Showing posts with label contest. Show all posts
Showing posts with label contest. Show all posts

13 April, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

Filled under: ,

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)

1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm


SYARAT-SYARAT


1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih


2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)

3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post



Coding Entry






[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]



copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana


Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.

Like Fanpage Sponser





Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">


Follow G+ Sponser









HADIAH-HADIAH


Top Referral
1st Cash RM 30
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1



Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH


Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Posted By Kemal Merah12:53:00 AM

26 December, 2012

Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com

Filled under: ,


Assalamulaikum, hangpa dah join belum hyper contest daripada blog mksyahir.com ? hyper contest kali ini mudah tetapi susah bagi aku. Mana taknya kena Kritik dan Saran blog orang! blog sendiri pun tungging terbalik. .huhu.

Baiklah, kita simpan dulu perasaan rendah diri di dalam recycle bin. tapi pastikan jangan di permanently delete pulak. nanti tak boleh nak restore. kepada mksyahir, are you ready?

Dear awak,

Bagi pendapat saya, blog awak memerlukan sedikit pembaharuan. secara jujurnya saya amat bosan dengan background warna hitam tu. Mungkin awak boleh mempertimbangkan untuk menukar warna background hitam tu. Contoh kaler yang mungkin sesuai Biru, biru gelap sikit, atau biru gelap banyak. dengan sidebar warna line putih dengan coverline hitam. pergghhh. (over)

Oh, terlalu skema. maafkan saya.

Awak,
Reka bentuk header tu dah ok. kalau boleh jangan la tukar reka bentuk tu. sebab identiti untuk blog apakah. Semua blogger dah kenal blog apakah ini dengan headernya. Tapi maybe awak boleh tukar background colour header tu dengan warna yang sesuai dengan layout.

Sidebar ok, cun, dan jangan kedekut letak bloglist blogger baru. hehe.

Baiklah itu saja sedikit sebanyak kritikan untuk blog Apakah. Yang lain dah ok, konsep dan content blog agak TERBAIK!!!. Kalau agak kasar dan tidak berbudi bahasa tu saya memohon ribuan kemaafan sesuci lebaran kepada pihak tuan. Sejujurnya Ikhlas dari hati ku untuk mu. Semoga awak dapat ohsem kan first impression yang terhebat untuk blog awak.

Salam sayang,
Ikhmal


p/s: mohon jangan muntah



"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com

Posted By Kemal Merah4:22:00 AM

02 November, 2012

Contest SEO Terbesar Akhir Tahun dari Syaifuddin Alias

Filled under:

Nampaknya blogger mesra rakyat Syaifuddin Alias dari www.spudinpunya.com sudah umumkan contest seo terbesar akhir tahun ni di blog beliau. rujuk link ini

Contest kali ni lebih mencabar, menurut Syaifuddin penilaian contest bukan semata mata hanya terindeksnya entry di google tetapi pada masa yang sama kena kreatif dalam pengolahan kata kunci yang diberi. Nak tahu apa kata kunci atau tajuk yang akan di nilai ? rujuk link di atas.

Ini satu usaha yang baik oleh SP, ini boleh dijadikan sebagai latihan untuk kita tulis entri entri yang berkualiti, jadi aku galakkan kepada blogger blogger baru join contest seo ini. Sedikit sebanyak memberi pengalaman pada korang. Aku pun masih lagi belajar untuk hasilkan entri yang bagus bagus.

Jadi, tak ada alasan untuk katakan tidak pada contest ini. Buang rasa malu buang rasa segan, buang rasa tak yakin. Apa apa pun kita join dulu, menang tak menang belakang kiraaaaaa...

Habuan
hadiah amatlah lumayan. 500+ Ringgit Malaysia! dan di jangka akan bertambah. canggak lagi.!





Posted By Kemal Merah12:00:00 PM

21 October, 2012

Contest : Dhuha: Ada kelebihannya !

Filled under: ,

Kelebihan Dhuha

Setiap amalan ibadah walaupun sunat tetap ada ganjarannya di sisi Allah swt. Cuma kunci untuk memperolehi kelebihan dan ganjaran dalam setiap ibadah ialah ikhlas. Jadi sebelum di terangkan bagaimanakah caranya untuk melakukan solat dhuha ini, mari kita sama sama lihat kelebihan dhuha

contest kelebihan dhuha
gambar dari gugel

  • Kelebihan Dhuha sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya :  “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan. 
  • Di ampuni dosanya walaupun seperti buih di lautan  “Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”(Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)
  • Dan daripada Anas bin Malik Radhiallahu ‘anhu berkata: “Aku mendengar Rasulullah SAW berkata: “Barangsiapa yang mengerjakan sembahyang sunat Dhuha dua belas rakaat dibina akan Allah baginya sebuah mahligai daripada emas” (Riwayat Ibnu Majah dan Tirmidzi)
  • Dalam sebuah hadis yang lain Nabi SAW bersabda bermaksud : ” Barangsiapa yang menunaikan sembahyang sunat Dhuha sebanyak dua rakaat tidak ditulis dia daripada orang-orang yang lalai daripada mengingati Allah dan barangsiapa yang menunaikan nya sebanyak empat rakaat ditulis akan dia daripada orang-orang yang suka beribadat dan barangsiapa yang menunaikannya sebanyak enam rakaat dicukupkan baginya pada hari tersebut, barangsiapa menunaikanyan sebanyak lapan rakaat Allah menulis baginya daripada orang-orang yang selalu berbuat taat, barang siapa yang menunaikannya sebanyak dua belas rakaat Allah akan membina baginya mahligai didalam syurga dan tidak ada satu hari dan malam melainkan Allah mempunyai pemberian dan sedekah kepada hamba-hambaNya dan Allah tidak mengurniakan kepada seseorang daripada hamba-hambaNya yang lebih baik daripada petunjuk supaya sentiasa mengingatiNya,” (Riwayat At-Thabarani ).

Contest : Dhuha: Ada kelebihannya !


Mudahnya Solat Dhuha

Cara Ringkas Sembahyang Sunat Dhuha :
Rakaat : 2,4,6 hingga 12

Waktu : 10 pagi, atau antara 7am - 1pm petang sebelum waktu zohor, “Solat Dhuha ini afdalnya ketika matahari telah meninggi dan kian panas sinarnya.” Imam Nawawi menghuraikan masa tersebut sebagai masa berlalunya seperempat tempoh siang hari iaitu pukul 10 pagi hingga 1 petang (Kitab al-Majmu’ karangan Imam Nawawi).

1. Rakaat Pertama "Allahuakbar" & Niat dalam hati :
++ "Sahaja aku sembahyang sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala"
++ Baca Alfatihah hingga akhir
++ Baca Surah, pendek pun takpa. (paling elok surah As-Syams )

2. Rakaat Kedua
++ Baca Alfatihah
++ Baca Surah, pendek pun takpa. (paling afdhal surah Addhuha)
++ Tahiyyat akhir & Beri Salam..

3. Doa
++ Mohon Allah murahkan rezeki kita..berkati kerja kita.
++ Doa apa sahaja..mengadulah pada Allah

 cara mudah hafal doa dhuha

Walaupun entry ini adalah untuk contest : dhuha : ada kelebihannya, ianya bagaikan aku menerima satu tepukan deras di dahi aku yang seakan akan melupai solat sunat dhuha ini. terima kasih kepada penganjur contest Pena ISLAM untuk menganjurkan contest seumpama ini, sekurang kurangnya boleh di jadikan panduan dan rujukan untuk aku dan keluarga aku di masa akan datang untuk memahami fadhilat dan kelebihan dhuha.



Posted By Kemal Merah1:21:00 AM

17 October, 2012

Eca Year End Giveaway #1

Filled under:

Blogger Underground Popular , Siti Ashah telah menganjurkan Year end GIVEWAY.! aku ingatkan year end sales rupanya giveway. hm. amat menarik!

Jadi tunggu apa lagi jangan lepas kan peluang untuk mendapatkan hadiah hadiah menarik daripada beliau.


Year End's Giveaway&Contest oleh ecadwinkyasha.com ditaja oleh

Posted By Kemal Merah1:38:00 PM