Showing posts with label buat duit dengan blog. Show all posts
Showing posts with label buat duit dengan blog. Show all posts

11 September, 2013

Dapat Reward Cash RM5 Untuk Satu Invite Yang Berjaya ?

Buat Duit Dengan Blog | Semakin banyak peluang buat duit di internet ni. Cuma perasan ataupun tidak sahaja. Aku pun tidak melepaskan peluang kutip duit daripada online ni. Alhamdulilah Cek Nuffang dah sampai minggu lepas. Hangpa kata pi lah macam macam kat nuffnang, depa tetap bayar aku. Terima Kasih Nuffnang Malaysia.

Sekarang ni makin rancak di facebook orang orang duk promosi satu program buat duit online ni. Tiba tiba saja meriah. sampai ada debate di group uncle denaihati pasai macam macam mengenai program ni. Program yang aku maksudkan ialah Perkongsian Reward 8share.com.

Ramai yang dah tahu program ini membolehkan kita menjana wang dengan berkongsikan iklan yang disediakan di media sosial dan kita akan mendapat RM0.20 untuk setiap 1 UV (unik visit) yang kita perolehi. Contoh gambar di bawah.


Kira ok la kan boleh di buat sebagai tabungan online, seperti yang aku ceritakan di entri Buat Duit Online | Perniagaan Online ini

Selain itu apa yang menjadikan 8share ini memang boleh buat duit ialah hadiah 'Reward' yang banyak sehingga RM5 untuk satu invite yang beraya!. Pergh. lebih banyak daripada Jomniaga punya referral komisen.

buat-duit-online
Ya, memang aku silap tulis 'invite' malas nak edit lain
Sebenarnya aku baru perasan yang 8share memberi reward RM5 untuk invite status yang berjaya. Huiyooo... boleh tahan kaya jugak 8share ni. hehe. mesti untung banyak ni kan Yuna.

Kepada yang belum lagi join jom la join dan ambik kesempatan ni. Daftar percuma dan terus boleh buat duit online. hanya share iklan yang di sediakan dan boleh mula mengumpul reward. Minimum cashout adalah RM50. Daftar 8share.com

Posted By Kemal Merah6:46:00 PM

22 August, 2013

Perniagaan Online | Buat Duit Dengan Blog

Perniagaan Internet Dengan Buat Duit Dengan Blog | Ada macam macam cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 0.20 sampailah ke beberapa ratus dolar yang boleh anda miliki dengan hanya berblog.
Perniagaan internet dengan blog masih lagi releven walaupun zaman sekarang media sosial yang lain tumbuh macam cendawan selepas hujan. Seiring dengan perubahan itu, blog juga tidak ketinggalan mengalami perubahan.

Blog boleh dibaratkan sebagai tapak untuk berniaga. Bak kata Cikgu Hafis, Blog adalah salah satu Hartanah Maya. Jadi tak rugi jika anda sign up mana mana platform untuk berblog. Daripada yang percuma seperti Blogger.com atau yang berbayar seperti Wordpress. anda boleh pilih sahaja.

Benar, blog sebenarnya berfungsi sebagai wadah pemikiran yang di kongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang menulis mengenai kehidupan seharian di blog.

Tapi apa salahnya selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Buktinya lihat blog blog yang ada di malaysia. Boleh dikatakan semua blog baru atau lama mempunyai Banner pengiklanan Nuffnang ataupun Komli. Daftar Komli di SINI

Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka suka, apa salahnya kita join program seperti Komli atau yang lain lain. Sekurang kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja lah.

Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadian sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosian menerima 100 unik klik. ? ? Daftar 8share di SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot sebahagian Earning dari 8share

Perniagaan Online Dengan Blog

Jika anda serius dengan perniagaan secara online menerusi blog, anda semestinya tidak asing lagi dengan perkataan 'affiliate'. Dengan affiliate anda tidak perlu susah susah memikirkan stok barangan, anda hanyalah perlu menjadi orang tengah dalam menjual sesuatu produk. konsep dia sama sahaja seperti anda seorang salesman. menjual produk syarikat dan setiap jualan akan diberikan komisen yang di tetapan. Sebagai langkah permulaan ingin menceburi bidang affiliate, saya cadangkan anda mendaftar di Jomniaga.com. Disitu terdapat perlbagai produk yang boleh anda niagakan secara online. Untuk maklumat dan pendaftaran percuma jomniaga KLIK SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot Sebahagian Komisen dari Jomniaga


CARI DUIT secara online dengan blog ini sebenarnya banyak cara dan peluang yang ada. Belum lagi kita bercerita tentang tapak iklan di blog dan penulisan berbayar. Jadi bila orang bertanya bolehke buat duit dengan blog? Semestinya boleh. apa yang penting ialah kesabaran dan pelan jangka panjang. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil. Jadi tak rugi jika anda ada sebuah blog untuk memulakan perniagaan online dan buat duit dengan blog.


Posted By Kemal Merah3:41:00 PM