mempersembahkan Special Bloggers to Review. hehe..saja teringin nak buat Majalah Blog plak.Untuk permulaan, penulis review member sorang nih dulu. lepas nih, penulis akan review bloggers yang lain pulak.

Blog yang kita akan review untuk pertama kali nya ini ialah

Posted By Kemal Merah1:42:00 AM