Showing posts with label laptop. Show all posts
Showing posts with label laptop. Show all posts

22 July, 2011

Tahukah anda otak burung unte lebih kecil dari mata nye.... - PANAS-


Tahukah hampa, masalah overheating ni merupakan masalah utama bila membeli laptop.  Sebab desktop mempunyai pengaliran udara yang lebih baik kerana saiz casing yang besar berbanding laptop yang mempunyai saiz yang kompak. Kalau awal-awal beli mungkin takdak masalah.  Tapi kalau dah bertahun mungkin masalah ni akan datang dan berupaya untuk menjahanamkan laptop yang disayangi.

Tanda-tanda laptop overheated:

  • Selalu shut down sendiri secara tiba-tiba.

  • Skrin laptop tiba-tiba freeze/hang dan berlaku banyak kali.

  • Bahagian bawah laptop berhampitan dengan kipas terlalu panas walaupun hanya Operating System (OS) sahaja yang berfungsi.  Tak bukak game pun.

Biasanya bila suhunya dah terlalu tinggi laptop akan off sendiri untuk mengelakkan kerosakan pada hardware.  Tapi kalau sistem ni tak berfungsi laptop anda akan menjadi seperti ini:

Posted By Kemal Merah7:34:00 PM

17 June, 2011

Tips - Cara Cari Driver Komputer @ Laptop dengan Mudah (Step by Step)

Kadang-kadang untuk mencari Driver komputer atau laptop yang baru di format memang merenyahkan. Tambah-tambah Driver yang kita nak tu pelik-pelik dan susah nak cari. siap maki-maki google

Posted By Kemal Merah10:44:00 PM