04 January, 2012

Ultraman Saga - Terbaru 2012

Filled under:


Untuk tahun 2012 ni, para pengemar siri otoman (ultraman) pastinya akan tertunggu-tunggu dengan siri terbaru daripada Tsuburaya Pro menjelang ulang tahun 45 komponi tersebut.  Selepas dengan sekuel Ultraman Zero pada 2011, Tsuburaya production mengumumkan siri terbaru otoman yang diberi nama ULTRAMAN SAGA.

walaweh....menurut info-info yang aku baca Ultraman Saga ni sebenarnya hasil gabungan Ultraman Zero, Cosmos dan Dyna. menurut ceritanya, ultraman zero, dyna dan cosmos ni sebenarnya dari dunia yang berbeza. kiranya macam ada
3 jalan cerita lah..lepas tu depa berjumpa dan bergabung untuk mempertahankan bumi. haha

sementara itu di dunia Ultraman Zero, semasa zero sedang menghabiskan saki baki di Empayar Belial, tiba-tiba dia terdengar ada orang pangggil nama dia.. "Zero...Zero.. ". Zero pun ikut lah panggilan misteri tersebut, yang membawa beliau ke Bumi. Semasa di dunia, dia bertemu dengan Nozumu yang tercedera ketika menyelamatkan seorang budak ketika diserang kapal angkasa musuh. simpati dan kagum dengan keberanian Nozumi, Zero telah menyerahkan nyawa nya kepada Nozumu tanpa menghiraukan kesan sampingan apabila berkongsi nyawa antara manusia dengan jadian ultra. 

begitu lah sedikit sinopsis ringkas hasil bacaan dari blogger indonesia dan jepun. haha. amacam.? teruja.? tapi lambat lagi lah.. 24/3/2012 baru keluar cerita nih. so. sabarrrr....p/s : CyberCop dekat dihati.. 1 Comments:

Dzulqarnaen said...

hahahahaha lawak seyh , ultraman ! hiak ! waattchaaa ! wooot wooooot fire fire fire ! :D aku minat ultraman zero aahahaa