Showing posts with label duit blog. Show all posts
Showing posts with label duit blog. Show all posts

22 August, 2013

Perniagaan Online | Buat Duit Dengan Blog

Perniagaan Internet Dengan Buat Duit Dengan Blog | Ada macam macam cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 0.20 sampailah ke beberapa ratus dolar yang boleh anda miliki dengan hanya berblog.
Perniagaan internet dengan blog masih lagi releven walaupun zaman sekarang media sosial yang lain tumbuh macam cendawan selepas hujan. Seiring dengan perubahan itu, blog juga tidak ketinggalan mengalami perubahan.

Blog boleh dibaratkan sebagai tapak untuk berniaga. Bak kata Cikgu Hafis, Blog adalah salah satu Hartanah Maya. Jadi tak rugi jika anda sign up mana mana platform untuk berblog. Daripada yang percuma seperti Blogger.com atau yang berbayar seperti Wordpress. anda boleh pilih sahaja.

Benar, blog sebenarnya berfungsi sebagai wadah pemikiran yang di kongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang menulis mengenai kehidupan seharian di blog.

Tapi apa salahnya selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Buktinya lihat blog blog yang ada di malaysia. Boleh dikatakan semua blog baru atau lama mempunyai Banner pengiklanan Nuffnang ataupun Komli. Daftar Komli di SINI

Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka suka, apa salahnya kita join program seperti Komli atau yang lain lain. Sekurang kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja lah.

Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadian sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosian menerima 100 unik klik. ? ? Daftar 8share di SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot sebahagian Earning dari 8share

Perniagaan Online Dengan Blog

Jika anda serius dengan perniagaan secara online menerusi blog, anda semestinya tidak asing lagi dengan perkataan 'affiliate'. Dengan affiliate anda tidak perlu susah susah memikirkan stok barangan, anda hanyalah perlu menjadi orang tengah dalam menjual sesuatu produk. konsep dia sama sahaja seperti anda seorang salesman. menjual produk syarikat dan setiap jualan akan diberikan komisen yang di tetapan. Sebagai langkah permulaan ingin menceburi bidang affiliate, saya cadangkan anda mendaftar di Jomniaga.com. Disitu terdapat perlbagai produk yang boleh anda niagakan secara online. Untuk maklumat dan pendaftaran percuma jomniaga KLIK SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot Sebahagian Komisen dari Jomniaga


CARI DUIT secara online dengan blog ini sebenarnya banyak cara dan peluang yang ada. Belum lagi kita bercerita tentang tapak iklan di blog dan penulisan berbayar. Jadi bila orang bertanya bolehke buat duit dengan blog? Semestinya boleh. apa yang penting ialah kesabaran dan pelan jangka panjang. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil. Jadi tak rugi jika anda ada sebuah blog untuk memulakan perniagaan online dan buat duit dengan blog.


Posted By Kemal Merah3:41:00 PM

10 April, 2013

Buat Duit Online Dengan Blingd.com

Assalamulaikum, bagi blogger yang menggunakan blog sebagai medium mendapatkan pendapatan sampingan mesti mengetahui tentang Blin.gd ini.

Fungsi Blin.gd ini adalah sama saja dengan chrup-chrup, ini adalah pendapatan aku setakat ini dalam blin.gd


Masih jauh lagi untuk cash out, kadar minimum untuk cash out adalah RM100. Sebenarnya aku tak yakin tentang pengurusan blin.gd ini. sebab  aku siasat depa punya Fanpage Facebook, ramai yang komplen tentang lambatnya urusan pembayaran. Tapi alang alang dah sampai 37.25, takkan nak biarkan pulak kan. rugi ah..

Tapi bila aku google, ramai yang telah cash out blin.gd ini. so tak ada masalah kalau kita nak cuba kan.

untuk mendaftar blin.gd ini boleh ke link yang berikut.


Posted By Kemal Merah11:41:00 PM