02 August, 2012

Kesilapan Umum Blogger yang Perlu Di beri Perhatian

Filled under:

Asalamualaikum, tadi aku ada cerita sedikit mengenai ada budak yang baik hati nak bagi aku tudung bawal dalam entri ini. Sekarang aku rasa macam nak menulis pulak kesilapan yang selalu sangat blogger blogger ni buat.

Kesilapan ini memang rasanya agak remeh temeh, tapi aku rasa memang memberi kesan yang besar. Kesilapan yang aku maksudkan adalah semasa kita Follow sesuatu blog, berapa ramai yang letak link blog anda di profile Google Friend Connect.?

Aku rasa Backlink di situ lebih berkualiti daripada anda letakkan link di shoutbox. Maka tak hairan lah kalau kita google "Tips untuk terindeks di google" salah satu jawapan yang di beri oleh old timer blogger ialah Follow Blog yang banyak follower. Tapi kalau kita follow saja tanpa letakkan link, tak ke sia sia tu.

Lagipun ini akan memudahkan pemilik blog yang anda follow tu pergi ke blog anda.

contoh Follower yang
tak letak link blog beliau di GFC (Google Friend Connect)


Contoh Follower yang letak Link Blog Sendiri di GFC

Jadi, sesiapa yang belum letak, sila letak. kepada yang tak tahu nak letak. sila pujuk Nur Ikaa buat tutorial pasal ini. aku tak pandai nak buat tutorial.

4 Comments:

Cikgu Ma said...

saya pun link dengan g+..tak tau mcm mana leh buat mcm tu...rasa mcm kurang mesra..tp x tau nk adjust mcm mana...

ikaa said...

Merahhh taun nie raya pakai tudung bawal erkkk..sooo suwetttt...hahaha

Rapunzeel Cikilolo said...

hahaha. aku pun selalu gak terkena dalam situasi ini...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

selalu sangat jadi camnie.. :)