28 November, 2013

Movie Ustaz Mu Tunggu Ku Datang

Ustaz Mu Tunggu Ku Datang | Filem Ustaz Mu Tunggu Ku Datang yang menampilkan Ajak dan Sharol SHIRO baru sahaja mulakan ditayangkan pada hari ini (28/11/2013) di pawagam. Seperti tak biasa, aku pun turut sama menyaksikan ustaz mu tunggu ku datang full movie di pawagam  GSC Amanjaya dengan my brother yang besday dia hari ini jugak.

ustaz-ku-tunggu-mu-datang-full-movie-download

Secara keseluruhan ok lah movie ni. Apa yang hendak disampaikan oleh Piree Andre (macam mana nak eja?) sampai kepada penonton. Tahniah kepada tuan pengarah. Banyakan lagi filem dakwah macam ni banyak banyak.

download-ustaz-ku-tunggu-mu-datang

Kepada anda yang belum menonton, boleh la pergi menonton di pawangam GSC yang berdekatan. Sudah sudah la tu download movie kat internet. . .  hehe

Sedikit Sinopsis Ustaz, Ku Tunggu Mu Datang.

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang mengisahkan seorang pemuda iaitu Dadu (Shahrol Shiro) yang tidak mempunyai hala tuju hidup. Dia sering dibuang kerja dan tidak pernah serius dalam hidup.
Tinggal serumah pula dengan Muiz (Ajak Shiro) yang turut bergantung hidup kepadanya sedangkan Dadu juga penganggur. Apatah lagi pegangan agama mereka berdua, memang terpesong dan tidak pernah solat.
Bagaikan satu sinar, sepupu Dadu iaitu Hamzah (Along) datang bermalam di rumah sewa mereka  dan kedua - dua sahabat itu terpukul dengan perubahan baru Hamzah. Dia semakin mendalami agama dan bercerita mengenai aktivitinya sering mendengar ceramah ustaz di masjid kepada mereka.
Insiden itu terus membuka mata Dadu dan Muiz lantas sepakat untuk kembali ke pangkuan agama. Bagaimanapun, tidak semudah itu apabila dalam perjalanan mendengar ceramah di masjid, mereka diduga dengan pelbagai masalah.

Selamat Menonton Ustaz, Mu Tunggu Ku Datang Full Movie di pawagam!!!

Posted By Kemal Merah9:14:00 PM

27 November, 2013

Komisen Ke-5 Dari Ashadee.com

Komisen Kelima Ashadee.com

Buat Duit Dengan Blog Dengan Ashadee.com | Alhamdulilah, Dapat juga merasa kutipan hasil menuai dari blog ini menerusi Program Affiliate Ashadee.com.

Untuk yang belum tahu, Ashadee.com adalah Transform daripada JomNiaga.com. JomNiaga.com telah membuat penjenamaan semula BRAND JOMNIAGA kepada ASHADEE.

Walaupun komisen aku ni tak la banyak mana macam cikgu tu punya tapi sekurang kurangnya dapatlah sedikit motivasi nak terus berblog yang menjana pendapatan.

buat-duit-dengan-blog
Komisen Ke 5 Datang Dari Like Warrior 
buat-duit-dengan-blog
JomNiaga.com aka Ashadee.com Terbukti Membayar

Adakah ini semua kerana Penangan Kitab SEO Merah Jambu [KLIK Untuk Mengetahui Lebih Lanjut]?


Posted By Kemal Merah1:54:00 PM

26 November, 2013

5 Tips & Cara Hack 8share Untuk Tingkatkan Earning

Tips dan Cara Hack 8share Untuk Tingkatkan Earning


Tips dan Cara Hack 8share Untuk Tingkatkan Earning | Nak dapat duit free menerusi online memang lah senang, senang? siapa yang cakap senang? kalau senang dah lama dah aku belikan backhoe untuk tokwan aku untuk uruskan kebun dia. Jadi apa boleh buat, kita HACK saja 8share bagi cepat sikit earning dia naik.


Tanpa melengahkan masa lagi, jom kita baca bagaimana nak hack dan tingkatkan earning 8share.

Pertama.
HACk Yang pertama sekali anda mestilah hack diri anda dulu. Kena Rajin. Kena Ramah. Kena Sabar. Bak kata pepatah, ROME WAS NOT BUILD IN A DAY!


Kedua,
Ayat Power. Setakat terer mengorat awek mengunakan ayat sesumpah buat apa bro, serlahkan bakat anda dengan menulis status dengan mengunakan ayat ayat power. Tambah Penegasan dalam ayat anda, contoh. HEBAHAN, MESTI BACA, INFO MENARIK, dan sebagainya.

cara-tingkatkan-earning


Ketiga,
Letak Gambar yang menarik pada post anda, tetapi letaklah gambar yang berkaitan dengan apa yang anda iklankan. Jangan tipu pembaca.


Keempat,
Pendekan Link Anda mengunakan google shorten-er atau bitly. Untuk pengetahuan anda, rakyat malaysia sekarang ni telah di jangkiti sindrom dengki atau was was RM0.20, tengok link pelik sikit, dalam hati tu mesti kata "ni mesti nak aku klik untuk dia dapat 20 sen ni".
What the Jubur. Hang bagi kat bangla jaga tandas 4 kupang boleh pulak!!


Kelima,
Patuhilah Undang Undang 8share.
Jangan post kesemua kempen dalam satu post.
Jangan buat ayat iklan merayu rayu suruh orang klik. Please Klik la.. apa la.
AWAS, pernah terjadi seorang ahli yang account dia dah seratus lebih duit tetapi kena banned atas alasan melanggar etika pengiklannan.


Posted By Kemal Merah7:13:00 PM

27 October, 2013

Penjelasan Ku Bukan Alasanku Sebab Tak Update Blog Ku

Filled under:


Selepas kejadian jatuh motor akibat lubang yang tersusun cantik di jalanan, mood nak berbloging semakin kembang kumcup. Mungkin kerana effect daripada kehilangan 4 kuku jari kaki kot menyebabkan blog ni ta terupdate buat suatu masa yang lama. Tapi apa kaitannya. Adakah selama ni aku menulis dengan jari kaki?

Oh tidak, aku masih lagi mampu nak menulis dengan mengunakan jari di tangan. Pasal kehilangan kuku yang tercabut dek lubang di jalan tu aku tak salahkan lubang tu. Salah diri sendiri la kot. Sebab kalau nak dakwa di mahkamah pun belum tentu lubang tu di sabitkan kesalahan atas menyebabkan kecederaan kepada aku.

hehe.

masuk-lubang
Contoh Gambar Lubang Yang Melampau SUMBER: Google    

Posted By Kemal Merah2:32:00 PM

Ngap Sayot - Ramalanku Tak Benar Belaka

Assalamualaikum,

Tahniah buat pasukan Sarawak walaupun tewas kepada Pahang dalam aksi kedua separuh akhir sebentar tadi. Menarik juga perlawanan di antara kedua dua pasukan, macam tengok EPL. Walaupun pilihan hati aku memilih pasukan Sarawak mara ke Final Piala Malaysia pada kali tak ketersampaian, tak apalah nak buat macam manakan adat bertanding, ada yang menang ada yang kalah.

Asalnya pilihan aku untuk Final Piala Malaysia Watsons ni adalah pertarungan di antara ATM vs Sarawak. Tapi kedua dua pasukan tewas kepada lawan masing masing. Jadi, Ramalanku Tak Benar Belaka.

ngap-sayot


Posted By Kemal Merah12:39:00 AM

23 October, 2013

#WW Kemalangan Jiwa

Filled under:

Kemalangan Jiwa




Posted By Kemal Merah2:51:00 PM

30 September, 2013

Siapa Boleh Padam Account Facebook Kita, Bila Dah Mati Esok?

Hari ini aku mendapat lagi satu pengajaran yang bermakna dan sering kali otak aku ligat memikirkannya iaitu tentang SIAPA BOLEH PADAM ACCOUNT FACEBOOK AKU BILA AKU DAH DITAKDIRKAN di jemput tuhan yang maha Esa.!!!!


Semuanya mengenai kejadian hari ini, seorang member mesra tapi jauh yang mintak aku tolong carikan seseorang pakar IT yang boleh tutup atau delete sebuah akaun facebook rakannya yang telah meninggal dunia akibat kenser paru-paru pagi tadi.

Kebetulan blogger kacak Emas Putih ada post untuk meminta bantuan rakan rakan di facebook untuk report facebook tersebut dan mengharapkan Mark Zukenberg untuk tolong delete akaun facebook si arwah, itu lah hanya usaha yang boleh di lakukan buat masa ini. Report ramai ramai.

Alhamduliah ramai juga yang sama sama membantu.

Terkesima sejenak, bagaimana pula dengan akaun facebook kita pula bila tiba tiba kita di jemput Allah nanti? Dah la aku banyak muat naik gambar perasan macho di facebook.



Posted By Kemal Merah7:48:00 PM

23 September, 2013

Kontes Review Klinik Cinta

Kontes Review Klinik Cinta


Kontes Review Klinik Cinta | Kontes kali ini menarik dan lumayan juga hadiah yang di tawarkan. Apa yang anda perlu buat adalah buat satu artikel review mengenai sebuah laman blog menarik iaitu Klinik Cinta [dot]com. Jadi jom ramai ramai kita meriahkan Kontes Review Klinik Cinta sekarang.

kontes-review-klinik-cinta

Dalam artikel sebelum ini, secara kebetulan saya sebagai arjuna yang kecewa dalam percintaan telah membuat satu prolog review mengenai laman Klinik Cinta. Dalam entri yang ringkas tu saya ada memperkenalkan barisan doktor doktor yang boleh membantu anda mencari idea atau nasihat mengenai cinta. lihat entri tersebut di sini : Apa Susah Klinik Cinta kan Adooo..

Klinik Cinta [dot]com merupakan blog yang menyajikan perkongsian kisah kisah cinta, tips, ayat cinta dan sebagainya.Dah nama pun 'klinik' sudah semestinya Klinik Cinta ini menyediakan pelbagai ubat ataupun vaksin yang sedikit sebanyak dapat mengurangkan kepedihan dan kekecewaan yang terhiris di hati ini dalam bentuk penulisan motivasi yang di sediakan oleh pakar pakar penulisan dunia blog malaysia. (tu dien ayat)

Sebagai isi dalam artikel Kontes Review Klinik cinta ini saya sebagai pemerhati 3S iaitu senyap, santai, stylo, setakat ini saya amat berpuas hati dengan tampilan antaramuka Klinik Cinta. Di sini saya sediakan skrin shoot laman Klinik Cinta untuk tatapan pembaca di luar sana.

kontes-review-klinik-cinta

Pada pandangan saya secara serius, susunan template untuk klinik cinta sudah terbaik dan cuma ada dua cadangan yang saya ingin usulkan.

Candangan Pertama Klinik Cinta

Untuk menambahkan lagi seri muka laman Klinik Cinta ini saya cadangkan untuk menambahkah widget slideshow di paparan utama klinik cinta. sekurang sekurangnya ia akan menambahkan lagi 'profesional look' dalam laman klinik cinta ini.

Cadangan Kedua Untuk Klinik Cinta

Untuk merancakkan lagi klinik cinta sebagai komuniti erti cinta sejati, saya cadangkan klinik cinta mempunyai chat room, ataupun forum. Hubungan dua hala di dengan pembaca akan mengukuhkan lagi Klinik Cinta di hati pembaca dalam masa yang panjang dan kekal lama. InsyaAllah Klinik Cinta akan menjadi laman komuniti untuk rakyat malaysia berkongsi, memberi pendapat dan berinteraksi sesama sendiri mengenai cinta di Klinik Cinta [dot] com.

Itulah sedikit cadangan saya untuk Klinik Cinta dalam kontes review klinik cinta ini. saya nak beri komen lebih lebih tak berapa nak pandai sebab saya pun gagal dalam percintaan banyak kali dah, haha. tiba tiba tak ada kena mengena langsung. haha.

Eh, Maafkan saya . . .

Setakat itu sahaja cadangan yang saya boleh usulkan. 'First Impression' blog mungkin boleh di usahakan lagi. Penulisan boleh di mantapkan lagi, selitkan kisah kisah ala carpen romantik lawak yang sekurang kurangnya dapat menarik pembaca novel atau carpen online di internet.

Apa yang penting kerjasama berpasukan di antara krew aka doktor dalam Klinik Cinta mesti kuat dan teguh. Seronok oo kalau berblog dengan kawan kawan, dalam satu blog pulak tu.
Harapan saya Klinik Cinta akan menjadi satu laman komuniti perkongsian cinta sejati yang paling ohsem di Malaysia ini.

Andaikata penulisan Kontes Review Klinik Cinta ini menyingung mana mana ahli Klinik Cinta, saya sebagai penulis kertasmerah.my ini memohon kemaafan untuk anda. Sekian terima kasih.
Disediakan Oleh :
Akmal Kacak - Arjuna Mencari Cinta Illahi
No Telefon : 03 8000 8000
Kontes Review Klinik Cinta

Posted By Kemal Merah1:15:00 AM

11 September, 2013

Movie Lagenda Budak Hostel | Tayangan 12.9.2013

Lagenda Budak Hostel 2013 | LAGENDA BUDAK HOSTEL arahan Ismail Bob Hasim bakal menjengah pawagam berdekatan anda 12.9.2013 (Esok). Filem komedi romantik yang mengisahkan gelagat pelajar hostel atau asrama iaitu Along Cham sebagai Kodan dan Along Eyzendy (Put) yang melakonkan watak pelajar tingkatan enam dan senior di sekolah berasrama penuh yang terpencil di sebuah pekan. Gelagat mereka cukup mencuit hati



lagenda-budak-hostel

Sinopsis :

Seroja (Nora Danish) adalah anak gadis Cikgu Angah yang jelita. Justeru, dia menjadi pujaan ramai di asrama itu. Jadi, bagi mendapatkan perhatian Seroja, maka Put dan Kodan yang bersahabat baik sentiasa bersaing. Hinggalah, suatu hari muncul pelajar baru, Kicap (Epy Raja Lawak) yang sedia membatu.

Kicap mengingatkan mereka supaya bersaing dengan cara betul untuk tonjol kehebatan masing-masing yang akhirnya mampu menambat hati Seroja. Bahkan, Kicap mencabar Put dan Kodan supaya bertanding memenangi kerusi pelajar dan sekali gus berjaya memikat Seroja seperti yang diimpikan.


Masalah, hanya seorang saja yang akan berjaya memegang gelaran ketua pelajar itu. Maka, bermulalah 'peperangan' antara dua sahabat itu dalam usaha menarik undi siapa paling banyak. Malah, pelbagai taktik sanggup dilakukan mereka yang tidak mahu mengaku kalah demi mendapatkan cinta daripada Seroja.

Apakah usaha Put dan Kodan akan menemui kejayaan? Bagaimana pula dengan hubungan persahabatan mereka yang barangkali tergugat dengan persaingan itu? LBH pasti akan membuatkan penonton tidak kering gusi, apatah lagi Ismail sedaya upaya memberi yang terbaik pada filem ke-12 arahannya.

Lokasi penggambaran filem LBH: Sekolah Menengah Sains, Ulu Yam, Selangor

LBH mengimbau kenangan pelajar yang menetap di asrama sekitar tahun 90-an hingga 2000. Ujarnya mengambil kira kesesuaian lokasi, pada era itu pun penggunaan telefon bimbit masih tak banyak. Namun, kebanyakan pelajar asrama pula dikenali menerusi kenakalan mereka dan sikap membuli.

Posted By Kemal Merah9:30:00 PM

Dapat Reward Cash RM5 Untuk Satu Invite Yang Berjaya ?

Buat Duit Dengan Blog | Semakin banyak peluang buat duit di internet ni. Cuma perasan ataupun tidak sahaja. Aku pun tidak melepaskan peluang kutip duit daripada online ni. Alhamdulilah Cek Nuffang dah sampai minggu lepas. Hangpa kata pi lah macam macam kat nuffnang, depa tetap bayar aku. Terima Kasih Nuffnang Malaysia.

Sekarang ni makin rancak di facebook orang orang duk promosi satu program buat duit online ni. Tiba tiba saja meriah. sampai ada debate di group uncle denaihati pasai macam macam mengenai program ni. Program yang aku maksudkan ialah Perkongsian Reward 8share.com.

Ramai yang dah tahu program ini membolehkan kita menjana wang dengan berkongsikan iklan yang disediakan di media sosial dan kita akan mendapat RM0.20 untuk setiap 1 UV (unik visit) yang kita perolehi. Contoh gambar di bawah.


Kira ok la kan boleh di buat sebagai tabungan online, seperti yang aku ceritakan di entri Buat Duit Online | Perniagaan Online ini

Selain itu apa yang menjadikan 8share ini memang boleh buat duit ialah hadiah 'Reward' yang banyak sehingga RM5 untuk satu invite yang beraya!. Pergh. lebih banyak daripada Jomniaga punya referral komisen.

buat-duit-online
Ya, memang aku silap tulis 'invite' malas nak edit lain
Sebenarnya aku baru perasan yang 8share memberi reward RM5 untuk invite status yang berjaya. Huiyooo... boleh tahan kaya jugak 8share ni. hehe. mesti untung banyak ni kan Yuna.

Kepada yang belum lagi join jom la join dan ambik kesempatan ni. Daftar percuma dan terus boleh buat duit online. hanya share iklan yang di sediakan dan boleh mula mengumpul reward. Minimum cashout adalah RM50. Daftar 8share.com

Posted By Kemal Merah6:46:00 PM

Live Streaming Malaysia vs Thailand | Pesta Bola Merdeka 11.9.2013

LIVE STREAMING Malaysia vs Thailand 11 September 2013


Pesta Bola Merdeka Live Streaming | Saingan perlawanan Pesta Bola Merdeka di teruskan lagi dengan hari ini melibatkan pasukan Malaysia vs Thailand. Seperti biasa, untuk rakan rakan yang tidak dapat tonton perlawanan malaysia menentang thailand di kaca televisyen mahupun di stadium, boleh sahaja menonton perlawanan ini secara 'live streaming' di internet.

Perlawanan yang berlangsung pada hari ini 11.9.2013 akan berlangsung berlangsung jam 8.45 malam di Stadium Darul Makmur turut disiarkan secara langsung di TV9 dan Astro Arena saluran 801.

Live Streaming

Malaysia vs Thailand
8.45PM
11.9.2013
PESTA BOLA MERDEKA




Close
Hunger Strikes Back

Posted By Kemal Merah2:06:00 PM

Apple Memperkenalkan iPhone 5S | Technical Specifications

Filled under:

iPhone 5S | Akhirnya Apple telah mengumumkan model terbaru siri iPhone iaitu iPhone 5S. iPhone 5S menjadi telefon pintar pertama yang menyertakan cip pemprosesan berasaskan 64-bit melalui cip A7 daripada Apple. Dengan penggunaan cip A7 ini, ia membawakan kuasa pemprosesan 2 kali lebih pantas berbanding sebelumnya, termasuk sokongan grafik 2 kali lebih laju dan berdesup.

Apple   iPhone 5s   Technical Specifications

Touch ID. A new fingerprint
identity sensor.

iPhone 5S turut diperkemaskan lagi dengan sokongan pengimbas cap jari, dinamakan sebagai TouchID.

Sensor TouchID ini akan terbina pada butang Home, dimana pengguna boleh unlock telefon mereka dengan menyentuhnya. Menggunakannya juga, pengguna boleh melakukan pembelian melalui iTunes tanpa perlu memasukkan kata laluan seperti sebelumnya.


New iSight camera. 

Apple juga turut memberikan perhatian kepada bahagian kamera mereka, dimana kini ia menyertakan sokongan kamera 8-megapixel iSight bersama-sama aperture f/2.2 yang lebih besar, dan mengatakan sensor mereka mempunyai 1.5 mikron pixel untuk rakaman pada keadaan gelap dengan lebih baik.

iPhone 5S juga menyertakan dua LED untuk flash – satu berwarna putih dan satu lagi amber, membolehkan ia menganalisa dan menggunakan pencahayaan yang baik bersesuaian dengan keadaan sekeliling. Apple turut mengatakan iPhone 5 menyertakan sokongan penstabilan imej automatik, dan merakamkan beberapa gambar pada suatu masa, dan kemudian mengabungkan bahagian yang jelas dan tajam untuk sesuatu gambar.


All-new A7 and M7 chips.

Pihak Apple juga turut sama menambah sebuah cip baru dipanggil sebagai M7, iaitu sebuah “motion processor”. Melaluinya, ia membolehkan cip khas ini memproses data berkaitan accelerometer, gerakan dan sebagainya. Apple mengatakan ia membolehkan peranti mengetahui gerakan anda, sekaligus amat berguna untuk aplikasi berbentuk sukan dan kesihatan. iPhone 5S menjadi telefon pintar pertama yang menyertakan cip pemprosesan berasaskan 64-bit melalui cip A7 daripada Apple. Dengan penggunaan cip A7 ini, ia membawakan kuasa pemprosesan 2 kali lebih pantas berbanding sebelumnya, termasuk sokongan grafik 2 kali lebih laju.

Sumber : Amanz.my
Lagi Maklumat Mengenai iPhone 5S Disini


Posted By Kemal Merah3:20:00 AM

Ambil Kesempatan Jana Trafik Bermusim

Filled under: ,

Jana Trafik Bermusim | Memandangkan beberapa hari yang sudah aku ada hal di kolompo dan lepas balik dari kolompo tu aku demam kura maka blog ini terkuranglah updatenya. Alexa rank pun drop menjunam bagaikan graf keadaan ekonomi di malaysia. Jadi aku boleh buat kesimpulan, rank alexa mementingkan ke update tan sesebuah blog. melampau ayat. haha.

Dengan hingus yang meleleh dengan keadaan writer's block, aku tak tahu apa nak menulis. idea bagaikan terhalang oleh hingus hingus.

Kebetulan waktu ini adalah musim bola sepak. Semuanya melibatkan pasukan kebangsaan Malaysia. Kejohanan Pesta Bola Merdeka lah...Persahabatan Antarabangsa lah..jadi apa salahnya kita blogger biasa biasa ni update mengenai musim bola ni. Bagi aku pula kesempatan untuk menjana trafik bermusim ni menjadi kegemaran untuk buat entri live streaming perlawanan bola sepak.

jana-trafik-bermusim
screen shoot Entri Live Streaming di kala Demam Kura

Kira ok la kan walaupun demam kura masih lagi boleh dapatkan beberapa ribu paling busuk pun beratus pageview untuk SATU ENTRI bermusim.


Posted By Kemal Merah2:44:00 AM

Blogger Lepas Tangan Menyusahkan

Filled under:

Aku ni bukan yang suka desak mendesak orang. Aku cuma seorang blogger lelaki yang agak penyayang dan amat meminati bunga melur. Mungkin sikap melembutkan diri dan hati ni membuatkan ada orang yang sanggup naik tocang pijak kepala. HOW DARE YOU!


Kalau dah diberi tanggungjawab tu harap di sempurnakan dengan baik, apatah lagi bila berurusan dengan orang ramai. Jangan tiba tiba hilang tanpa berita dan membuatkan orang lain tertanya tanya. Attitude bro.. attitude.

Aku tahu sesetengah orang memang ada hal yang menyebukkan diri mereka sampai ada kalanya ada tanggungjawab yang lain bagaikan terlepas pandang.  Kalau student semestinya sibuk dengan pelajaran, final projek and so on. Aku pun dah pernah jadi student dengan final projek yang membuatkan kami satu kelas tensyen tak tidoq sebulan. Aku paham...

Tapi takkan kerana sesuatu hal yang lain tiba tiba menjengah dan dah tak nak pandang pekerjaan yang sebelum ini yang dah dibuat. Tambah tambah lagi bila berurusan dengan orang lain.

Sibuk kalah menteri sekali pun aku rasa menteri tu masih lagi mampu nak update status kat facebook, tinjau tinjau ada notification, siap update status pasal harga minyak naik.(agak agak sapa menteri tu, hehe) jadi apa salahnya hang yang terlalu sibuk tu alang alang dah log in facebook beritahu la atau buat penguguman or something di status facebook hang tu. (hang bukan nama sebenar)

Sayang betul bila blogger yang berpotensi maju di masa hadapan dan ramai kenalan blogger blogger senior mula buat hal. Untung baru beberapa hari join community blogger dah ramai kenalan blogger hebat hebat. kalau buat segment atau event ramai yang pakat pakat nak taja, support macam macam. Kalau jadi blogger underground macam aku ni jangan harap nak dapat semua tu. buat contest belum tentu ada orang nak join.haha. Bila dah diberi percayaan tu buatlah yang terbaik. Bukan senang nak dapatkan kepercayaan orang. Nanti bila orang yang selama ni di belakang hang mula hilang kepercayaan terhadap hang, habis la misi dan visi hang selama ni. Lain la kalau hang dah berubah misi dan visi hang dalam blogging ni?

Koloni Blogger Malaysia ni kecik ja.. alih alih pi mai tang tu jugak.

Marah ka? tak lah, aku bukan marah pun. Nak bagi nasihat lagi la tak reti. Jadi anggap la ni semua mimpi. muahh!


Posted By Kemal Merah2:07:00 AM

10 September, 2013

Live Streaming Malaysia vs China | International Friendly Match 10.9.2013

Live Streaming Malaysia vs China | Untuk rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan persahabatan antarabangsa di antara skuad bolasepak Malaysia menentang China hari ini 10.9.2013 secara live streaming boleh sahaja tonton di link streaming yang di sediakan di bawah.



Umum sudah mengetahui bahawa perlawanan malaysia vs china tidak di siarkan di astro, dan penyedia live streaming bola sepak sedang berusaha menyediakan live streaming untuk tontonan anda.




 Live Streaming

Malaysia vs China
10 September 2013
Tianjin Stadium
07.30 p.m (GMT+8)

Posted By Kemal Merah4:36:00 PM

09 September, 2013

Live Streaming Malaysia vs Myanmar | Pesta Bola Merdeka 9.9.2013

Malaysia vs Myanmar Live Streaming | Untuk rakan rakan yang tidak dapat menyasikan perlawanan di antara Malaysia vs Myanmar secara langsung dari stadium mahupun tv dan ingin menonton secara live streaming di internet, boleh sahaja menyaksikan pertembungan hebat malaysia dan myanmar dalam saingan Pesta Bola Merdeka 2013 di bawah ataupun pilih link yang di sediakan


Live Streaming

Malaysia vs Myanmar
Pesta Bola Merdeka 2013
9.9.2013
8.45 PM



Other Link Untuk Tonton Live Streaming Malaysia vs Myanmar : Live Streaming Kertas Merah

Close
Hunger Strikes Back



Posted By Kemal Merah7:33:00 PM

07 September, 2013

Live Streaming Malaysia vs Singapura | Pesta Bola Merdeka 7.9.2013

Live Streaming Malaysia vs Singapura Pesta Bola Merdeka 7.9.2013

Tonton Siaran Langsung kejohanan PESTA BOLA MERDEKA di antara Malaysia vs Singapura pada
5.30 PM ini secara live streaming di bawah.

Perlawanan Pestabola Merdeka tahun 2013 merupakan edisi yang ke 41. Selain Malaysia, kejohanan kali ini turut disertai Singapura, Myanmar dan Thailand bawah 23 tahun


Live Streaming

Pesta Bola Merdeka 2013
Malaysia vs Singapura
5.30 PM
7.9.2013





Posted By Kemal Merah12:01:00 PM

29 August, 2013

Senarai 49 Pertubuhan Kongsi Gelap

Senarai 49 Pertubuhan Kongsi Gelap

Senarai-49-Pertubuhan-Kongsi-Gelap


PUTRAJAYA: Kementerian Dalam Negeri (KDN) sebentar tadi mendedahkan senarai lengkap 49 kumpulan kongsi gelap di seluruh negara yang memiliki 40,313 ahli berdaftar.
Ketua Setiausaha KDN, Datuk Seri Abdul Rahim Mohamad Radzi dalam sidang medianya berkata, daripada jumlah itu 28,926 menyertai kongsi gelap India, 8,214 (kongsi gelap Cina) dan 1,923 (kongsi gelap Melayu). Manakala, 329 dan 921 masing-masing menyertai kongsi gelap di Sabah dan Sarawak. 


Beliau turut mengesahkan Geng 08 dan Geng 04 adalah geng paling berbahaya dengan aktiviti termasuk penjualan dadah dan penggunaan senjata api ketika melakukan jenayah.


Senarai 49 pertubuhan kongsi gelap:


1. Geng 04
2. Geng 08 
3. Double 7
4. Tiga Line
5. Geng 30
6. Geng 38
7. Geng 24
8. Geng 18
9. Geng 36
10.Geng 21
11.Ang Soon Thong
12.Wah Kee
13.Sio Sam Ong 
14.PNEH
15.Hong Hong San
16.Hai San
17.Siang Ang Bin
18.New Cell 20
19.Jit It Hai
20.Sio Koon Tong
21.Gee Lam Kor
22.Gee Leng Hor
23.Koh Kuan
24.Tiang Yee Tong
25.Geng Heng Lor
26.Geng 35
27.Geng 303
28.Geng Satu Hati
29.ATAP
30.Hung Ann
31.Sui Yuk
32.Otai
33.Borneo Red EMP
34.Ah Ngau
35.Batu Tiga
37.Batu 10
38.Sibu Ti
39.Ah Seng
40.Ah Chin
41.Lee Lung
42.Ki Gab 
43.Sg Merah 
44:Sg Badut
45:Ting Ching Lee
46.Tua Cak Lee
47.Teksi Station
48.Pintu
49.Krokop

Sumber : Senarai Pertubuhan Kongsi Gelap

Posted By Kemal Merah1:39:00 PM

KL Gangster 2 Sudah Boleh di Download? Apa sudah jadi?

KL Gangster 2 2013 | Pada sebelum ini aku ada menulis mengenai trailer kl gangster yang gempak macam filem bertaraf antarabangsa dan filem garapan pengarah muda syamsul yusof itu di janjikan akan ditayangkan pada 3 Oktober ini. Tetapi awal pagi tadi heboh satu malaya bahawa KL Gangster 2 ini sudah pun boleh di download!.

download-KL-Gangster-2


Ternyata ini bukanlah satu teknik stretegi pemasaran filem (berdasarkan artikel dari rotikaya) yang sengaja membuat 'leak' sebelum ditayangkan kepada umum. Ini jelas dalam facebook syamsul yusof yang akan mengambil tindakan kepada pihak yang bertanggungjawab dalam kejadian ini.


download-KL-Gangster-2


Apa yang membuatkan kita kadang kala kagum dengan kecanggihan dunia it ini ialah kepantasannya. Apa tidaknya lihat sahaja di laman download popular indonesia G***l pun sudah mula menyajikan  filem KL Gangster 2 untuk di muat turun / download. Semoga Syamsul Yusoff dapat mencari penyelesaian dalam kejadian ini.

Posted By Kemal Merah4:00:00 AM

28 August, 2013

MyKad Smart Shopper Wujudkan Nilai Tambah Dalam Perbelanjaan

Filled under:

MyKad Smart Shopper | Program yang di usahakan oleh Affiliate Junction dalam ini dapat memberikan Nilai Baru dalam corak perbelanjaan rakyat malaysia. Tidakah anda terfikir yang Kad Pengenalan Diri, MyKad di dalam saku anda itu mempunyai nilai tambah dalam perbelanjaan seharian?

Apa itu MyKad Smart Shopper dan Fungsinya

Affiliate Junction yang berindukan syarikat I Synergy Universal Holding Sdn Bhd telah menjalankan program yang di beri nama MyKad Smart Shopper yang memberikan peluang kepada rakyat Malaysia berjimat dan mendapatkan mata ganjaran dengan hanya mengunakan kad pengenalan diri, Mykad sahaja.

Fungsi MyKad Smart Shopper ini sama dengan fungsi membership kad yang lain sebagai contoh kad bonuslink, kad membership pasaraya aneka atau KFC. Tetapi MyKad Smart Shopper ini mempunyai sedikit perbezaan dengan kad membership yang lain. antara nya ialah.

MyKad Smart Shopper

Membership kad yang lain
Free sepanjang hidup
Ada yang free dan ada yang berbayar
Memberikan diskaun dan mata ganjaranpada setiap pembelian
Memberikan mata ganjaran pada setiap pembelian sahaja
Boleh digunakan di mana-mana kedai yang mempunyai logo Affiliate Junction
Hanya boleh digunakan di tempat-tempat tertentu contohya membership kad Tesco hanya boleh digunakan di Tesco sahaja
Tiada tarikh luput
Bagi pengguna yang tidak aktif kad mereka akan di terminate kan


Kelebihan Program MSS ini

Program MyKad Smart Shopper ini akan memberikan kelebihan kepada rakyat malaysia dimana setiap orang yang berbelanja dimana-mana kedai yang terpilih dan berdaftar akan menikmati diskaun yang terbaik bergantung kepada berapa jumlah diskaun yang ditetapkan oleh kedai tersebut dengan hanya menunjukkan Mykad. Pengguna hanya perlu mendaftar dan mengaktif MyKad melalui Affiliate Agensi MyKad yang terpilih untuk menikmati diskaun tersebut.

mykad-smart-shopper


Program Yang Boleh Di Percayai

Program hebat ini dipunyai oleh Syarikat I Synergy Universal Holding Sdn. Bhd (868377-U) yang berstatus MSC dan telah diiktiraf oleh JPN. Lihat di laman web JPN di sini

Malaysia boleh berbangga apabila program Mykad Smart Shopper ini adalah yang pertama nya di kalangan negara ASEAN. Berikutan kejayaan program  ini, telah menjadikan syarikat I Synergy Universal Holding Sdn Bhd tersenarai sebagai penerima Anugerah Perniagaan Cemerlang Asean 2013.

mykad-smart-shopper

Kelebihan 3 Serangkai MyKad Smart Shopper

Untuk setiap RM1 yang dibelanjakan melalui Program MyKad Smart Shopper di kedai yang mengambil bahagian, anda akan mendapat 1 AJ Point.

Kelebihan Untuk Ahli

  1. Daftar secara percuma Mykad anda.
  2. Tiada tarikh luput keahlian.
  3. Nikmati diskaun runcit & keistimewaan.
  4. Mendapat mata ganjaran dari perbelanjaan.
  5. Tiada kad tambahan.


Kelebihan Untuk Peniaga

  1. Pemasaran secara percuma dan berkesan untuk produk jenama syarikat anda.
  2. Tiada kos tambahan untuk percetakan.
  3. Prestasi berasaskan saluran jualan.
  4. Memanfaatkan asas pelanggan yang berpotensi besar dimana purata 28 juta rakyat Malaysia yang menggunakan MyKad.
  5. Tiada paksaan – Anda hanya perlu fokus kepada jualan runcit anda, segala-gala hal diuruskan oleh AJ program.


Untuk Affiliate

  1. Diberi ganjaran untuk merujuk pelanggan kepada merchants.
  2. Diberi ganjaran untuk merujuk merchants kepada program.
  3. Diberi ganjaran untuk menggalakkan dan mencadangkan program yang baik, produk dan perkhidmatan kepada orang lain.

Kesimpulannya mengenai program MyKad Smart Shopper yang di perkenalkan oleh AJ ini memang usaha yang baik untuk memberi nilai tambah kepada rakyat malaysia dalam aktiviti perbelanjaan mereka. Dengan usaha yang berterusan dari pihak AJ khususnya diharap dapat lagi meluaskan pengunaan dan kedai yang terlibat dalam program ini dari Utara malaysia hinggalah ke Sabah Sarawak. Untuk maklumat lanjut mengenai Mykad Smart Shopper ini bolehlah rujuk senarai link yang di sediakan di bawah.


1) Blog Coretan Anuar (Klik Di Sini)
2) Blog Discount Hari2 (Klik Di Sini)
3) Fanpage Discount Hari2 (Klik Di Sini)
4) Aplikasi SmartPhone (MyKad Smart Shopper)
5) Laman web Affiliate Junction (Klik Di Sini)
6) Dan lain-lain sumber yang boleh anda percayai... Termasuk para peserta Contest SEO MyKad Smart Shopper.. 

seo-contest-mykad-smart-shopper

Contest Mykad Smart Shopper ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja bersamaSembangHari2Discount-Hari2 , Pak Ya Homestay  ,  GSR2U "


Posted By Kemal Merah6:39:00 PM

27 August, 2013

Live Streaming Kedah FA vs Sarawak FA Watson Piala Malaysia 27.8.2013

Live Streaming Kedah FA vs Sarawak FA


Live Streaming Kedah vs Sarawak Piala Malaysia 2013 | Untuk rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan di antara pasukan Kedah vs Sarawak dalam saingan Watson Piala Malaysia 27.8.2013 secara langsung live streaming boleh saja menonton di link live streaming yang di sediakan.


kedah-vs- sarawak





Live Streaming 
Kedah Fa vs Sarawak Fa
27.8.2013
Watson Piala Malaysia 2013
8 Malam

Link Streaming 1 Link Streaming 2



Posted By Kemal Merah6:02:00 PM

Running Man Race Start In Malaysia di Batalkan ?

Running Man Race Start In Malaysia | Umum sudah mengetahui bahawa siri jelajah Running Man Race Start yang bakal berlangsung di Malaysia pada 7 September ini. Tapi ini mungkin suatu berita yang kurang baik untuk para peminat rancangan veriety korea ini. Berita itu menyatakan bahawa Siri Jelajah Running Man Race Start di Malaysia di batalkan.

runnning man malaysia



running-man-di-batalkan

Sumber : Race Start

Alasan pembatalan running man race start ke malaysia seperti yang di nyatakan di atas adalah di sebabkan promoter tempatan. Walaubagaimanapun, BigPocketGroup masih belum mengeluarkan lagi kenyataan tentang pembatalan running man race start in malaysia ini.


Posted By Kemal Merah2:58:00 PM

Lagu Tema & Lirik Sambutan Kemerdekaan Malaysia ke 56

Lagu Tema & Lirik Sambutan Kemerdekaan Malaysia ke 56

Lagu Tema Merdeka 56 | Sempena hari kemerdekaan yang ke 56 ini apa yang di tunggu tunggu mestilah tentang lagu tema sambutan kemerdekaan. Jadi bagaimana bunyinya lagu tema kemerdekaan malaysia ke 56 ini?



Lagu Tema Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku ini menjadi perdebatan di media facebook apabila lagu ini di kritik hebat atas alasan lagu ni mendatar sampai ke habis dan tak ada langsung chorus. itu lah apa yang mereka cakap. saya tak cakap..

lirik-lagu-sambutan-merdeka
klik pada gambar untuk tumbesaran yang sempurna

Untuk anda yang ingin memuat turun /download lagu tema hari kemerdekaan malaysia ke 56 ini boleh pergi ke laman rasmi Malaysia Merdeka di sini


Posted By Kemal Merah2:04:00 PM

26 August, 2013

Jadual Perlawanan Watson Piala Malaysia 27.8.2013 Selasa

Watson Piala Malaysia | Perlawanan ke 3 dalam cabaran bola sepak Watson Piala Malaysia 2013 akan di teruskan lagi esok dengan menampilkan pertembungan yang di jangkakan sengit dalam saingan kumpulan A B C & D.

piala-malaysia-27813
Sumber : Harimau Malaya

sarawak-kedah-piala-malaysia

Kedah vs Sarawak Live Streaming

Sebagai orang kedah, aku semestinya menyokong pasukan KEDAH. Esok Kedah akan bertembung dengan pasukan juara liga perdana, Sarawak. Sarawak yang sebelum ini menang ke atas Lions XII 2 - 1 semestinya akan menyajikan cabaran hebat buat pasukan Kedah. Pasukan Kedah yang seri dengan dua perlawanan sebelum ini diharap dapat mempersembahkan aksi terbaik pada perlawanan ke 3 piala malaysia 27.8.2013 selasa esok.




Posted By Kemal Merah2:36:00 PM

25 August, 2013

Jika Ku Tak Bangun Esok Pagi

Filled under:

muhasabah


Jika aku tak bangun esok pagi,

eheh, aku bukan nak buat lawak gelikan hati,

sesaja je nak bayangkan andai esok tiada hari,

Andai esok ku tiada lagi.


Bagaimana ya jika solatku tak sempurna,

Bagaimana ya jika amalku tak sekota,

Bagaimana ya jika ikhlas ku ikhlas tak rela,

Bagaimana ya?

Tak terjangkau akal malah terkesan,

Tak terlangkau hati malah di pesan.

Andai aku tak bangun esok pagi. . . .


Posted By Kemal Merah2:02:00 PM

24 August, 2013

Selangor FA vs ATM FA Live Streaming Piala Malaysia 24.8.2013

Selangor FA vs ATM FA Live Streaming Watsons Piala Malaysia 24.8.2013

Tonton Live Streaming Perlawanan Piala Malaysia Di Sini


Live Streaming Selangor vs ATM Piala Malaysia | Untuk rakan rakan yang ingin menyaksikan perlawanan siaran langsung bola sepak di antara Selangor vs ATM dalam saingan Piala Malaysia secara live streaming, boleh lah menonton di link streaming yang di sediakan.

selangor-atm-piala-malaysia

SELANGOR FA vs ATM FM
24.8.2013
8 MALAM

LINK STREAMING 1  LINK STREAMING 2

Cara Menonton Live Streaming Selangor vs ATM

1. Klik pada link pilihan
2.Pilih Link yang anda ingin tonton.

Selamat menonton perlawanan di antara SELANGOR vs ATM 


Posted By Kemal Merah7:29:00 PM

Tema dan Logo Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia Ke 56 Tahun 2013

Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia 56 | Sebelum itu, saya ingin mengucapkan 'Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang Ke 56' untuk seluruh warga Malaysia yang membaca blog ini. Sama samalah kita mengekalkan perpaduan dan kerjasama di antara kaum dan mengekalkan toleransi sesama kita. Berikut adalah sedikit maklumat mengenai sambutan hari kemerdekaan malaysia yang ke 56 tahun.

tema-dan-logo-hari-merdeka


Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku

Tema untuk sambutan kemerdekaan pada kali ini ialah 'Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku' Tema yang di pilih ini lebih bersifat perpaduan dan berorientasikan kepada patriotik dan kesatuan Negara bangsa ini dipilih bagi memberikan peringatan kepada rakyat akan kepentingan bersatu mempertahankan Negara disamping mewujudkan kesedaran rasa sayang dan cintakan Negara.


Logo Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia ke 56


logo-hari-merdekaGambar di sebelah menunjukan Logo Merdeka untuk kali yang ke 56.
Imej grafik bernombor 56 adalah simbolik sempena Hari Kemerdekaan Ke-56. Imej berwarna merah dan putih melambangkan Jalur Gemilang menyaluti simbol 56 menandakan kecintaan dan keharmonian tanahair yang merdeka. Manakala Bulan Sabit melambangkan kedaulatan.






Tahun 2013 juga istimewa kerana ia merupakan Sambutan Jubli Emas Hari Malaysia. Sempena sambutan ini, kedua-dua negeri Sabah dan Sarawak akan mengadakan pelbagai acara bagi memeriahkan sambutan ini. Acara-acara yang akan diadakan adalah:

i) Acara Bot Berhias yang akan diadakan pada 15 September 2013 bertempat di tebingan Sungai Sarawak.

ii) Acara sambutan di Sarawak diadakan pada sebelah siang 16 September 2013 di Padang Merdeka, Kuching dan dijangka turut melibatkan pelancaran duit syiling khas sempena Jubli Emas sambutan berkenaan.

iii) Sambutan acara Jubli Emas Hari Malaysia Ke-50 di Sabah pula akan diadakan di Tanjung Aru, Kota Kinabalu. Pelbagai program diadakan sempena sambutan ini bermula pada 15 September 2013 termasuk pelbagai aktiviti Karnival Rakyat. Acara kemuncak sambutan pada 16 September 2013 di Sabah akan dimeriahkan dengan penyertaan semua kaum di Sabah yang terdiri dari 35 kumpulan kaum/etnik yang lengkap dengan pakaian tradisional suku kaum masing-masing dan akan diadakan pada sebelah malam.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai kesemua program dan aktiviti sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-56 dan Jubli Emas Hari Malaysia Ke-50 menerusi www.malaysiamerdeka.gov.my.

Sumber : Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia 56

Posted By Kemal Merah12:27:00 AM

23 August, 2013

Running Man Race Start di Malaysia | Fan Meeting Asia Tour 2013

Filled under: ,

Running Man Fan Meeting Asia Tour 2013 | Race Start! In Malaysia



Running Man Datang Malaysia | Buat peminat peminat Running Man di Malaysia, 7 September ini anda akan menerima kunjungan 4 orang ahli Running Man iaitu Kang Hee Gun, Ha Dong Hoon, Kim Kook Jong, dan Ji Suk Jin.

running-man-datang-malaysia

Running Man Race Start di Malaysia akan berlangsung di Start Stage Level 15 KWC Fashion Mall. Untuk Maklumat lanjut mengenai pembelian tiket dan tempat lihat detail di bawah.

Running Man Race Start Malaysia Ticket Details :

Premium Package
- Hi5 & Autograph Session
- Limited edition RM Paperbag
- Limited edition RM Poster
VIP 469
- Limited edition RM Paperbag
- Limited edition RM Poster
- Lucky Draw – 20 fans akan menghadiri Press Conference
369
- Limited edition RM Paperbag
- Limited edition RM Poster
269
- Limited edition RM Postcard
- Limited edition RM Poster
169
**  Limited edition RM Poster while stock last
Hanya sebanyak 3,500 keping sahaja akan dijual. Namun sekiranya mendapatkan sambutan menggalakkan, pihak penganjur, Big Pocket, bersedia untuk mengeluarkan lagi tiket-tiket.
Ticket Launch Details :
Date : 20 July 2013
Time : 11:00 AM – 5:00PM
Venue : 15th Floor, Star Stage, Kenanga Wholesale City (KWC) Fashion Mall
Untuk informasi lanjut boleh layari,
harga-tiket-runningman-di-malaysia

Selamat Menonton Running Man Race Start di Malaysia !

Posted By Kemal Merah11:47:00 PM

Ilusi Bergambar Dengan Majalah Yang Menarik

Filled under:

Ilusi Bergambar Dengan Majalah Yang Menarik

Pernah tak anda terfikir untuk tangkap gambar anda dengan majalah yang anda beli seperti di bawah ini? Dibawah ini ada beberapa gambar yang menunjukan beberapa orang yang entah dari mana, menangkap gambar mereka dengan iklan dari majalah. Jom lihat gambar ilusi bergambar dengan majalah di bawah/

Buka Sini Untuk Lihat Gambar:

gambar-majalah

majalah-gambar

gambar-awek

gambar-itik

majalah-orang

awek-cium

gambar awek

awek-gambar

awek-hantu

Posted By Kemal Merah10:26:00 PM