Showing posts with label buat duit. Show all posts
Showing posts with label buat duit. Show all posts

22 August, 2013

Perniagaan Online | Buat Duit Dengan Blog

Perniagaan Internet Dengan Buat Duit Dengan Blog | Ada macam macam cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 0.20 sampailah ke beberapa ratus dolar yang boleh anda miliki dengan hanya berblog.
Perniagaan internet dengan blog masih lagi releven walaupun zaman sekarang media sosial yang lain tumbuh macam cendawan selepas hujan. Seiring dengan perubahan itu, blog juga tidak ketinggalan mengalami perubahan.

Blog boleh dibaratkan sebagai tapak untuk berniaga. Bak kata Cikgu Hafis, Blog adalah salah satu Hartanah Maya. Jadi tak rugi jika anda sign up mana mana platform untuk berblog. Daripada yang percuma seperti Blogger.com atau yang berbayar seperti Wordpress. anda boleh pilih sahaja.

Benar, blog sebenarnya berfungsi sebagai wadah pemikiran yang di kongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang menulis mengenai kehidupan seharian di blog.

Tapi apa salahnya selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Buktinya lihat blog blog yang ada di malaysia. Boleh dikatakan semua blog baru atau lama mempunyai Banner pengiklanan Nuffnang ataupun Komli. Daftar Komli di SINI

Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka suka, apa salahnya kita join program seperti Komli atau yang lain lain. Sekurang kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja lah.

Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadian sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosian menerima 100 unik klik. ? ? Daftar 8share di SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot sebahagian Earning dari 8share

Perniagaan Online Dengan Blog

Jika anda serius dengan perniagaan secara online menerusi blog, anda semestinya tidak asing lagi dengan perkataan 'affiliate'. Dengan affiliate anda tidak perlu susah susah memikirkan stok barangan, anda hanyalah perlu menjadi orang tengah dalam menjual sesuatu produk. konsep dia sama sahaja seperti anda seorang salesman. menjual produk syarikat dan setiap jualan akan diberikan komisen yang di tetapan. Sebagai langkah permulaan ingin menceburi bidang affiliate, saya cadangkan anda mendaftar di Jomniaga.com. Disitu terdapat perlbagai produk yang boleh anda niagakan secara online. Untuk maklumat dan pendaftaran percuma jomniaga KLIK SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot Sebahagian Komisen dari Jomniaga


CARI DUIT secara online dengan blog ini sebenarnya banyak cara dan peluang yang ada. Belum lagi kita bercerita tentang tapak iklan di blog dan penulisan berbayar. Jadi bila orang bertanya bolehke buat duit dengan blog? Semestinya boleh. apa yang penting ialah kesabaran dan pelan jangka panjang. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil. Jadi tak rugi jika anda ada sebuah blog untuk memulakan perniagaan online dan buat duit dengan blog.


Posted By Kemal Merah3:41:00 PM

17 August, 2013

JomNiaga.com | Peluang Perniagaan Online 2013

 Peluang Perniagaan Online 2013 | JomNiaga.com


Peluang Perniagaan 2013 | Khas untuk ANDA yang ingin merasai nikmat buat duit dengan affiliate, JomNiaga adalah satu daripada laman web yang menyediakan puluhan program affiliate yang boleh anda disertai.

Lebih menarik, komisyen yang ditawarkan juga lumayan. Malah kita juga akan diberikan bahan-bahan pemasaran seperti iklan, artikel dan sebagainya secara percuma. Jadi taklah anda pening pening kepala mencari idea nak buat banner promosi.
Jika kita masih tidak mempunyai produk untuk diniagakan, maka jalan pintas untuk menjana pendapatan di internet adalah menerusi program affiliate di JomNiaga.

Peluang Perniagaan JomNiaga menyediakan puluhan produk daripada pelbagai kategori seperti kesihatan, bisnes, masakan, sukan dan banyak lagi yang disediakan oleh pihak JomNiaga. Malah agen affiliate hanya memerlukan satu akaun sahaja untuk mempromosikan kesemua program affiliate ini.

Berikut adalah 4 kelebihan utama menjadi agen affiliate JomNiaga:

  1. Teknologi satu akaun untuk promosikan pelbagai produk yang disediakan oleh vendor.
  2. Komisyen dijamin bayar tepat pada masanya.
  3. Pembayaran komisyen boleh diintegrasikan dengan Paypal, cek atau pemindahan daripada akaun   bank.
  4. Teknologi tracking terkini supaya komisyen affiliate kita tidak dicuri oleh orang lain.

perluang-perniagaan-online

Pendaftaran adalah percuma, anda tidak perlu membayar untuk menjadi ahli JomNiaga. Anda akan dibayar seandainya ada pengunjung yang membeli produk yang diiklan, yang menariknya ialah anda dibayar komisen sehingga 50% daripada harga produk tersebut. Jadi Daftarlah sekarang!
Klik sini untuk mendaftar JomNiaga

Potensi Perniagaan Online Jomniaga

peluang-perniagaan-onlinePeluang perniagaan melalui Jomniaga ini mempunyai potensi yang besar kerana zaman sekarang kebanyakan rakyat malaysia sudah beralih kepada makanisme pembelian secara online. Tidak hairanlah terdapat 'jutawan senyap' yang berjaya dalam industri perniagaan online. Dengan peluang yang ada melalui perniagaan ini sebenarnya memberikan kemudahan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi perniagaan dalam talian. Mana tidaknya anda tidak perlu pening pening kepala untuk kira stok, order barang. apa yang anda perlu lakukan hanyalah promosi.


Keboleh Kepercayaan Yang Tinggi 

Bila bercerita mengenai keselamatan mengenai perluang perniagaan online melaui jomniaga, ternyata ianya boleh diyakini kerana vendor vendor yang bernaung di bawah Jomniaga adalah di kalangan IM yang berjaya dan dikenali ramai. Jadi tidak hairanlah jomniaga sentiasa menjadi lubuk duit buat freelance IM macam saya ni. 

Selepas mendaftar jomniaga apa yang anda perlu buat adalah menpromosikan link produk yang anda ingin niagakan. Dimana anda perlu promosikan? Mudah sahaja, zaman sekarang terdapat puluhan media sosial termasuklah facebook, twitter, wassaps, weechat dan lain lain lagi. Anda hanya perlu share link atau like produk yang ada di dalam marketplace jomniaga.

peluang-online-2013
Screen Shot Market Place Jomniaga


Kesempatan Peluang Perniagaan Online dengan Jomniaga

Jika anda seorang blogger, ambilah kesempatan ini untuk mendapatkan pendapatan sampingan melalui blog. Jangan terlalu mengharap kepada medium pengiklanan seperti Nuffang, Chrup2 atau 8share. Alang alang ada blog tu letaklah sekali banner produk daripada jomniaga di bawah ads Nuffanang anda. InsyaAllah mana tahu ada pengunjung yang berminat dengan produk yang di iklankan. tak pasal pasal anda dapat RM50 sebagai komisen untuk 1 sale produk. Sekian dari saya, semoga anda berjaya membina perniagaan online melalui peluang perniagaan Jomniaga. Daftar Peluang Perniagaan Online Jomniaga di SINI

* UPDATE TERBARU *
Baru baru ini JomNiaga telah menaiktaraf atau menjenamakan semula branding JOMNIAGA kepada ASHADEE. Tahniah buat JomNiaga (Ashadee) kerana telah maju setapak dalam perniagaan online. Buat anda yang mahu mendaftar, teruskan sahaja. Ia nya sama sahaja. 

Posted By Kemal Merah11:47:00 AM

18 May, 2013

Buat Duit Dengan Bisnes Printing

 Buat Duit Dengan Bisnes Printing


Pengalaman suatu ketika dahulu akumembuat latihan industri di sebuah kedai percetakan / printing. Lumayan laku juga lah permintaan untuk buat banner, bisnes card, flyers dan lain lain percetakan. Aku di beri kepercayaan untuk mengendalikan mesin printer yang harganya berpuluh ribu silap silap beratus ribu. Import dari jepun.

Dalam hati gementar juga la kan takut nak kendalikan mesin tu. mana la tau tiba tiba rosak ke.. abis la aku. huhu.

Tapi zaman dah berubah, sekarang orang dah mula buat duit dengan online saja. termasuklah bisnes printing ni. Dulu aku rasa agak mustahil bisnes printing nak buat dalam online. ye la kan, mana nak cari mesin. nak print semua tu kena mesin. Jadi boleh ke printing secara online?


Jadi ini ada pekej menarik daripada brader Hazoor Muaidi. Hazoor Muaidi ini kira otai dalam perniagaan bisnes printing ni.

Apa yang anda perlu buat ialah mendapatkan Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing daripada beliau.


Modul Modul yang Membantu

Dalam Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing Ini akan terdapat 9 Modul Lengkap. Daripada asas dalam bisnes printing hinggalah teknik bisnes printing online dan offline.


Di Sertakan dengan Bonus Eksklusif 

Dalam pakej ni anda bukan saha akan mendapat Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing Sahaja, tetapi turut disertakan dengan pelbagai bonus menarik antara nya.

Bonus 1 – Dokumen Penting Bisnes Printing
Bonus 2 – Business Card Premium Template
Bonus 3 – Logo Premium Design
Bonus Eksklusif 1 – Video Rahsia Kejayaan Bisnes Printing
Bonus Eksklusif 2 – Video Teknik Rahsia Hapuskan Pesaing
Bonus MISTERI
Bonus Video Premium Gift
Bonus Video Button Badges



Harga yang Berpatutan


Pakej Video Buat Duit Dengan Bisnes Printing
RM298 sahaja!
Melalui tempahan ini anda akan memperolehi:
9 Modul Video Panduan Bagaimana Memulakan Bisnes Printing TANPA Mesin, TANPA Pekerja, TANPA Pejabat & TANPA Modal Yang Besar.
Menerima 3 Bonus Tambahan iaitu Template Dokumen Penting untuk Memulakan Bisnes Printing, 30 Business Card Premium Template & 20 Premium Logo Design.
Anda juga akan menerima 4 Bonus Eksklusif. Video Rahsia Kejayaan, Teknik Hapuskan Pesaing, Premium Gift & Video Button Badge.
EXTRA: Bonus Misteri bernilai lebih RM300!


Posted By Kemal Merah4:03:00 PM