22 August, 2013

Perniagaan Online | Buat Duit Dengan Blog

Perniagaan Internet Dengan Buat Duit Dengan Blog | Ada macam macam cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 0.20 sampailah ke beberapa ratus dolar yang boleh anda miliki dengan hanya berblog.
Perniagaan internet dengan blog masih lagi releven walaupun zaman sekarang media sosial yang lain tumbuh macam cendawan selepas hujan. Seiring dengan perubahan itu, blog juga tidak ketinggalan mengalami perubahan.

Blog boleh dibaratkan sebagai tapak untuk berniaga. Bak kata Cikgu Hafis, Blog adalah salah satu Hartanah Maya. Jadi tak rugi jika anda sign up mana mana platform untuk berblog. Daripada yang percuma seperti Blogger.com atau yang berbayar seperti Wordpress. anda boleh pilih sahaja.

Benar, blog sebenarnya berfungsi sebagai wadah pemikiran yang di kongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang menulis mengenai kehidupan seharian di blog.

Tapi apa salahnya selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Buktinya lihat blog blog yang ada di malaysia. Boleh dikatakan semua blog baru atau lama mempunyai Banner pengiklanan Nuffnang ataupun Komli. Daftar Komli di SINI

Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka suka, apa salahnya kita join program seperti Komli atau yang lain lain. Sekurang kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja lah.

Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadian sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosian menerima 100 unik klik. ? ? Daftar 8share di SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot sebahagian Earning dari 8share

Perniagaan Online Dengan Blog

Jika anda serius dengan perniagaan secara online menerusi blog, anda semestinya tidak asing lagi dengan perkataan 'affiliate'. Dengan affiliate anda tidak perlu susah susah memikirkan stok barangan, anda hanyalah perlu menjadi orang tengah dalam menjual sesuatu produk. konsep dia sama sahaja seperti anda seorang salesman. menjual produk syarikat dan setiap jualan akan diberikan komisen yang di tetapan. Sebagai langkah permulaan ingin menceburi bidang affiliate, saya cadangkan anda mendaftar di Jomniaga.com. Disitu terdapat perlbagai produk yang boleh anda niagakan secara online. Untuk maklumat dan pendaftaran percuma jomniaga KLIK SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot Sebahagian Komisen dari Jomniaga


CARI DUIT secara online dengan blog ini sebenarnya banyak cara dan peluang yang ada. Belum lagi kita bercerita tentang tapak iklan di blog dan penulisan berbayar. Jadi bila orang bertanya bolehke buat duit dengan blog? Semestinya boleh. apa yang penting ialah kesabaran dan pelan jangka panjang. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil. Jadi tak rugi jika anda ada sebuah blog untuk memulakan perniagaan online dan buat duit dengan blog.


Posted By Kemal Merah3:41:00 PM

21 August, 2013

#WW | Sesuatu Di Antara Waktu

Filled under:

#WW | Sesuatu Di Antara Waktu



Jangan Betulkan Speaker Anda, Memang Entri ini ada lagu Sedih



Posted By Kemal Merah10:14:00 AM

19 August, 2013

Apa Susah.. KlinikCinta.com kan adooo..

Filled under:


KlinikCinta.com Review


KlinikCinta.com | Anda mempunyai masalah percintaan roti empat segi yang semakin rapuh dicicah air kopi cap tarbus? , anda mempunyai dilema untuk memilih seseorang antara pilihan keluarga atau pilihan anda sendiri atau anda meminati seseorang gadis walaupun sudah menjadi hak milik orang seperti Yuyu Zulaikha.? Jangan risau jangan risau, sedangkan ketumbit di mata pun boleh di ubati, inikan pula masalah cinta.

Memperkenalkan projek terbaru rakan blogger kita yang diberi nama  KlinikCinta.com. KlinikCinta.com merupakan sebuah website yang mengkongsikan kisah cinta, tips, ayat cinta dan sebagainya yang berlandaskan cinta yang sebenar.

klinik-cinta


KlinikCinta.com ini dibarisi oleh krew krew yang arif mengenai cinta, mereka juga mempunyai ijazah kepujian yang dipuji puji dalam subjek CINTA. memperkenalkan mereka adalah:



none
 | khairulzamri@klinikcinta.com
Seorang yang minat terhadap blogging. Mula menceburi dunia blog pada tahun 2010. Bergiat aktif kedua-dua Blogspot dan Wordpress.

none
 | sheda@klinikcinta.com
Seorang blogger yang aktif dan ceria minat blogging dan photo editor part time sebagai blog designer.

none
 | wan@klinikcinta.com
Mula aktif dengan blog sekitar pada tahun 2012. Masih bergiat aktif dengan Blogspot dan Wordpress. Jom berkenalan dengan saya.

none
 | muja@klinikcinta.com
Muja seorang pejuang wanita yang sentiasa berusaha menjadi lebih baik hari ini daripada semalam.

none
 | wazy@klinikcinta.com
Seorang yang simple dan bercita-cita tinggi.Mula meminati bidang blogging sejak tahun 2007 serta meminati Wordpress.

none
 | jc@klinikcinta.com
JC dengan blog tidak boleh dipisahkan bagaikan irama dan lagu, minat shopping, dan happy go lucky dan murah dengan senyuman.

none
 | eyma@klinikcinta.com
Nukilan seorang gadis mampu mengukir keindahan sebuah senyuman.

none
 | nieyna@klinikcinta.com
Aktif blog tahun 2012. Personal blogger yang sentiasa mempunyai jalan yang terbaik untuk mengatasi masalah cinta mengikut Islam.

none
 | admin@klinikcinta.com
Klinik Cinta adalah merupakan sebuah laman untuk berkongsi kisah cinta, tips, ayat cinta yang berlandaskan cinta yang sebenar.


Ya nampaknya krew krew di atas macam sudah dikenali ramai, rupa rupanya walaupun hebat berblogging, mereka juga merupakan pakar doktor sakit puan cinta.!

Kadang kala masalah cinta kita yang tragis dan penuh emosi bak drama melayu swasta tak semuanya boleh di ceritakan sebarangan, takut takut di membuka pekung di dada tanpa sedar. Tetapi jangan risau di KlinikCinta.com, anda boleh meluahkan, menceritakan masalah, cerita, pendapat anda pada pihak KlinikCinta secara halimunan ataupun anonymouse. Caranya mudah, hanya emailkan cerita anda kepada krew krew KlinikCinta.com yang anda berkenan.

Jika anda ingin berkongsikan pendapat dan pengalaman cinta anda contohnya anda pernah bercinta dengan lelaki negro sebagai contoh atau sebagainya boleh juga berkongsikan pengalaman menarik dan menghairahkan kepada KlinikCinta.com. semoga kisah cinta anda dijadikan pedoman dan iktibar untuk kita semua.

klinik-cinta

Untuk Maklumat Lanjut Layari 

Sekianlah review cinta dari saya, saya harap laman KlinikCinta.com akan lebih maju dan menyajikan cerita cerita dan tip cinta yang menjana pemikiran, kecerdasan otak dan berkesan di hati pembaca. Selamat bercinta KlinikCinta.com

Posted By Kemal Merah2:16:00 PM

17 August, 2013

JomNiaga.com | Peluang Perniagaan Online 2013

 Peluang Perniagaan Online 2013 | JomNiaga.com


Peluang Perniagaan 2013 | Khas untuk ANDA yang ingin merasai nikmat buat duit dengan affiliate, JomNiaga adalah satu daripada laman web yang menyediakan puluhan program affiliate yang boleh anda disertai.

Lebih menarik, komisyen yang ditawarkan juga lumayan. Malah kita juga akan diberikan bahan-bahan pemasaran seperti iklan, artikel dan sebagainya secara percuma. Jadi taklah anda pening pening kepala mencari idea nak buat banner promosi.
Jika kita masih tidak mempunyai produk untuk diniagakan, maka jalan pintas untuk menjana pendapatan di internet adalah menerusi program affiliate di JomNiaga.

Peluang Perniagaan JomNiaga menyediakan puluhan produk daripada pelbagai kategori seperti kesihatan, bisnes, masakan, sukan dan banyak lagi yang disediakan oleh pihak JomNiaga. Malah agen affiliate hanya memerlukan satu akaun sahaja untuk mempromosikan kesemua program affiliate ini.

Berikut adalah 4 kelebihan utama menjadi agen affiliate JomNiaga:

  1. Teknologi satu akaun untuk promosikan pelbagai produk yang disediakan oleh vendor.
  2. Komisyen dijamin bayar tepat pada masanya.
  3. Pembayaran komisyen boleh diintegrasikan dengan Paypal, cek atau pemindahan daripada akaun   bank.
  4. Teknologi tracking terkini supaya komisyen affiliate kita tidak dicuri oleh orang lain.

perluang-perniagaan-online

Pendaftaran adalah percuma, anda tidak perlu membayar untuk menjadi ahli JomNiaga. Anda akan dibayar seandainya ada pengunjung yang membeli produk yang diiklan, yang menariknya ialah anda dibayar komisen sehingga 50% daripada harga produk tersebut. Jadi Daftarlah sekarang!
Klik sini untuk mendaftar JomNiaga

Potensi Perniagaan Online Jomniaga

peluang-perniagaan-onlinePeluang perniagaan melalui Jomniaga ini mempunyai potensi yang besar kerana zaman sekarang kebanyakan rakyat malaysia sudah beralih kepada makanisme pembelian secara online. Tidak hairanlah terdapat 'jutawan senyap' yang berjaya dalam industri perniagaan online. Dengan peluang yang ada melalui perniagaan ini sebenarnya memberikan kemudahan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi perniagaan dalam talian. Mana tidaknya anda tidak perlu pening pening kepala untuk kira stok, order barang. apa yang anda perlu lakukan hanyalah promosi.


Keboleh Kepercayaan Yang Tinggi 

Bila bercerita mengenai keselamatan mengenai perluang perniagaan online melaui jomniaga, ternyata ianya boleh diyakini kerana vendor vendor yang bernaung di bawah Jomniaga adalah di kalangan IM yang berjaya dan dikenali ramai. Jadi tidak hairanlah jomniaga sentiasa menjadi lubuk duit buat freelance IM macam saya ni. 

Selepas mendaftar jomniaga apa yang anda perlu buat adalah menpromosikan link produk yang anda ingin niagakan. Dimana anda perlu promosikan? Mudah sahaja, zaman sekarang terdapat puluhan media sosial termasuklah facebook, twitter, wassaps, weechat dan lain lain lagi. Anda hanya perlu share link atau like produk yang ada di dalam marketplace jomniaga.

peluang-online-2013
Screen Shot Market Place Jomniaga


Kesempatan Peluang Perniagaan Online dengan Jomniaga

Jika anda seorang blogger, ambilah kesempatan ini untuk mendapatkan pendapatan sampingan melalui blog. Jangan terlalu mengharap kepada medium pengiklanan seperti Nuffang, Chrup2 atau 8share. Alang alang ada blog tu letaklah sekali banner produk daripada jomniaga di bawah ads Nuffanang anda. InsyaAllah mana tahu ada pengunjung yang berminat dengan produk yang di iklankan. tak pasal pasal anda dapat RM50 sebagai komisen untuk 1 sale produk. Sekian dari saya, semoga anda berjaya membina perniagaan online melalui peluang perniagaan Jomniaga. Daftar Peluang Perniagaan Online Jomniaga di SINI

* UPDATE TERBARU *
Baru baru ini JomNiaga telah menaiktaraf atau menjenamakan semula branding JOMNIAGA kepada ASHADEE. Tahniah buat JomNiaga (Ashadee) kerana telah maju setapak dalam perniagaan online. Buat anda yang mahu mendaftar, teruskan sahaja. Ia nya sama sahaja. 

Posted By Kemal Merah11:47:00 AM

16 August, 2013

3 Cara Mudah Belajar SEO

Filled under:


 3 Cara Mudah Belajar SEO


Cara Mudah Belajar SEO | Sebenarnya tak susah sebenarnya nak 'belajar SEO' ni. Macam macam medium pembelajaran seo ada dalam internet ni. cuma nak atau tak nak je mencari di engine carian Google, Bing dan Yahoo.

Rahsia Mudah Belajar SEO 1

Ok, ini rahsia yang paling mudah dan senang. Teknik belajar SEO ini conform menjadi 100% kalau korang ikut langkah demi langkah dan nasihat yang disediakan. Cara belajar SEO mudah yang pertama ini yang lain dan tak bukan ialah melalui EBOOK.
Terdapat banyak ebook yang telah di pasarkan oleh blogger blogger yang arif mengenai SEO. Salah satu ebook SEO yang berkualiti dan boleh anda miliki adalah Kitab SEO Merah Jambu hasil nukilan Bro Ahmad Faizal. Cepat dapatkan sekarang sebelum naik harga.

cara-belajar-seo


Rahsia Mudah Belajar SEO 2

Cara ini paling mudah dan murah kalau nak belajar seo. Tapi ianya memerlukan kesabaran dan experiment. Setakat baca free memang tak ada guna kalau tak aplikasikan teknik seo. Cara mudah itu ialah hanya mengunakan GOOGLE.
Ya, taip sahaja kata kunci mengenai apa yang anda ingin pelajari. Link Building, Meta Tag, On Page Off Page semua ada. cuma hanya tambah frasa 'how to' atau 'cara' atau apa saja yang anda mahu. Blogger blogger zaman sekarang ni dah tak kedekut ilmu. Lihat mana mana blog, mesti ada Tab mengenai SEO. Apa lagi, selongkarlah.

cara-mudah-seo


Rahsia Mudah Belajar SEO 3

Ok, teknik belajar seo dengan cara ini memang menjadi kegemaran aku. Kadang kala kita ni bukannya rajin sangat nak membaca. Tambah tambah dengan artikel mengenai seo yang panjang berjela silap silap kita langsung tak paham. Cara yang aku maksudkan ialah dengan menonton secara visual di Youtube.
Untuk maklumam anda, antara pemain seo yang aktif memuat naik video tutorial mengenai SEO ialah sahabat kita di negara seberang Indonesia. Hebat hebat pemain seo dari indonesia. tak lokek ilmu dengan mendedahkan teknik teknik seo. Sampaikan cara mengkaji keyword yang akan datang pun ada ditunjukkan. haha. Antara youtuber yang boleh anda subscribe ialah Syamsul Alam [dot] Net.

teknik-mudah-seo


Baiklah, sedikit perkongsian mengenai bagaimana cara mudah nak belajar seo. Semuanya dah terhidang depan mata, cuma tunggu kita nak selongkar dan cari sahaja. Kalau tak tahu jangan segan segan tanya orang yang lebih arif. Tak hairanlah ada blog baru berusia 3 bulan dah konker google. Budak sekolah pakar stretegi SEO. Kita bila lagi? Terima Kasih membaca entri tak seberapa Cara Mudah Belajar SEO.

Posted By Kemal Merah11:39:00 PM

14 August, 2013

Johor Darul Takzim FC vs Perth Glory FC Live Streaming

Live Streaming Johor Darul Takzim FC vs Perth Glory | Untuk rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan bolasepak di antara "Johor Darul Takzim FC menentang Perth Glory" secara langsung di live streaming internet, boleh menyaksikan di link streaming yang di sediakan di bawah.


Johor Darul Takzim FC vs Perth Glory FC
8.45 Malam
14.8.2013
Stadium Larkin Johor Bahru

Link : Live Streaming 1 

link  link  link 


Selamat Menonton Perlawanan Johor Darul Takzim FC vs Perth Glory FC Live Streaming

Posted By Kemal Merah7:35:00 PM

Giveaway Lepas Raya By Zharif Nazmi

Memandangkan aku kagum dengan kesungguhan budak ni berumur 13 tahun yang buat Giveway untuk mempromosikan blog dia pada umum, jadi tak ada salah nya aku join.

Impress sebab dengan umur muda dia dah ada otak teknik marketing macam mana nak kenalkan blog dia pada umum. Siap ada penaja lagi. Kalau aku dulu zaman umuq 13 tahun, blog pun tak tahu wujud ke tidak. haha.

Jadi jom support adik Zharif Nazmi, Giveway Lepas Raya beliau. terpilih atau tidak belakang kira. Aku yang umuq 2+ ni pun terkapai kapai nak urus Contest, Giveway, and so on. Hebat lah adik ni. Abang harap kau akan terus berblogging. Jangan buat sekerat jalan.  Bayangkan blog kau yang sedia ada ni, bertahan sampai beberapa puluh tahun yang akan datang. Pergh. BERNILAI dik.!

Zharif Nazmi
Zharif Nazmi



Pesanan abang untuk hang, utamakan follower G+ berbanding follower Blogspot. ^^ klik Banner di atas untuk ke blog Zharif Nazmi

Posted By Kemal Merah1:57:00 PM

WW : Budak Kampung Juara Contest SEO

Filled under:

Posted By Kemal Merah10:33:00 AM

04 August, 2013

Siapa Mikhail Isaaq

Filled under:

Siapa Mikhail Isaaq | Aku pasti korang mesti tertanya tanya siapalah Mikhail Isaaq ni? semua ni gara gara video yang terlepas ke youtube seorang awek cun muslimah mata bulat yang memuat naik video pengakuan yang beliau adalah crush si Mikhail Isaaq.


Jadi persoalannya, siapa Mikhail Isaaq ni? Kalau anda salah seorang peminat Mikhail Isaaq yang membaca entri ni, sila jelaskan di bahagian komen. Anonymous pun tak apa. haha. dan adakah beliau lebih hensem daripada aku?


Posted By Kemal Merah5:06:00 AM

KL Gangster 2 | Trailer Macam Filem Antarabangsa !

Filled under:

KL Gangster 2 | Fenomena filem Syamsul Yusof dalam genre aksi semakin menjadi jadi. Kali ini kesinambungan filem KL Gangster yang lepas di teruskan lagi dengan filem baru yang akan keluar di pawagam pada 3 oktober ni.

Memang terbaik lah trailer rasmi KL Gangster 2 di youtube. Kualiti macam filem aksi luar negara.  Siap terbang terbakar bakar pulak tu. Dan barisan pelakon pula bukan calang calang hebat belaka. Tambah tambah ada Rosyam Nor!


Sinopsis KL Gangster 2

KL Gangster 2 mengisahkan tentang bagaimana 2 orang adik-beradik iaitu Malek (Aaron Aziz) dan Jai(Adi Putra) secara tidak langsung terjebak dalam dunia gangster setelah kematian ayah mereka 10 tahun lalu. Semenjak kematian ayah mereka, kehidupan mereka sekeluarga dalam serba kesusahan di samping ibu(Ku Faridah)mereka sering ketakutan gara-gara ugutan dari kumpulan gangster yang menagih hutang ayah mereka. Disebabkan kesempitan wang dan keperitan hidup maka Jai menjadi semakin liar hingga sanggup melakukan apa saja demi wang bagi mengubah nasib hidupnya dan mendapat tentangan hebat dari keluarganya. Malek semakin buntu memikirkan masalah yang dihadapi dan ditambah pula dengan laporan dari doktor yang mengesahkan ibunya mengidap penyakit barah. Lagi memilukan apabila adik beliau, Shera telah diperkosa.

Sementara itu,Tailong (Rosyam Nor) merupakan antara gangster terbesar di KL yang giat menjalankan kegiatan-kegiatan haram. Segala tindak tandukTailong tidak disenangi oleh gangster-gangster lain namun terpaksa akur dengan kekuatanTailong. Pada masa yang sama, King(Riduan Hashim) dan Shark(Syamsul Yusof) merancang untuk memperkukuhkan kedudukan bagi menjatuhkanTailong dan meminta pertolongan dari rakan baiknya iaitu Malek dengan menawarkan ganjaran yang besar. Malek menerima tawaran tersebut bagi menampung kos ibunya dan membayar hutang ayahnya. . .
Sinopsis dari : Forblogger

Ok lah, sama sama kita tunggu filem aksi KL Gangster 2 daripada syamsyul yusof ni.

Posted By Kemal Merah3:34:00 AM

03 August, 2013

Template Mesra SEO Lah Sangat !

Filled under:

Template Mesra SEO | Bersempena lebaran yang akan datang ini, blog masam masam manis ni berwajah baru. Saja aku salin kulit blog ni. Pada asalnya hanya nak tukar banner raya saja, tapi jari ni gatal pulak nak edit edit. Habis jahanam blog ni. haha.



Alang alang dah jahanam, aku rasa baik aku betulkan coding template yang lama. Lagipun banyak coding add on yang sebelum sebelum ni aku tak manage betul-betul. Ada yang  buang pun tak habis. tambahan pula  tag H1 yang sebelum ni tak ada di blog ni.

Lagi satu yang leceh pasal template blogspot ini adalah pengunaan 'title' dan 'description' pada link atau image. Semua nak kena manual. Kenapalah orang yang buat template ni tak letak sekali ya. huhu. Ingatkan bila dah pakai thesis MESRA SEO LAH SANGAT ni boleh dapat 100% score. haha.

Jangan mimpilah kalau pakai template free nak jadi TEMPLATE MESRA SEO secara total. Blog aku ni score 55% ja kat chkme. Tu pun dengan hanya berharap pada struktur heading tag pada template thesis ni. kalau tak jangan harap blog aku ni nak muncul di google.

Lagi nak tergelak aku tulis pasal SEO bagai, tapi blog haram tak seo pun. kah kah kah.

Aku tau ada dikalangan korang yang fikir macam tu kat blog aku ni. buat tip seo, tapi blog tak mesra seo pun. Alah releks la. SEO tu seni, bukan hanya sekadar template saja, kan. Banyak lagi benda dalam seo ni yang kita boleh explore. sampaikan nak pilih huruf buat keyword dalam entri pun ada cara dia. Cumanya kalau ada template seo, itu lebih baik.

Kalau dah tak mampu nak jadikan template korang tu sampai seo score 100%, cukuplah letak struktur 'struktur mudah seo' yang korang pun boleh buat sendiri. contohnya letak meta tag ke, sekurang kurangnya boleh membantu sedikit kemunculan blog korang di google. Teknik SEO Mudah

Sejujurnya aku jemu pakai blogspot ni. Kalau ada duit raya lebih nanti ingat nak tukar platform. Menyesal pulak dulu aku tak simpan duit hadiah contest yang pernah aku join dulu dan pandapatan sampingan dari blog ni. Habis di belanjakan untuk beli coki coki selori.

Kesimpulannya gunalah thesis template mesra seo daripada forblogger ni. (tiba tiba) Link di bahagian bawah footer.




Posted By Kemal Merah3:08:00 AM

02 August, 2013

Twinnies Artis Baru Suria Records (SRC)

Filled under:

TWINNIES Artis Baru Suria Records | Duo adik beradik kembar Twinnies di khabarkan telah pun secara rasmi nya menjadi permata baru recoding artist di Suria Records. Tahniah KM ucapkan kepada dua beradik tu.

Kalau anda nak tahu Twinnies ni adalah duo adik beradik yang sering menyanyikan lagu jenis jenis jazz canggitu. Mereka ni juga boleh di katakan agak popular dalam arena muzik bawah tanah (indie). KM ada menulis mengenai mereka di blog pada suatu ketika dahulu. Entri lama tahun 2011, zaman tak matang lagi buat blog.  kalau baca balik memang nak tergelak. haha. Klik: Twinnies Sikembar yang Jazz.

Memang lain dari lain musik yang dua beradik ni bawa. Rasa cool dan fresh je bila dengar lagu Twinnies ni.

twinnies-artis-baru-src

Tahniah buat empunya nama Atikah & Atirah Norddin, tak sia sia usaha hangpa selama ni. Selamat maju jaya Twinnies !

Lagu favorite KM

Subscribes : Youtube
Follow : Twitter

Posted By Kemal Merah6:23:00 PM

Henshin! Kamen Rider Gaim

Filled under:

Henshin! Kamen Rider Gaimu | Setelah beberapa hari lepas ini terdapat gosip mengenai akan munculnya siri kamen rider yang terbaru. Ternyata gosip itu betul dan Hensei telah mengumumkan pada bulan oktober ini akan muncul wira baru yang diberi nama Kamen Rider Gaimu juga di sebut 'Gaim'.


Siri Kamen Rider Heisei yang ke 15 ini menampilkan Kamen Rider Gaimu yang bertemakan buah buahan. kah kah kah. Aku pun tak pasti macam mana diorang boleh wujudkan adiwira yang bertemakan buah-buahan. Alat untuk henshin! pula berupa Driver Sengoku yang mengunakan kunci benih (seed) dan Knife item cut. ye la kan, nak potong buah mesti ada pisau.

Kamen Rider Gaimu akan menampilkan empat Kamen Rider dengan berbagai bentuk. Bentuk ini disebut "Arms".Nama Rider yang akan mucul di siri ini adalah :

Gaimu - Orange Arms, Pine Arms, Strawberry Arms and Watermelon Arms
Barong - Banana Arms and Mango Arms
Ryugen - Grape Arms and Kiwi Arms
Zangetsu - Muskmelon Arms

kamen-rider-gaimu

kamen-rider-gaimu

Posted By Kemal Merah8:48:00 AM

01 August, 2013

7 Tips SEO untuk Blogger Baru

Filled under:

Tips Mudah SEO untuk Blogger Baru

Sebelum itu aku ingatkan, aku ini bukanlah pakar dalam bidang SEO. Tapi tahu la sikit-sikit tentang teknik cara nak dapatkan Trafik FREE melalui SEO. Oleh itu ini ada tips basic yang tak seberapa oleh aku untuk di kongsikan kepada anda semua. Carta carta bawah ni bukan niat nak menunjuk..sekadar nak habaq expirement seo menjadi. kalau anda ada tips tips yang nak di kongsikan boleh komen kat bawah entri ini.. ^^

seo, tips

seo, tips

seo, tips

Traffic yang tak sebeberapa yang di perolehi dari teknik SEO

Submit Blog di Google.com dan lain-lain.

sebelum apa apa pun anda perlulah daftar blog anda di Google atau di mana saja enjin carian yang ada di dunia nih. Google



Pasang Meta Tag

ini adalah suatu cara yang boleh anda buat. Meta Tag itu ialah satu script code yang mempunyai maklumat ringkas tentang blog anda. Descrption yang tepat akan memudahkan pepijat Google untuk Crawler blog anda. Untuk memahami dan pasang Meta Tag boleh rujuk entri ini. Cara Pasang Meta Tag.



'Rename' gambar sebelum di upload kedalam posting

ini juga adalah satu teknik yang amat berkesan. Jika anda ingin memasukan gambar kedalam post entry anda, jangan lupa untuk "rename" semula nama gambar yang ada save dengan kata kunci yang bersesuaian dengan content post anda. Link : Cara SEO dengan Gambar



Jangan abaikan 'Search Description'

Perasan tak di tepi sebelah kanan di bahagian Post Settings ? jangan abaikan ia, isi lah ayat apa pun di dalam itu, dan seelok eloknya ringkas dan padat mengenai entry yang anda tulis. Sedikit sebanyak ianya dapat menguatkan lagi isi entry anda bila di google. LINK : Manfaat Search Description



Letak Gadjet Blog Archive 

Ini adalah satu cara internal links. crawler google akan lebih mudah untuk crawls artikel artikel anda yang lama.



Berjinak jinak dengan Keyword

Bermainlah dengan Keyword atau kata kunci di dalam setiap entry anda. Keyword yang kuat dan tanpa persaingan akan membuatkan Blog anda berada di paparan utama google.com. Cara bermain nya mudah sahaja, anda hanya perlu ; 'Blod' Italic 'underline' perkataan yang anda rasa boleh di jadikan kata kunci.



Ping Blog anda.

Submit lah blog anda di laman ping yang terkenal seperti Apesal.com, Pingler,dan macam macam lagi.
Sebenarnya banyak lagi tips seo yang boleh anda pelajari.hanya perlu google saja. ini hanya sebahagian teknik seo untuk blogger baru boleh praktikan. Sangat mudah dan senang.

Posted By Kemal Merah11:00:00 PM

Chua Boon Huat Pemain Hoki Negara Maut Kemalangan

Chua Boon Huat Pemain Hoki Negara  Maut Kemalangan | Awal Pagi tadi kita dikejutkan dengan kehilangan pemain hoki negara Chua Boon Huat yang maut dalam kemalangan selepas keretanya berlanggar dengan sebuah lori di LDP Kelana Jaya jam 3 pagi tadi.

Chua-Boon-Huat

Chua-Boon-Huat
Kenyataan Dari Portal Sukan FOX MALAYSIA
pemain-hoki-maut


Takziah kepada keluarga mendiang Chua Boon Huat.



Posted By Kemal Merah6:12:00 AM

31 July, 2013

JAHIT | Iklan Raya Petronas Penuh Mesej

Jahit : PETRONAS Raya 2013


Jahit : PETRONAS Raya 2013 | Sudah menjadi kelaziman menjelang hari raya, perkara yang ternanti - nanti sejak dari dulu adalah iklan raya daripada Petronas. Banyak mesej nilai murni yang disampaikan oleh Petronas kepada penonton menerusi iklan raya 2013 : Jahit. Iklan raya 2013 Jahit ini telah memberi kesan yang mendalam kepada penonton.


Kasih Sayang Seorang Ibu

Kita boleh lihat betapa cekal nya peranan orang tua kita dalam mencari nafkah dalam membesarkan anak-anak. Watak 'mak' dalam Jahit ini memaparkan betapa kasihnya seorang ibu kepada anak nya 'awin' yang yang akan memasuki kolej. 'Mak' sanggup menerima tempahan menjahit dengan banyak dan beliau yakin yang bulan penuh rahmah, iaitu bulan ramadhan, akan memberikan limpahan rezeki yang kepada dua beranak itu.


Anak yang Baik dan Cun

watak 'Awin' pula mengambarkan seorang anak gadis yang sentiasa risau akan keadaan 'mak', yang bekerja terlalu kuat bekerja di bulan ramadhan. Walaupun mak dia tak bagi awin menjahit, awin tetap membantu mak dia. Awin tahu kesungguhan 'Mak' yang mencari rezeki untuk beliau di kolej menjadikan dia kuat berusaha dalam pelajaran.

jahit-petronas-raya-2013


Jahit Memaparkan Sikap Muhibah

Istimewanya iklan petronas 2013 jahit ini dengan adanya selitan adengan yang memaparkan muhibah sesama rakyat malaysia. Mesej muhibbah di gambarkan dengan kemunculan 'apek' yang membantu 'mak' nak tutup kedai.
Apek juga risau akan kawannya walaupun berbeza bangsa dan agama yang bekerja terlalu kuat untuk mencari rezeki. Takut takut jatuh sakit masa raya nanti katanya.

jahit-iklan-raya-2013

Klimaks iklan yang berdurasi 8 minit lebih ini terjadi apabila mak baru perasan yang beliau tersilap jahit kain. tertukar la pulak. Air muka mak terus berubah. Tak senang duduk orang tua tu. berbuka puasa pun tak senang kerana memikirkannya. Banyak pasang pulak tu. Tanpa pengetahuan anaknya beliau beliau terpaksa buat semula menjahit tengah tengah malam.

jahit-iklan

Ah sudah la review ala komsas ni. Kalau korang yang belum menonton iklan menyentuh perasaan ini boleh tonton di youtube. tonton Iklan Raya Petronas 2013 JAHIT di sini. Tahniah buat produksi yang membuat iklan raya sarat dengan mesej terbaik ni. Sama samalah kita mengambil pengajaran yang kita dapat melalui Iklan Petronas Raya 2013 JAHIT ini.

Posted By Kemal Merah7:40:00 AM

30 July, 2013

Kisah Yuyu Zulaikha dan Nora Danish

Filled under: ,

Nampaknya setelah dirinya yang menjadi pujaan untuk sekian lama telah pun di sunting orang. Aduhai, apa yang hanya boleh ku katakan. Haruskah aku menyanyi lagu irwan shah 'ku tunggu jandamu'. Oh tidak mungkin. kerana aku tidak meminati irwan shah.

Bak kata pepatah, bunga bukan sekumtum, lalat bukan seekor. Jadi haruskah aku menambah kembali senarai 'wishlist' gadis pujaan.?

Niat dihati bukanlah nak yang sempurna, tetapi cukuplah sekadar sedap mata memandang seperti Nora Danish.


Cewah, Puihh! hidung tak mancung teliga capang.

Bazar Seindah Ramadan Sungai Petani Aman Jaya Mall
Baru baru ni sabtu lepas golongan retis popular telah mengunjungi Aman Jaya Mall Sungai Petani. Patutlah ramai bebenor rakyat. Boleh di katakan trafiic jem teruk. Nasib baiklah aku ni kamen rider. menyelit, menyelinap di celah celah kenderaan tayar empat. Tapi tujuan aku masa tu nak ronda ronda ja petang petang sementara menunggu waktu berbuka puasa. Terlupa pula yang Nora Danish nak datang.

Aku ingatkan ada upacara kematian mafia di situ, ye la kan, kereta berasak asak. Penuh gila. Nasib baik tak terperangkap di sana. kalau tidak aku buka puasa makan bubur lambuk dengan Nora Danish la. Mesti sweet. haha.


Posted By Kemal Merah2:19:00 AM

26 July, 2013

Cara Bijak Mendapatkan Trafik Blog & Website

Filled under: ,


Cara Bijak Mendapatkan Trafik Blog & Website | Trafik merupakan satu salah satu aspek yang sangat penting dalam blog mahupun website. Dengan terdapatnya aliran trafik yang menuju ke blog anda, ianya sedikit sebanyak membantu 'menghidupkan' blog anda. Malah trafik juga penting terutama untuk blogger yang cari makan dengan blog.

Terdapat banyak cara untuk mendapatkan trafik dengan bijak dan paling penting berterusan. Di sini aku nak kongsikan sedikit, sedikit je ok...

cara-dapatkan-trafik-blog



Dapatkan Trafik Bijak dengan SEO

Aku hairan dan pelik kenapa ada sesetengah blogger baru atau lama yang menyampah dengan frasa 'SEO' ni. Sikit sikit SEO, sikit sikit SEO.
Bagi aku, SEO ni menolong kita mendapatkan trafik, sebab MEMANG TUGAS SEO UNTUK DAPATKAN TRAFIK. SEO ni kita boleh aplikasinya walaupun kita hanya ada blog peribadi. Jadi belum terlambat untuk kita pelajari SEO ni. Macam macam teknik ada sampaikan ada teknik SEO Merah Jambu !


Dlvr.it Bantu anda Dapatkan Trafik.

Salah satu cabang untuk mendapatkan trafik adalah dengan media sosial seperti Facebook, Twitter dan Google Plus. Jadi apa salahnya anda jimatkan tenaga anda dengan mengunakan perkhidmatan dlvr.it. dlvr.it ini akan membantu anda untuk 'ping' atau auto post setiap entri baru yang di keluarkan. Kalau anda nak repost pun boleh, lagi pun dlvr.it ini menyediakan fungsi scheduled post. [Dlvr.it]

Dibawah ni menunjukan gambar yang aku gunakan dlvr.it untuk auto post ke facebook fanpage dan twitter.

capatkan-trafik-blog-cara-bijak

Ini hanyalah sebahagian cara nak dapatkan trafik. kadang kadang aku ping di group ping blog di facebook. Ada lebih 30+ group ping blog di facebook yang aku join. Tak larat aku nak ping semua. Lagipun menyemak notification korang kan.berderet deret. Ok lah, kalau anda ada cara bijak mendapatkan trafik yang lain, kongsi kongsikan di komen bawah ni. Terima Kasih kerana membaca. ^^


Posted By Kemal Merah1:04:00 AM

24 July, 2013

Cara Tingkatkan Like Fan Page Facebook Dengan Blog

Cara Tingkatkan Like Fan Page Facebook | Teknik tingkatkan like fan page facebook ni ada macam macam versi. Dan versi yang paling aku meluat sekali adalah cara samseng. mana tak nya pop up like dia punya timing lebih berjuta saat. Bagi aku teknik tu ok, ia akan buat orang tu terpaksa like, tapi bounce rate dijamin meningkatlah. Sebab bukan semua orang suka like yang ada timing berjuta juta.

cara-tingkatkan-like-facebook

'Like' penting untuk usahawan usahawan facebook. Dengan cara mendapatkan banyak like, audiens penerimaan  mengenai produk yang kita jual akan lebih luas. Jadi bagaimana nak dapatan like yang banyak tanpa menyusahkan pengguna?

Sebenarnya ada satu teknik ini yang aku rasakan agak ohsem dan tak pernah aku terpikir nak buat. Cara nya ialah dengan membuatkan icon like fan page facebook anda mengikuti cursor mouse. ha. ace tu. kalau ta paham tengok video bawah ni.


Nampak tak? rare kan. haha. Maknanya button like akan mengendeng ikut cursor mouse dalam blog anda. Lepas ni tak payah la nak letak belon warna warni berputar putar ikut cursor mouse. Letak je button like fan page anda. ada juga faedahnya,

Untuk mengekalkan keselesaan pengunjung blog anda, dalam video tu juga ada menunjukan yang kita boleh mengubah tahap opacity button like anda. Anda boleh bagi kabur sikit mengikut kesesuaian blog.

Bayangkan kalau sehari blog anda ada lebih 1000 visitor sehari. tak ke gila namanya tu dapat Like 1000 sehari? Berminat untuk tingkatan like fan page facebook dengan teknik ini? boleh rujuk sini [cara tingkatkan like fanpage facebook ]

Posted By Kemal Merah2:01:00 PM

Balada Seorang Blogger

Filled under:


Assalamualikum 
Balada Seorang Blogger | Aku ni hanyalah blogger picisan. Ibarat hanya sebatang tiang. Keseorangan di temani lalang. Nasib baik ramai yang sayang. chewah.

Dah berapa tahun aku berblog secara underground. Alhamdulilah, blog segan segan merah celup ni ada juga yang sudi nak baca. Terima kasih. mai sini aku nak kiss pipi.

kertas-merah

Aku pun dah lupa blog Kertas Warna Merah ni dah version yang ke berapa. Macam macam stail aku tukar. Mungkin agaknya masa tu versi BETA kot. Almaklum lah main blog ikut teradap ja. main belasah ja. edit edit lepas tu tak jadi. lepas tu tukar baru.

 Tahniah buat rakan blog yang sezaman debut dengan aku. tahun 2009 rasanya. Ramai yang dah berjaya dengan blog masing masing, siap dapat anugerah bagai. Tapi aku masih lagi di takuk yang sama. Dalam lubang yang sama.

Nak berblog mesti kena ada MINAT dan TUJUAN. Sama la macam kita kumpul setem. kita kumpul setem sebab kita MINATkan, dengan berTUJUAN setem tu kita harap pada satu hari nanti akan bernilai.. Sama la dengan Blog.

Jika anda yang baca entri jiwang ni blogger baru, aku nak ucapkan teruskan semangat menulis. Tak payah terfiikir nak glemer dengan blog. Mantapkan penulisan blog dulu. Belambak tips tips untuk menulis blog dengan baik. Cuma perlu rajin explore.

Lagi satu teruskan belajar sesuatu yang baru. Contohnya Belajar SEO, mahupun CODING blog. baru la tak bosan dalam berblog. Lepas tu kongsikan apa yang anda sudah belajar. Baru lah ilmu yang korang dapat tu berkembang. banyak manfaat kalau kita rajin berkongsi ilmu. Aku pun masih lagi dalam proses pembelajaran walaupun dah tua bangka. hampa yang muda muda beruntung. energi lebih. :p (puihh)


Ok lah, aku nak pi baca buku Kitab SEO Merah Jambu jap. Tak habis habis lagi ni. Tua tua ni lambat sikit na hadam.

Posted By Kemal Merah2:11:00 AM

23 July, 2013

Running Man 156 2NE1 | Spoiler Pic

Running Man 156 2NE1 | Selepas episode Destiny Pair Ahad lepas, Running Man dalam episode 156 akan kembali dengan artis jemputan iaitu kumpulan 2NE1. Kalau anda peminat running man nak tahu, 2NE1 adalah kumpulan yang boleh dikataan agak sukar untuk muncul dalam program verity.

2NE1 yang menjadi senarai favorite Wishlist untuk ahli running man yang lain akhirnya muncul selepas 3 tahun program itu di tayangkan.

Ini ada sedikit perkongsian gambar yang menunjukan semua ahli 2NE1 sedang menjalani pengembaraan Running Man Ep 156 yang akan di tayangkan pada 28.7.2013.










Running Man 156 2NE1

Posted By Kemal Merah11:47:00 PM