Showing posts with label vlogger malaysia. Show all posts
Showing posts with label vlogger malaysia. Show all posts

13 April, 2013

Tips Blogging Daripada Boni Kacak

Assalamualaikum, ini ada suatu yang istimewa untuk anda. Tip blogging khas daripada blogger penyamun yang kacak, boni kacak.!


Sebenarnya ini adalah kesinambungan episode Ops Penyamun. Episode yang kedua ini menampilkan boni kacak yang di temuramah oleh ketua penyamun, Brader Bophairy.

Dalam episode ini, boni kacak menceritakan pengalaman beliau dalam blogging dan sedikit tips untuk berblogging.

Nak tahu tips yang berikan oleh boni kacak? tonton video khas di bawah.




Posted By Kemal Merah1:40:00 AM

14 November, 2012

Blogger vs Vlogger

Filled under:

Vlog atau video log ni sama tetapi tidak serupa dengan blog. Kalau Vlog ianya berkonsepkan video berbeza dengan blog yang mementingkan penulisan. Persamaan nya cuma satu iaitu berkongsi atau 'sharing' cuma pendekatan dan cara yang berbeza.
http://www.youtube.com/user/aie89

Kalau anda kaki tangan youtube anda mesti tidak asing lagi dengan matlutfi, kyopropaganda, amanwan, mentol pecah, aie89, alifstyle dan ramai lagi bakat bakat vlogger malaysia.

Blogger sebagai Vlogger

Sebenarnya ramai blogger blogger malaysia sudah menceburi bidang vlogging ini. Maria Elina (macam mana eja?)  Boni Kacak dan ramai lagi.

Aku dulu pun pernah juga ber vlogging. Masa tu zaman muda mudi tahun 2010 rasanya. Aku ada juga buat beberapa video. Rakam video HD bukan main, tapi lepas edit jadi 240p je. haha. masa tu edit guna wmm je..

Oleh kerana aku ni pemalu, aku padam hampir semua video aku dan cuma tinggal 1 je video untuk di jadikan kenang kenangan. dan sekarang aku fokus untuk berblog.


Vlog ini aku rakam masa tengah study di kulim tahun 2010. Alkisahnya baru lepas final exam, aku dengan member serumah merancang untuk jalan jalan makan angin. haha. kalau nak tengok aku zaman muda mudi boleh tonton video di atas. Anda ada vlog? jom kongsikan.

Lepas tengok vlog Boni Kacak aku rasa macam nak bervlog balik.!

Posted By Kemal Merah3:24:00 PM

26 October, 2012

Mat Lutfi - Drama Drama Sebelum Kawin

Mat Lutfi kembali dengan Drama Drama Sebelum Kawin

 

Vlogger popular malaysia , mat lutfi kini kembali dengan video  terbaru beliau yang bertajuk drama drama sebelum kawin. aik? kawin?

Amboih mat lutfi, mentang mentang dah graduate, cepat benar dah nak bincang pasal kawin ye.. dah ada pilihan hati ke mat?

Jom saksikan vlog ohsem daripada beliau.


Posted By Kemal Merah12:17:00 AM