Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

17 November, 2012

HH Ajak Kenal Blogger Baru

Filled under:

Assalamualikum, cikgu hasrul hassan ada buat segmen lagi. Kali ini HH ajak kenal blogger baru. tunggu apa lagi jom kita libatkan diri dalam segmen ini.
hasrul hassan
Hasrul Hassan


Salam perkenalan dari saya, anda boleh panggil saya mal atau nama glemer saya merah (cewah).  Blog kertas warna merah ini telah wujud sejak 2009. waktu tu masih lagi budak budak rebina, blog pun dah macam hidup segan mati tak mahu. bayangkan 1 entry 1 tahun. haha

Blog yang anda lihat sekarang ni adalah hasil comeback selepas setahun saya tidak berblogging. so kira blogger baru lagi la kan, HH kan? hehe

TUJUAN BERBLOGGING

Tujuan asal saya berblog adalah nak cari duit poket masa zaman belajar dulu. Sekarang fokus untuk berblog semakin meluas dan saya banyak menulis mengenai pelbagai isu semasa, teknologi, blogging, dan internet. Ada kala nya saya ada juga menulis mengenai cerita peribadi sikit sikit. senang kata blog ni dah jadi blog rojak.

Sekarang Berblogging sudah menjadi hobi saya. Buat yang baru mengenali saya, selamat berkenalan dan sampai jumpa. cewah. ^^

Jom jadi geng saya di Google Plus

Posted By Kemal Merah11:30:00 PM

11 November, 2012

Misi Maal Hijrah 1434H

Asalamulaikum, berusaha untuk menjadi seorang muslim atau hamba yang baik dan terbaik kepada Allah adalah perlu. Biasalah, kita ini hanya manusia biasa, adaka kalanya tersasar dari landasan kehidupan.

Hasrul Hassan, Segmen Maal Hijrah 1434H, Hijrah, 1434H
Misi Maal Hijrah 1434H
Tapi apabila kita tersasar, adalah kita akan 'reset' balik kedudukan kita ke landasan yang betul? Tepuk Dahi Tanya Diri Sendiri.

Ini adalah segmen khas daripada Cikgu Hasrul bersempena tibanya tahun baru islam Maal Hijrah 1434H, untuk segmen ini kita perlu kongsikan apa azam atau hajat sebagai seorang muslim pada tahun baru hijrah ini.

Sebagai seorang muslim, sudah semestinya aku ingin perbaiki diri aku untuk jadi lebih baik. Aku nak perbaiki diri aku sebagai hamba Allah, sebagai anak, sebagai, abang, sebagai pekerja, sebagai jiran dan macam macam lagi (insyaAllah..)

Untuk hijrah 1433H ni, aku rasa aku dah abaikan tanggungjawab aku sebagai anak dan abang kepada adik adik aku. Sebenarnya aku bukan tinggal bersama family. so aku harap, untuk hijrah 1434H ni, aku dapat balik dan tunaikan tanggungjawab aku sebagai anak dan abang. amin...

Selamat menyambut Maal Hijrah 1434H kepada anda semua. semoga kita di berkati Allah swt. InsyaAllah..


Posted By Kemal Merah3:14:00 AM

15 October, 2012

Kertas Warna Merah Bloglist 2.0 | SEGMEN

Filled under:

 Entry Melekat

Kertas Warna Merah Bloglist 2.0

dah lama aku tak buat segmen, baiklah segmen kali ini adalah untuk mencari senarai Bloglist untuk Blog Kertas Warna Merah ini.


Aku nak buat simple simple je segmen ni, so harap anda semua sudi sudikan lah diri untuk join.

Syarat- syaratnya :
Buat satu entry ringkas tetapi terbaik oleh anda mengenai segmen "Kertas Warna Merah Bloglist 2.0" ada hadiah untuk entry ringkas terbaik.
- anda bebas untuk menulis mengenai cadangan, dan kritikan untuk blog ini.

Terpulang untuk anda untuk letak banner atau tidak. tiada paksaan, kalau anda rajin nak letak, cuma copy je header blog kat atas tu dan paste di entry anda.

Follow blog ini

Letakkan Url penyertaan anda di bahagian komen

Promote kaw kaw bagi orang ramai join supaya jadi Top Referrer. Strategi terpulang kepada anda.

Semua peserta yang terlibat akan di senaraikan di dalam Bloglist KWM

Saguhati untuk Top Referrer dan Entry Ringkas Terbaik
Top Referrer = RM5 - 1 Pemenang
Entry Ringkas Terbaik = RM10 - 1 Pemenang

Tarikh tamat : 15.10.2012 ISNIN


semoga segmen kali ini ramai la yang join. (aku pernah buat segmen 4 orang ja yang join. haha ^^)

Posted By Kemal Merah1:08:00 AM

06 October, 2012

Segmen : Follow And Follow

Filled under:

Segmen daripada blogger sabahan, Qaleshya Umairah.

Tamat pukul 12.00 malam ni, so sapa nak join sila klik banner kat atas tu.. ^^

Posted By Kemal Merah10:22:00 PM

18 May, 2012

SEGMEN : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger

Filled under:

Asalamualaikum, semoga anda semua sihat sokmo. macam mana, dah join contest forum.caricyber? siapa-siapa yang belum join rugi la sebab hadiah lumayan menanti anda. tempat pertama Rm300, kedua Rm200, ketiga RM100 dan Web Hosting dan Domain percuma untuk entry terbaik.; baru berapa orang ja join, cuma buat entry macam ni je Contest Blogger & Forum CariCyber.

Di kesempatan ruang dan waktu ni aku nak jemput anda semua join segmen yang akan berlangsung selama seminggu. Segmen yang diberi nama " SEGMEN : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger".

Miho & Merah

Pengenalan : Taaruf kalau di ertikan dalam bahasa malaysia nya ialah 'Perkenalan'. tujuan segmen ini di adakan ialah untuk berkenalan sesama blogger. Diharap semua blogger baru dan lama dapat beri kerjasama. ^^

Syarat :

Banner untuk Segmen ini tidak di tetapkan. Bebas nak buat sendiri atau tidak, terpulang kepada anda. tak nak letak tak apa, nak letak pun tak apa.

Buat satu entry yang bertajuk "Segmen : Sesi Bertaaruf Bersama Blogger"

Didalam entry tersebut tuliskan :

Posted By Kemal Merah6:12:00 AM