14 February, 2013

Demam Konsisten Dalam Penulisan Blog

Demam Konsisten Dalam Penulisan Blog

teknik blog terbik
'ha! senyum sorang sorang!'
Lepas baca entri brader berambut kpop Syaifuddin Alias mengenai Tips Menulis Blog Dengan Baik, aku tertanya tanya, adakah selama sejak tahun 2011 sampai waktu sekarang ini, aku menulis dengan baik?

Manfaat kah atau Kualiti kah penulisan aku selama ini?

Bagimana pemerimaan pembaca dengan penulisan aku yang agak santai dan kejam ini? huhu. tepuk dahi tanya diri sendiri. haha

Masalah utama yang melanda blogger blogger macam aku ini ialah demam konsisten.

Pada awalnya berblog, aku dapat rentak sekurang kurangnya 2 entri sehari. Tapi atas sebab munasabab yang tertentu contohnya cuti panjang atau ada hal hal yang menidakkan aku untuk berblog, terus jari jemari runcing aku ni (cewah) kaku dan kejung.

Rugi oo jangan jadi macam aku. sebab tu la level aku masih tahap level 1 walaupun dah 3 tahun berblog. haha.

Percayalah, kalau anda sebagai blogger baru atau blogger yang baru berjinak jinak dengan dunia blogging, cuba kekalkan konsisten dalam update blog. cukup 1 hari 1 entri. Hasilnya sangat sangat ohsem dalam segi teknik penulisan atau cara penulisan.

cewah. aku pun lama tak update. Tapi aku ada alasan kooooootttttttt...... :p


0 Comments: