Showing posts with label pru 13. Show all posts
Showing posts with label pru 13. Show all posts

06 May, 2013

Blackout!

Filled under:

Blackout!



Posted By Kemal Merah8:23:00 PM

Keputusan Penuh Pilihan Raya Umum Parlimen Negeri Kedah

keputusan penuh pilihan raya umum parlimen negeri kedah


keputusan pilihan raya umum parlimen negeri kedah - Sumber di ambil di laman web spr.

P.004 Langkawi

P.006 Kubang Pasu

P.007 Padang Terap

P.008 Pokok Sena

P.009 Alor Star

P.010 Kuala Kedah

P.011 Pendang

P.012 Jerai

P.013 Sik

P.016 Baling

P.018 Kulim Bandar Baharu
P.005 Jerlun
P.015 Sungai Petani
P.014 Merbok
P.017 Padang Serai



Sumber : SPR

Posted By Kemal Merah1:21:00 AM

05 May, 2013

Keputusan Rasmi Pilihanraya Umum ke - 13

keputusan pilihanraya umum ke - 13


Keputusan Pilihan Raya Umum ke 13 - Seawal jam 7.30 pagi tadi semua lokasi tempat pembuangan undi telah di penuhi orang ramai. 
Sebanyak 222 kerusi Parlimen dan 505 kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) akan dipertandingkan dalam pilihanraya kali ini. 

Keputusan pemenang setiap DUN dan Parlimen akan diumumkan seawal jam 8.00 malam pada hari yang sama. Jangan lupa menonton siaran langsung pengumuman keputusan penuh pemenang pilihanraya umum Malaysia ke-13 melalui kaca TV anda atau menerusi maklumat yang dikemaskini dari masa ke semasa di dalam blog ini.

Posted By Kemal Merah10:53:00 AM

23 April, 2013

Melihat Sendiri Replika Terbesar PRU 13

 replika kapal terbang terbesar  pru 13

Memandangkan kita masih dalam mood pilihanraya umum yang ke 13 ini, aku up satu entri spesial pasal PRU 13. Amacam?

Tapi entri ini bukannya berkisar tentang politik, tapi pasal pengalaman aku melihat sendiri replika terbesar pilihanraya umum yang ke 13 ini.
perkara yang paling menarik dalam pru 13 ini ialah, munculnya reka cipta- reka cipta yang di hasilkan oleh penduduk kampung untuk menyemarakkan lagi bahang pru 13 ini.

Tapi aku rasa replika yang satu ni gile cool... sebab ianya boleh dikatakan replika terbesar pru 13 ini. sampaikan dalam facebook dan twitter pun dah heboh.

replika kapal terbang terbesar pru 13

replika kapal terbang terbesar ini terletak di kampung batu besar sik kedah. Replika ini telah dibina oleh pemuda pemuda pas kampung tersebut. 


Pandangan hadapan replika kapal terbang


bahagian dalam replika kapal terbang pru 13
tengah bersedia menuju ke putrajaya. kehkehkeh..

Walaupun aku ni ahli parti cap kunci Tok Mun, aku respect la sebab pandai depa pandai tarik perhatian orang ramai. memang cool lah. tak caya pergilah sendiri dan letak tepi dulu ego idealogi politik anda. buang dalam lubang jamban.


Posted By Kemal Merah12:28:00 AM

20 April, 2013

Senarai Calon Bertanding Parlimen dan Dun Kedah

senarai calon bertanding di parlimen dan dun negeri kedah

 

Senarai Calon Bertanding Pilihanraya Umum (PRU13) Parlimen Negeri Kedah



 

Senarai Calon Bertanding Pilihanraya Umum 13 bagi Dewan Undangan Negeri Kedah





Posted By Kemal Merah4:05:00 PM