Showing posts with label money online. Show all posts
Showing posts with label money online. Show all posts

11 September, 2013

Dapat Reward Cash RM5 Untuk Satu Invite Yang Berjaya ?

Buat Duit Dengan Blog | Semakin banyak peluang buat duit di internet ni. Cuma perasan ataupun tidak sahaja. Aku pun tidak melepaskan peluang kutip duit daripada online ni. Alhamdulilah Cek Nuffang dah sampai minggu lepas. Hangpa kata pi lah macam macam kat nuffnang, depa tetap bayar aku. Terima Kasih Nuffnang Malaysia.

Sekarang ni makin rancak di facebook orang orang duk promosi satu program buat duit online ni. Tiba tiba saja meriah. sampai ada debate di group uncle denaihati pasai macam macam mengenai program ni. Program yang aku maksudkan ialah Perkongsian Reward 8share.com.

Ramai yang dah tahu program ini membolehkan kita menjana wang dengan berkongsikan iklan yang disediakan di media sosial dan kita akan mendapat RM0.20 untuk setiap 1 UV (unik visit) yang kita perolehi. Contoh gambar di bawah.


Kira ok la kan boleh di buat sebagai tabungan online, seperti yang aku ceritakan di entri Buat Duit Online | Perniagaan Online ini

Selain itu apa yang menjadikan 8share ini memang boleh buat duit ialah hadiah 'Reward' yang banyak sehingga RM5 untuk satu invite yang beraya!. Pergh. lebih banyak daripada Jomniaga punya referral komisen.

buat-duit-online
Ya, memang aku silap tulis 'invite' malas nak edit lain
Sebenarnya aku baru perasan yang 8share memberi reward RM5 untuk invite status yang berjaya. Huiyooo... boleh tahan kaya jugak 8share ni. hehe. mesti untung banyak ni kan Yuna.

Kepada yang belum lagi join jom la join dan ambik kesempatan ni. Daftar percuma dan terus boleh buat duit online. hanya share iklan yang di sediakan dan boleh mula mengumpul reward. Minimum cashout adalah RM50. Daftar 8share.com

Posted By Kemal Merah6:46:00 PM

17 August, 2013

JomNiaga.com | Peluang Perniagaan Online 2013

 Peluang Perniagaan Online 2013 | JomNiaga.com


Peluang Perniagaan 2013 | Khas untuk ANDA yang ingin merasai nikmat buat duit dengan affiliate, JomNiaga adalah satu daripada laman web yang menyediakan puluhan program affiliate yang boleh anda disertai.

Lebih menarik, komisyen yang ditawarkan juga lumayan. Malah kita juga akan diberikan bahan-bahan pemasaran seperti iklan, artikel dan sebagainya secara percuma. Jadi taklah anda pening pening kepala mencari idea nak buat banner promosi.
Jika kita masih tidak mempunyai produk untuk diniagakan, maka jalan pintas untuk menjana pendapatan di internet adalah menerusi program affiliate di JomNiaga.

Peluang Perniagaan JomNiaga menyediakan puluhan produk daripada pelbagai kategori seperti kesihatan, bisnes, masakan, sukan dan banyak lagi yang disediakan oleh pihak JomNiaga. Malah agen affiliate hanya memerlukan satu akaun sahaja untuk mempromosikan kesemua program affiliate ini.

Berikut adalah 4 kelebihan utama menjadi agen affiliate JomNiaga:

  1. Teknologi satu akaun untuk promosikan pelbagai produk yang disediakan oleh vendor.
  2. Komisyen dijamin bayar tepat pada masanya.
  3. Pembayaran komisyen boleh diintegrasikan dengan Paypal, cek atau pemindahan daripada akaun   bank.
  4. Teknologi tracking terkini supaya komisyen affiliate kita tidak dicuri oleh orang lain.

perluang-perniagaan-online

Pendaftaran adalah percuma, anda tidak perlu membayar untuk menjadi ahli JomNiaga. Anda akan dibayar seandainya ada pengunjung yang membeli produk yang diiklan, yang menariknya ialah anda dibayar komisen sehingga 50% daripada harga produk tersebut. Jadi Daftarlah sekarang!
Klik sini untuk mendaftar JomNiaga

Potensi Perniagaan Online Jomniaga

peluang-perniagaan-onlinePeluang perniagaan melalui Jomniaga ini mempunyai potensi yang besar kerana zaman sekarang kebanyakan rakyat malaysia sudah beralih kepada makanisme pembelian secara online. Tidak hairanlah terdapat 'jutawan senyap' yang berjaya dalam industri perniagaan online. Dengan peluang yang ada melalui perniagaan ini sebenarnya memberikan kemudahan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi perniagaan dalam talian. Mana tidaknya anda tidak perlu pening pening kepala untuk kira stok, order barang. apa yang anda perlu lakukan hanyalah promosi.


Keboleh Kepercayaan Yang Tinggi 

Bila bercerita mengenai keselamatan mengenai perluang perniagaan online melaui jomniaga, ternyata ianya boleh diyakini kerana vendor vendor yang bernaung di bawah Jomniaga adalah di kalangan IM yang berjaya dan dikenali ramai. Jadi tidak hairanlah jomniaga sentiasa menjadi lubuk duit buat freelance IM macam saya ni. 

Selepas mendaftar jomniaga apa yang anda perlu buat adalah menpromosikan link produk yang anda ingin niagakan. Dimana anda perlu promosikan? Mudah sahaja, zaman sekarang terdapat puluhan media sosial termasuklah facebook, twitter, wassaps, weechat dan lain lain lagi. Anda hanya perlu share link atau like produk yang ada di dalam marketplace jomniaga.

peluang-online-2013
Screen Shot Market Place Jomniaga


Kesempatan Peluang Perniagaan Online dengan Jomniaga

Jika anda seorang blogger, ambilah kesempatan ini untuk mendapatkan pendapatan sampingan melalui blog. Jangan terlalu mengharap kepada medium pengiklanan seperti Nuffang, Chrup2 atau 8share. Alang alang ada blog tu letaklah sekali banner produk daripada jomniaga di bawah ads Nuffanang anda. InsyaAllah mana tahu ada pengunjung yang berminat dengan produk yang di iklankan. tak pasal pasal anda dapat RM50 sebagai komisen untuk 1 sale produk. Sekian dari saya, semoga anda berjaya membina perniagaan online melalui peluang perniagaan Jomniaga. Daftar Peluang Perniagaan Online Jomniaga di SINI

* UPDATE TERBARU *
Baru baru ini JomNiaga telah menaiktaraf atau menjenamakan semula branding JOMNIAGA kepada ASHADEE. Tahniah buat JomNiaga (Ashadee) kerana telah maju setapak dalam perniagaan online. Buat anda yang mahu mendaftar, teruskan sahaja. Ia nya sama sahaja. 

Posted By Kemal Merah11:47:00 AM

05 June, 2013

Bagaimana AssignJobs.com Bekerja?

Filled under: ,

Bagaimana AssignJobs.com Berfungsi?


Tak pasal pasal terpopular pulak assign jobs ni. Ramai rupanya yang tercari cari money online. Satu je aku nak ingatkan, walaupun kerja secara online ni sana sini orang kata mudah dan senang, tapi benda ni tak kan berjaya kalau tak ada kesabaran. Klau skim cepat kaya boleh la duduk saja duit masuk tanpa usaha entah duit tu datang darimana. Nak macam tu ke?

Sekurang kurangnya benda macam Assignjobs ni la kita tahu duit yang kita dapat tu dari mana. WALAUPUN LAMBAT.

chewah.. backup assignjobs nampak. ahak. tak lah, tu la ayat nak menyakinkan hampa. ayat kena manis, amacam ayat aku? rasa macam nak sign up terus tak? haha


baru dapat ciput


Maafkan saya.

Baiklah, bagaimana assignjobs ni bekerja,


Selepas anda daftar assignjobs, anda akan dibawa ke menu utama, di situ ada tertulis Feature Jobs. kalau ada jobs pada waktu itu, akan adalah senarai list jobs yang boleh korang buat. Tak pun korang lihat di bahagian worker menu, pilih available job.

tak ada pun!

tu maknanya semua jobs dah di sapu bersih oleh orang orang sebelumnya. tu la sapa suruh lambat daftar.

contoh, ini tandanya job job sudah disapu oleh taiko cendol banting

So kena tunggu la lagi ada orang post kerja untuk kita buat...

Alasan kenapa tak banyak job untuk kita buat.


Buat masa ni rakyat kat malaysia baru saja didedahkan dengan program berkerja dirumah dengan USAHA secara online. Makanya employer yang nak mengaji anda mungkin tak ramai yang join lagi, yelakan benda baru. So sabarlah sedikit masa assignjobs ni betul betul meriah macam dengan Microworkers. So tahniah la anda menjadi warga pertama join benda ni, Masa ni la nak kutip referer banyak banyak2. hehe.



p/s
Kepada Manager, Setiausaha, Bendahari, Ajk AssignJobs.com, sila creditkan aku USD1000000 kedalam account, aku dah tolong hampa kot untuk jelaskan semua ni...

Posted By Kemal Merah3:31:00 PM

04 June, 2013

Heboh sana sini pasal assignjobs.com

Filled under:

Buat Duit Online dengan Assignjobs.com


Sana sini dalam facebook orang duk heboh pasal asignjobs.com. sampaikan cikgu blog OhBlogger Hassrul Hassan pun duk promot assignjobs ni. Dan lagi best taiko cendol banting mr.Titan pun melibatkan diri dalam situasi ini.

Apa Sebenarnya Assignjobs ini?


menurut mr. Titan,
Assignjobs ni adalah satu program yang akan membayar anda jika anda siapkan tugasan yang diberikan. anda kena siapkan tugasan itu dalam tempoh yang diberikan. Dan kebanyakkan tugasan yang diberikan tersangatlah mudah belaka. Ada kerja cuma perlu copy dan paste aje, ada kerja kena LIKE kat facebook, ada kerja tulis review dan sebagainya.

Aku bertambah lebih percaya selepas nama taiko cendol banting pun turut tersenarai dalam TOP Workers di Assignjobs.

assignjob.com
Ini hasil setakat yang aku buat. amacam?



Apa lagi jom pakat pakat daftar Assignjobs.com. kali pertama daftar anda akan mendapat $2.00 free!

Posted By Kemal Merah4:07:00 PM

Tutorial Buat Kedai Online / Blogshop Terbaik dengan Open Cart

OpenCart Memudahkan Anda Membuka Kedai Online

OpenCart Memudahkan Anda Membuka Kedai Online | Jika anda ingin memulakan sesuatu perniagaan dan kedai online yang baik dan berjaya, anda memerlukan sebuah sistem yang baik. Bermula daripada interface muka hadapan kedai online anda  sehinggalah kepada penghataran produk kepada pelanggan.

Kita lihat sahaja contoh yang sudah tersedia oleh kedai kedai online yang sudah menempa nama, contohnya Mudah.My dan lain lain. Bukan setakat first impression tetapi sistem yang hebat dan mudah digunakan oleh pelangan.

Kita terus saja ke subjek utama mengenai open cart?

Apa itu OpenCart ?

Opencart adalah penyelesaian untuk anda yang kurang mahir mengenai Coding  jika anda inginkan sebuah laman web kedai online yang lengkap dengan sistem.

Opencart merupakan CMS shooping chart Open Source yg berbasic PHP yg menggunakan logik MVC framework. Opencart di cipta oleh orang putih yang bernama Daniel Kerr.  

Opencart juga mempunyai kelebihan di antaranya Search engine Friendly ( SEF ) URL, review produk dapat di lakukan oleh pelanggan dan editor, gambar tambahan product dari berbagai product, dan sitem admin yang berstruktur rapi dan sangat mudah di gunakan.



Kenapa Anda Perlukan OpenCart

Untuk peniaga yang memerlukan sebuah kedai online yang baik tetapi mempunyai modal yang terhad. Kos Untuk membina sebuah laman web cms mungkin harganya hampir RM1000. Jadi starting point untuk memulakan perniagaan ini mungkin agak mahal. Jadi OpenCart lah penyelesaian nya.


Bagimana Rupanya Kedai Online anda dengan OpenCart?

Dengan OpenCart, anda bebas untuk mengubah dan menukar tempalte atau hiasan kedai online anda. Naihat saya, utamakan first impression kedai blog anda, buat satu tarikan yang menarik minat pelanggan untuk terus membeli. Berikut disediakan contoh kedai online.


Bagaimana nak bermula?

Baiklah, untuk membuat satu kedai online yang mantap dan mesra pengguna anda tidak boleh terus melulu membuatnya tanpa guide yang betul, jangan sia siakan masa anda menghasilkan kedai online yang tiada pengunjung. Nasihat saya, anda perlu download panduan sistem opencart yang di kelola oleh otai opencart, Maizul Hisyam. klik sini untuk mendapatkan nya.



Dalam tu pelbagai tutorial mudah untuk anda setup opencart, daripada dengan membina database sampailah kepada pengurusan sistem jualan. lengkap. padat. Semoga berjaya menghasilkan kedai online opencart anda!

Posted By Kemal Merah1:07:00 AM