Showing posts with label hasrulhassan.com. Show all posts
Showing posts with label hasrulhassan.com. Show all posts

24 April, 2013

Kontes Panduan Blogger

kontes panduan blogger

Kontes Panduan Blogger yang istimewa ini adalah anjuran blog sifu Hasrul Hassan. Kontes yang bertemakan  Membudayakan Ilmu Blog adalah satu usaha yang baik oleh HH untuk menjadikan blogger blogger malaysia ini berilmu. Jadi kontes kontes seperti ini lah yang harus blogger- blogger malaysia patut join.

Kontes Panduan Blogger ini juga boleh dijadikan sebagai rujukan kepada blogger - blogger malaysia tentang asas asas dalam blogging. Dengan teknik yang betul dan strategi yang jelas dengan bantuan blogger yang berpengalaman seperti Hasrul Hassan, mana lah tahu blog yang kita bina ini atas dasar suka suka nanti akhirnya memberikan pulangan yang lumanyan. tak gitu ? gitu gitu gitu....

Bagimana?
Mudah sahaja. anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah tentang asas dunia blog. Aku dah tengok soalan itu. Memang mudah. huhu. mana tak mudahnya, semua jawapan ada dalam blog HH sendiri!

Lihat 3 Soalan Mudah kontes panduan blogger di sini : 3 Soalan kontes panduan blogger

Hadiah tidak kurang hebatnya. mana tidaknya ramai penaja penaja hebat yang turut serta dalam kontes panduan blogger ini.
Antara hadiah yang di tawarkan
  • 1 x Hadiah Pertama - RM200 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 1 x Hadiah Kedua - RM150 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 2 x Hadiah Ketiga - RM50 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
Untuk maklumat lanjut sila maju ke link yang di sediakan dibawah ini..

Syarat-Syarat kontes panduan blogger
Soalan kontes panduan blogger
Borang jawapan kontes panduan blogger

Jadi apa tunggu lagi, manalah tahu anda adalah pemenang untuk Kontes Panduan Blogger ini


Posted By Kemal Merah4:07:00 PM

05 January, 2013

Tambah Traffic Tambah Follower 2013


Alhamdulilah segmen menarik daripada cikgu hasrul. Jadi blogger blogger baru atau yang baru berblog boleh ambil peluang ini.

Kertas Warna Merah blog ini merupakan blog 'Peribadi Berinformasi'. Segala informasi yang ditulis didalam blog saya ini ada sedikit sebanyak kaitannya dengan peribadi.

sebagai contoh situasi : saya pening kepala fikir nak buat entri kuat dengan seo, jadi saya tulis la pengalaman, cara dan bagaimana untuk menjadikan entri kuat seo tu di blog walaupun tak berhasil. tak ke itu peribadi berinformasi. hehe..

maafkan saya.

alhamdulilah, blog pendidikan buat blogger seperti blog cikgu hasrul ini banyak membantu saya. terutamanya dari segi cara penulisan dan teknik menulis.
Baiklah, untuk rakan rakan yang belum join segmen yang akan tamat 9.1.2013 ini, boleh la join ramai ramai. dan untuk rakan rakan baru dari segmen ini, selamat berkenalan dari saya. sila tunjuk ajar kepada saya.
sekian terima kasih dan sampai jumpa  :)

Posted By Kemal Merah8:11:00 PM