27 December, 2011

The Twinnies - si kembar yang 'jazz'.!

Hampa semua minat K-Pop lebih dari ais pop.? hampa minat Justin biebier (sengaja dieja begini) lebih daripada Justin Bubur.? Mahupun hampa minat Rebeeca Black, lebih daripada Masked Rider Black.? (bodoh, aku dah start merapu..hehe)
memandangkan ini bukan blog hiburan, macam Beautiful Nara tuh, aku akan olah review nih ikut sedap jari aku. maka, kalau ada terguris hati mu, maafkan lah aku sayang.

baiklah, kita lupakan semua tu sebentar, kita cari kelainan, asyik dengar lagu korea jah...pulun dengaq, tapi haram satu pun tak paham,(kena batang idung). sikit-sikit K-Pop, memang la tak dinafikan, depa tu comel-comel..putih, gebu..Hensem, tapi Akmal & the Band lagi ensem..haha.

Tapi ni lagi comel bro..segak lak tu,(pujian ini berbayar), seingat aku aku stalker view diaorang nih, sebelum kemunculan Yuna, seingat aku la.. masa tu band hujan tak top lagi pun, noh masa tu duk sibuk promosi lagu Bila aku Sudah Tiada versi record dengan henpon kat myspace.(aku lupa password myspace aku).

tanpa melengahkan bacaan hampa, aku 
memperkenalkan,

Posted By Kemal Merah2:26:00 AM

18 December, 2011

Jangan jadi blogger yang busuk, keji, hampeh, eh..matlutfi dalam 'oley.!!!' apasal panjang sangat tajuk post nih.?

Filled under:

Hari kedua kat perlis. perjalanan yang memenatkan, tapi best.(huhu.alah tapi bukan aku yang bawa kereta.) tujuan utama berada kat perlis ni adalah kerana nak tolong mokcik aku kemas barang kat rumah dia sebab nak pindah balik kedah. welcome to kedah maktam.!! hehe. bila cakap pasal perlis, teringat kat Hance yang perasan macho dan kacak tu.huhu..(really miss u bro).housemate & classmate aku yang terrrrrrrbbaikk wa cakap lu. (puji banyak2 pun bukan dia tau).

kali ni nak sembang pasal follower. follower.? apakah.? sapa-sapa yang biasa main blog, nih mesti wajib tahu punya lah benda alah nih.

Posted By Kemal Merah4:50:00 PM

12 December, 2011

Trick : Lajukan Pc / Laptop (windows)

Filled under:

Salam, mesti hampa pernah mengalami pc atau laptop menjadi lambab dan berat bila banyak aplikasi dibuka pada waktu yang sama. Di sini ada cara nak lajukan sikit performance kelajuan pc atau laptop dengan disable beberapa service yang tidak diperlukan oleh sistem windows xp mahupun seven7.

hampa kena buat macam ni:

1.Klik kanan pada My Computer & Pilih Manage

Posted By Kemal Merah6:44:00 PM

11 December, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Filled under:

Hu...tengok cik akak tu main-main contest kat blog dia, terasa teringin la jugak nak test. hehe.. macam mana eh nak buat, salin ja ka dari post org lain.?? bedal ja lah...jom join.



Posted By Kemal Merah1:09:00 AM

29 November, 2011

Apa yang anda perlu tahu: Ubuntu



Perisian Bebas atau Sumber Terbuka

Pada lewat tahun 1980-an, menjadi kebiasaan bagi peminat atau pengatur cara program komputer untuk berkongsi perisian serta kod sumbernya. Ketika itu, sistem operasi (OS) Unix banyak diguna pakai oleh industri dan akademik. Bagaimanapun, OS ini menjadi terlalu ketat dengan paten sehingga menghalang pengguna komputer bebas untuk menukar kod-kod programnya.
Richard Stallman, seorang saintis komputer melahirkan projek untuk mencipta klon kepada

Posted By Kemal Merah12:22:00 AM

28 November, 2011

Hidup ini memang Singkat kan..

Filled under: , , ,

Tahniah kepada skuad kebangsaan Harimau Malaya yang berjaya mengaum di depan muka pemain Bahrain, sembang kencang noh dalam paper utusan mahupun sinar, semua pakat-pakat tak sangka Malaysia boleh kalah dalam hanya beberapa minit. pengajaran buat skuad harimau malaya, jangan terlalu selesa bila berada di atas. hehe.. betul la kan. tapi apa apa pun gol si nazmi (betul eh.?) memang cun lah. standard EPL punya gol.

Sebenarnya bukan nak cerita sangat pasal bola yang kalah tuh, tapi nak cerita pasal 'Kahwin'. siapa kawin.?

Posted By Kemal Merah1:22:00 AM

24 November, 2011

Ubuntu - kebuntuan terlerai

Filled under:

alkisahnya macam ni, memandangkan Final exam dah habis, otak aku terus merencanakan sesuatu untuk komputer besar ala-ala server nih. 'Format' la jawabnya. memandangkan virus dah berkilo-kilo dalam nih, prestasi pun turun naik macam pemain bola malaysia mahupun chelsea, aku terus sebat sabily 11.04. memang versi lama skit, tapi ni je la yang terbaru aku download pun. kira baru lah tu, baru download.

ini la rupa desktop lepas aku masukkan sabily 11.04, yang ni pun selepas beberapa ubahsuai........

Posted By Kemal Merah11:51:00 AM

20 October, 2011

Memang nampak remeh, Tapi....

Filled under:

Dalam kelalaian usia, mencari makna diri, kadang -kadang kita terlupa mengenai sesebuah perkara yang pada asalnya memang kita ingat. nama pun manusia, selalu lupa. Bingkisan kali ni aku nak ingatkan diri aku dan hampa semua benda penting yang mak abah, ustaz ustazah, ajar kita dulu. Memang nampak remeh temeh, tapi ini la hakikat nya. ...

Posted By Kemal Merah10:35:00 PM

17 October, 2011

Balada Seorang Orang

Filled under:


Menulis dengan emosi, menari jari melempiaskan heningan di keybord. meluahkan setiap isi yang terkunci di hati. tak peduli walaupun tidak di perhati,untuk memahami. 

aku menulis bukan kerana dia, persetankan dia. biarlah dia dengan status showoff Mukabuku nya.

keluhan dari jari tiada siapa yang mengerti. keluhan dari bibir buat orang rasa menyampah.

maka aku pilih dia.
.
.
.
.

Posted By Kemal Merah4:39:00 PM

15 October, 2011

Rindu

Filled under:

Gambar Hiasan

Sudah dua semester berkelana di Pulau Pinang ni.
Tak pernah pun ziarah pusara maklong




p/s: terkilan, tunggu giliran.

Posted By Kemal Merah3:07:00 AM

13 October, 2011

Siti Yang Patut Dijadikan Contoh

Filled under:



Diantara siti yang harus dijadikan contoh oleh semua wanita ^^

Posted By Kemal Merah12:20:00 AM

01 October, 2011

Pingu..oh Pingu...

Filled under:

Ok2 kali nih aku tak mau cerita pasal Pingu, biarlah dia dengan beruang dia dulu. aku pulak yang syok sendiri lebih-lebih, bak kata en.Hance, "bertepuk -sebelah tangan ko kemal". haha.. (Berusahe...)

ok2... aku cuma nak tayang gambo nih ja..

Posted By Kemal Merah12:35:00 AM

24 September, 2011

Hukum Muzik - Nada Melankolik Malaya

Filled under: , ,

Asalamualikum, sewaktu aku tengah mengodek-godek Facebook Sham Kamikaze aku tertarik dengan post dari beliau mengenai hukum muzik nih. dalam post tu di terangkan hukum muzik mengikut pandangan ulama-ulama masyur. jadi aku just kopi dan teh je kat sini tanpa ditambah gula ..semoga bermanfaat dan dapat meningkatkan pemahaman kita mengenai hukum hakam ni..^^


HUKUM MUZIK

a) Pandangan Imam al-Ghazali

Posted By Kemal Merah1:09:00 PM

07 September, 2011

SS501 – Because I’m Stupid

Filled under:



I’m really, very foolish
I know of no one other than you
you’re looking at someone else
yet you have no idea of my feelings like this

Posted By Kemal Merah2:10:00 AM

22 August, 2011

Isu Tisu : Makcik tu Pegang Anjing

Filled under:



Asalamualikum, alkisahnya baru baru ni gempar apabila seorang makcik terkantoi gambo nye di internet yang menunjukkan dia membela anjing... amatlah terserlah kemesraan mereka. dalam banyak-banyak haiwan mahupun serangga kat dunia nih, kenapa la makcik tu pilih nak bela anjing. kenapa tidak arnab, kura-kura mahu pun ayam. 

Posted By Kemal Merah4:29:00 PM

05 August, 2011

Special Bloggers to Review

Filled under: ,

Asalamualikum, ini adalah review yang kedua kalinye..hehe kepada cik hazaika zulkafli, maaf la ye jika review ini tak seberapa, tujuan review ni pun untuk merapatkan ukuwah diantara kita.huhu.

ok2..kita proceed.....

Posted By Kemal Merah11:49:00 PM

03 August, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #4

Filled under:

Posted By Kemal Merah1:03:00 PM

30 July, 2011

ini bukan nak review bodoh-bodoh ye...& ukuwah.. ^^

Filled under:

asalamualikum, selamat menyambut bulan ramadan untuk semua bloggers muslim di  malaysia mahupun seluruh dunia. semoga tabah menghadapi bulan ujian keimanan dan bergembiralah apabila bertemu dengan bulan yang mulia ini. huhu.. ucapan bajet macam artis lak kan. tak palah, janji ikhlas. huhu..

dah lama aku tak buat blog review, huhu..last pun buat review blog si nenek kyra tu, tu pun satu ja lah. huhu..

cicak bekata "alah kemal, blog baru setahun jagung dah nak blog review orang.?"

haha.. bio lah setahun jagung ke..setahun betik ke..aku tetap nak review, dari dengan me review blog orang ini lah kita boleh usha blog dan dapat belajar

Posted By Kemal Merah7:42:00 PM

28 July, 2011

OMG...OMG...kelibat Ben Ashaari.

Filled under:

Asalamualaikum, perkongsian kali ini memang best, best bagi aku la..kalau hampa tak best dengan entry ni, buat-buat la best k..huhu. jaga hati member la kan. waktu tu aku baru balik dari kelas. aktiviti macam biasa, mengonlinekan diri. agak terkesima dengan follower ke 184. rasa macam kenal ja gambo mamat tu, ushar punya ushar, hamik kau..Ben Ashaari.


siapa-siapa tak kenal dia ni, boleh la google. berjuta

Posted By Kemal Merah11:44:00 PM

27 July, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #3 (Harimau Malaya)


Posted By Kemal Merah9:14:00 AM

26 July, 2011

Senyum Perlu Ikhlas

Filled under:

Asalamualaikum, teringat zaman-zaman dulu waktu dizaman persekolahan,tersenyum-senyum aku bila dikenangkan. aku rasa zaman terbaik pada aku adalah zaman sekolah. memang best lah pergi sekolah. macam-macam hal pada waktu tu yang mewarnai zaman tu. walaupun bukan dalam di kalangan pelajar yang cerdik atau  yang terbaik, tapi aku still enjoy. Rugi la kalau budak zaman sekarang tak manfaat kan zaman sekolah diaorang. rugi weh.....rugi.!!

Mak aku cakap, "bio blaja tak pandai, tapi mesti mau pergi skolah,mau nak blajo"
Abah pulak cakap "Abah nak kau blajo"(abah jenis x banyak cakap,tapi aku paham)


kata kata tu la yang membuatkan aku menyambung pelajaran dan berterusan membelajarkan diri.huhu(ayat macam gampang).

walaupun susah macam mana pun, abah tetap cari duit

Posted By Kemal Merah3:01:00 PM

25 July, 2011

Drama Sebabak - Bunga Melur wangi meh....

Filled under:

huh..hari yang memenatkan. bersepai jugak la peluh aku ni bila sampai rumah. jauh tu tak la jauh sangat dari kondo ke kelas, tapi disebabkan global warming nih, dah rasa macam nak terbakor dek dipangang bahang matahari.

Posted By Kemal Merah7:00:00 PM

22 July, 2011

Tahukah anda otak burung unte lebih kecil dari mata nye.... - PANAS-


Tahukah hampa, masalah overheating ni merupakan masalah utama bila membeli laptop.  Sebab desktop mempunyai pengaliran udara yang lebih baik kerana saiz casing yang besar berbanding laptop yang mempunyai saiz yang kompak. Kalau awal-awal beli mungkin takdak masalah.  Tapi kalau dah bertahun mungkin masalah ni akan datang dan berupaya untuk menjahanamkan laptop yang disayangi.

Tanda-tanda laptop overheated:

  • Selalu shut down sendiri secara tiba-tiba.

  • Skrin laptop tiba-tiba freeze/hang dan berlaku banyak kali.

  • Bahagian bawah laptop berhampitan dengan kipas terlalu panas walaupun hanya Operating System (OS) sahaja yang berfungsi.  Tak bukak game pun.

Biasanya bila suhunya dah terlalu tinggi laptop akan off sendiri untuk mengelakkan kerosakan pada hardware.  Tapi kalau sistem ni tak berfungsi laptop anda akan menjadi seperti ini:

Posted By Kemal Merah7:34:00 PM

21 July, 2011

Cantiknye awok nih, ada FB.?

Filled under:

pergh...bertuah le kalau aku boleh ngorat pakai ayat tajuk entry nih. haha.. bak orang kata hidung tak mancung pipi tersorong-sorong, huhu. (self confident kurang..haha)
tak kisah la apapun, asal cantik skit, body ada pakej skit mula la hampa nak mengulat bulukan diri.. apa tujuan hampa mengorat.?

  1. dah tiba masanya untuk mencari jodoh.?
  2. saja nak test ayat power.?
  3. sekadar menambahkan koleksi aweks.?
  4. saja suka-suka nak mengatal untuk puaskan nafsu.?
  5. nak tambah kenalan konon nye..padahal yang budak lelaki sebelah pintu tak nak pun tanya nama dia.?
  6. dah memang tabiat hampa kawan dengan berlainan jantina.?
  7. dah tangkap cintan, buruk pun buruk lah. janji hati bersih.?
  8. kawan-kawan ada awek, kita pun nak awek jugak.?
  9. dicabar member-member.?





p/s : Gangster Kelas dah pakai Lipstiks.




Posted By Kemal Merah5:59:00 PM

Facebook Chat is Sucks!!

Filled under:

Menyusahkan!!
nak search2 pulak......hadoi...


Posted By Kemal Merah2:59:00 AM

20 July, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2

Filled under:


Posted By Kemal Merah3:23:00 PM

05 July, 2011

Ibu Duit - fuiyooo...

Filled under: ,

Terkujat aku bila makcik aku tunjuk benda alah nih, dia cakap dia dapat masa tengah beli lauk tadi, org kedai tu yang bagi.
Pernah tengok Ibu Duit.? tengok sini,

Posted By Kemal Merah1:45:00 PM

28 June, 2011

Retpulp vs Retrock

Filled under: ,



layan lagu kat bawah nih..

Posted By Kemal Merah1:37:00 PM

25 June, 2011

Hati Berbunga-bunga.. oh..oh..

Entry kali nih aku hanya boleh tulis.. 'Oh..Tidak'...huhu.. kenapa.? sebab....haha..malu nak cita..
.......

Posted By Kemal Merah11:32:00 PM

17 June, 2011

Tips - Cara Cari Driver Komputer @ Laptop dengan Mudah (Step by Step)

Kadang-kadang untuk mencari Driver komputer atau laptop yang baru di format memang merenyahkan. Tambah-tambah Driver yang kita nak tu pelik-pelik dan susah nak cari. siap maki-maki google

Posted By Kemal Merah10:44:00 PM

16 June, 2011

Liga Bola Sepak Wanita Pada Tahun Depan

Filled under: ,

KOTA BAHARU – Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan mewujudkan liga bola sepak untuk pasukan wanita di setiap negeri bermula pada tahun depan bagi merancakkan sukan bola sepak di negara ini.Timbalan Presiden FAM, Tan Sri Annuar Musa berkata perjalanan sistem liga untuk pasukan wanita itu nanti hampir menyamai Liga Malaysia

Posted By Kemal Merah1:40:00 AM

15 June, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #1

Filled under:


Posted By Kemal Merah2:59:00 PM

14 June, 2011

Arkib Koleksi Novel Di Rumah Nenda -

Filled under: , ,

 Baru-baru ni Makcik aku update Koleksi Novel simpanan beliau. Berpinar mata aku tgk novel tu...banyak oo...  berikut adalah senarai Novel yang ada dalam Rumah

Posted By Kemal Merah2:27:00 PM

Kenapa Jadi Blogger - Kami Bukan Blogger Picisan

Filled under: , , ,

money online,make money online malaysia,make money online,earn money online malaysia,making money online for free,how to make money online,making money online,earning money online,make money online home based business, earn money,
Apa yang mengerakkan jari-jemari hampa untuk terus menyental keybord dan berblogging.? adakah kerana hanya ingin meraih pendapatan secara online.? ataupun hanya sekadar ingin

Posted By Kemal Merah12:12:00 AM

13 June, 2011

About Me - Kenal-kenal Gitu..

Filled under:



Posted By Kemal Merah1:55:00 AM

12 June, 2011

First Giveaway by Cik Putih

newbie should join this contest

Posted By Kemal Merah1:26:00 AM

11 June, 2011

Keputusan Penuh Piala FA 2011 Akhir - Kelantan vs Terengganu

Keputusan Penuh Piala FA 2011 Akhir - 11/6/2011

Kelantan vs Terengganu

Posted By Kemal Merah11:03:00 PM

10 June, 2011

Special Bloggers to Review

Filled under: ,

Asalamulaikum semua, saya dengan nama pena yang bernama kertaswarnamerah yakni pemilik blogger kampung ini mempersembahkan Special Bloggers to Review. hehe..saja teringin nak buat Majalah Blog plak.Untuk permulaan, penulis review member sorang nih dulu. lepas nih, penulis akan review bloggers yang lain pulak.

Blog yang kita akan review untuk pertama kali nya ini ialah

Posted By Kemal Merah1:42:00 AM

Tips - Penjagaan Pencetak / Printer

Tips kali ni berkenaan dengan penjagaan printer : 

Pertama
Bersihkan printer:- Untuk memanjangkan hayat printer, rajin-rajinlah membersihkannya. Dan pastikan semasa membersihkan, Suis hendaklah di’OFF kan.

Kedua
Jangan rehatkan printer terlalu lama:-  Paling lama pun, printer hendaklah digunakan seminggu sekali, dan semua warna hitam putih/warna hendaklah digunakan. Ini bertujuan supaya ink tidak mengering di Head Printer.

Ketiga
Catridge

Posted By Kemal Merah12:04:00 AM

09 June, 2011

Luar Kotak - Tak mau sembang isu sensitif lagi dah..

berpeluh aku pasal entry kat bawah ni.haha. adakah aku silap mentafsir. hehe. bahaya main isu sensitif nih. tapi aku suarakan isu ini kat sini  pun bukan sebab rating blog ok. cuma nak bagitau pendapat aku jah.. aku hormati pandangan dan kritikan hampa.teruskan bagi pendapat,explen apa yang patut.  hehe...tp aku tetap x setuju. (lari lari...)

Posted By Kemal Merah3:57:00 AM

Omg..Omg.. Masjid Pun nak DiPolitikkan

Tak abih-abih pasal Politik diaorang nih. sana politik, sini politik yang aku nih.?Politeknik.hehe..
Walaupun aku nih hanya manusia biasa, tak ada super power pun macam orang tu, tapi aku tetap juga ikuti perkembangan semasa...depa tak tahu ka, lebih setengah juta belia yang berumur 20-21 (macam aku nih) kat Malaysia nih duk perhatikan gelagat politik kat malaysia. hampa tau la kan situasi politik kat malaysia ni macam mana kan

Posted By Kemal Merah12:51:00 AM

08 June, 2011

Lagu baru - Shiha - Bila Bertemu mu (Lirik)

 layan...jangan tak layan..haha~best plak dgr lagu nih..

Kau tahu betapa ku sayang padamu
Kau tahu betapa ku fikir tentangmu
Cinta aku.. dapat hadir dalam kamu
Kan ku buktikan kataku ini

Posted By Kemal Merah4:26:00 AM

07 June, 2011

Keputusan Perlawanan Persahabatan Malaysia vs Kemboja 7 Jun 2011

Filled under: ,

 

Keputusan Perlawanan Persahabatan Malaysia vs Kemboja 7 Jun 2011

Posted By Kemal Merah7:03:00 PM

Keputusan Penuh Liga Super - 6 Jun 2011


sila klik untuk tumbesaran yang sempurna ^^

Posted By Kemal Merah12:22:00 PM

06 June, 2011

Kes - Tips apabila Terlupa Password Laptop @ Komputer

Filled under:

Memang leceh bila terlupa Password Laptop atau Pc. bisalah dah tua-tua nih (kyra). tapi jangan gelabah pergi format laptop hampa tu bila terlupa password.hilang data secara total plak nanti. bila situasi macam ni terjadi, hampa boleh guna 'Hiren's BootCD'. dalam CD tu, ada tool untuk reset password laptop atau pc.

Posted By Kemal Merah3:25:00 AM

Gambit oh Gambit -Kontroversi VC "Prema Yin Marilah"

Filled under:

sekarang kecoh pasal Gambit ni yang buat video klip kontroversi ala-ala filem biru kononnya. pergh.. berpeluh jugak aku tengok si Shahz Jaszle tu. hahahah..asmara. apa apa pun Gambit cakap

Posted By Kemal Merah2:37:00 AM

30 May, 2011

Belajar Teknik SEO Tingkatkan Traffic Blog

pada mulanya blog ni aku guna teknik blogwalking untuk promosi atau naikkan graf nuffnang. letih jugak la...kadang-kadang tu post dekat FB. huhu..kadang- kadang rasa letih jugak. Biasalah buta blogging aku nih. walaupun trafic mencanak naik, tapi tak ada komen-komen yang bernas. macam tak ada feedback la kan. tak syok...oo..huhu. aku buat blog nih nak bagi hampa baca,pastu lontarkan pandangan..bukan semata-mata untuk kejar populariti ok..huhu. tak ada makna nya kalau followers ramai, tapi pembaca yang setia tak ada.kan kan.

dari titik kesedaran disitulah aku rasa patut belajar teknik seo nih. seo.?

Posted By Kemal Merah1:54:00 AM

29 May, 2011

TV3 - JUARA MENTOR 5 milik SALMA

Mentor 5 tunjuk ajaq ku sipu!!



Juara Mentor 5 akhirnya milik SALMA . tertunggu jugak lagu baru yang depa nyanyi tadi. kalau aku komen, rata-rata ok la.. tak gempak sangat.huhu. tengok kat rumah makcik aku kat perlis nih, tak tahulah susana kat sana macam mana kan. gempak la kot.(ambil hati)


antara lagu baru yang diperkenalkan.

Posted By Kemal Merah11:33:00 PM

Tips - berjaga - jaga dengan Virus - Antivirus cap ayam

Kadang-kadang antivirus yang kita beli beratus-ratus tu, kita tak pasti pun sama ada antivirus yang kita install dalam pc or laptop tu berfungsi atau tak. main pakai install ja.. kan.kan. janji ada antivirus. dengan harapan antivirus tu menjaga laptop or pc hampa. sebenarnya, tak guna ada antivirus mahal-mahal kalau tak tahu nak kawal virus. jgn harapkan antivirus 100%.

tip yang pertama :

Posted By Kemal Merah3:03:00 AM

28 May, 2011

KEPUTUSAN LIGA SUPER 28/5/2011 : KEDAH VS TERENGGANU = 1 : 0

Posted By Kemal Merah10:40:00 PM

Maharaja Lawak Minggu ke 9 JOZAN, JAMBU, SEPAH, NABIL, BALAS

Filled under:

umum dah ketahui penyingkiran kumpulan balas dalam maharaja lawak minggu ke 9. ini ada kado2 untuk anda, persembahan dari kumpulan jambu, sepah, jozan, nabil..

Posted By Kemal Merah12:37:00 AM

27 May, 2011

Kotak follower hilang pulak .... hadoi..hadoi..

Filled under:

kotak follower kat atas ni hilang pulak...adoi..

Posted By Kemal Merah3:28:00 PM

Maharaja Lawak Minggu ke 9

Filled under:

Nampak nya dah tak sabar nak tengok persembahan budak2 maharaja lawak minggu ke 9 nanti..huhu.. walaupun maharaja lawak ni ditayangkan kat astro warna, itu tak patahkan semangat nak tengok jugak persembahan nabil, sepah, jambu.. huhu. maka cara nya ialah anda mesti like page GuaTv Dot Com di facebook. huhu.. syabas untuk admin GuaTv Dot Com yang dengan pantas upload video maharaja lawak kat page dia selepas show maharaja lawak. entah macam mana la speed internet dia eh.. mesti laju gila babas punya!! teringat dulu masa kat asrama, sempat tengok maharaja lawak minggu 1 sampai minggu ke 4 ja, tu pun ehsan dari member kaki download - mendownload nih. huhu.. yang mana nak download full maharaja lawak minggu ke 9 nanti boleh la ushar laman gempak.org. mesti ada hamba Allah yang upload show ni. tak miss plak tu.. kali ni siapa pulak yang akan tersingkir.?? adakah kumpulan balas tersingkir maharaja lawak minggu ke 9 jap g.?? tunggu...huhu

p/s: nak tengok maharaja lawak minggu ke 9 online ?? sini bukan tempatnya.. hehe

Posted By Kemal Merah2:29:00 AM

26 May, 2011

Sejarah Kaum Israel & Review Benjamin Netanyahu dalam YouTube - Awesome Worldview Project

Filled under:

Umum sekarang ni (dari kaca mata muslim) melihat negara israel adalah satu negara yang kejam, penjajah, terrorist, perampas, busuk kaki dan hati dan sebagainya. hanya sebahagian 'Makhluk Allah' dari eropah dah sebelah timur tengah mengangap perkara yang sama tentang negara Yahudi Laknatullah ini. ada juga yang tak kurang menyokong negara Yahudi ini. Mereka bagaikan

Posted By Kemal Merah1:44:00 AM

25 May, 2011

Di sebalik tirai kamar gelap gelita ini..

Filled under:


Semalam semasa tengah layan Mr. GOOGLE cari info pasal  tokoh kepimpinan untuk member aku sorang nih Kyra, (blajar jadi nurse, tapi kena buat essay pasal tokoh ..tak paham aku) aku terpikir nak search nama blog aku nih kat google.. nak tau apa yang muncul.??? lihat gambo kat bawah ni...hahah

Posted By Kemal Merah3:27:00 PM

Kelahiran Blog yang Serabut

Filled under:

Setelah berjam mencari layout yang sesuai dengan blog nih last2 aku pilih layout hitam entah apa apa nih..
huhu..bedal ja lah kemal... dan untuk pengetahuan hampa, blog ini dulu namanya "KERTASWARNMERAH" sekarang aku da tukar jadi KEMAL's Story... nama tupun aku bedal jugak..
yang si kyra tu pulak, gelak kan aku pasal url blog nih ciut.. mylovelybucuk.blogspot.com .. haha~ aku pun tak sangka aku letak url nih..adoi... haha

Posted By Kemal Merah12:25:00 AM

24 May, 2011

Penjagaan laptop @ Kamputer hampa

Filled under:

Nak berkongsi sedikit Tips mengenai penjagaan laptop @ kamputer hampa..

Tips penjagaan fizikal:

► Pastikan

Posted By Kemal Merah2:00:00 PM

19 May, 2011

Kartun itu, Dunia ku..

Filled under:

Nak citer pasal kartun. td masa duk cari-cari video untuk sepupu aku si ADaM DAnisH nih.. kat Youtube,  aku terjumpa cerita Hikayat Sang Kancil dan Monyet terbitan Filem Negara Malaysia.
pergh...terkesima aku..kartun yang selalu

Posted By Kemal Merah1:47:00 AM

03 April, 2011

Selasai Jamuan RPI PSP

Filled under:

Akhirnya selesai sudah jamuan yang di rencanakan berminggu-minggu..overall, aku puas hati. haha..

dalam jamuan tu kami di minta untuk menyediakan hadiah untuk ditukar2 sesama ahli..aku x tau nak bagi apa.
last2 aku membuat keputusan untuk bagi jah buku Pengurusan

Posted By Kemal Merah2:18:00 PM

25 March, 2011

Blog baru Cerita baru

Filled under:


Sile klik untuk TUMBESARAN yg sempurna
Akhirnye setelah berkabung begitu lama dalam

Posted By Kemal Merah3:55:00 PM