Showing posts with label wechat. Show all posts
Showing posts with label wechat. Show all posts

10 April, 2013

WeChat : Cara install wechat dalam komputer

Fenomena WeChat semakin berbunga bunga di hati anak muda malaysia. Sana sini orang bercerita pasal wechat, sampai lisa surihani pun promot wechat ni.

Bagi aku, wechat adalah satu aplikasi yang menarik dan mudah. Lain dari wassap. wechat ni nampak lebih friendly dan mudah digunakan, tapi yang paling penting lebih luas pencapaian sosial walaupun tanpa no telefon.


Baiklah, ini ada satu tips cara nak install wechat di dalam komputer atau laptop anda.

Keperluan :
-Secawan kopi,
-Windows 7 ke atas.
-Sofware Bluestack

Step 1
Mula mula download sofware bluestack ni dan install di dalam komputer /laptop anda. Bluestack ini adalah sofware untuk menjalankan aplikasi andriod di komputer. so kalau orang nak layan game tample run pun boleh.


Step 2.
Lepas selesai semua installation, kita cari applikasi wechat untuk kita installkan. caranya klik pada App Search. dan cari wechat.lepas tu install.


Step 3.
Lepas dah siap install, apa lagi log in lah. lepas tu add id wechat aku : akmal0 hehe..


Amacam mudah bukan, jadi jom kita tengok lisa surihani wechat dengan sam. haha.

Posted By Kemal Merah2:47:00 PM