Showing posts with label Segmen 2013. Show all posts
Showing posts with label Segmen 2013. Show all posts

06 June, 2013

DiGi WWWOW Internet For All Awards Punya Cerita

 DiGi WWWOW Internet For All Awards 2013


DiGi WWWOW Internet For All Awards | Umum sudah mengetahui yang DiGi WWWOW Internet For All Awards kembali lagi. Kali ini dengan slogan yang baru. Internet For All Awards

Aku dengan rasminya turut sama mengedikkan diri menyertai DiGi WWWOW Internet For All Awards pada kali ini. Pada penyertaan aku pada kali ini hanyalah sekadar nak mencuba walaupun aku tahu tak akan menang. hehe. mana la tahu kan grade blog kertasmerah.my ini naik sikit lepas join anugerah ini semua. Experimentasi la katakan.

Reaksi apabila mereka tahu aku join DiGi WWWOW

Punya lah bersepah katogeri dalam tu, sampai aku pun tak tahu nak pilih. Dan tanpa segan dan malu malu aku pilih katogeri Blogger of The Year. ahak ahak.  (tangan di dada, mata tengok atas)
Blogger of The Year la sangat.

Ada satu benda je aku tak paham, untuk melibatkan diri dalam DiGi WWWOW Internet For All Awards tu kita kena submit entri. Masalahnya aku tak berapa nak paham nak submit entri macam mana, so aku main bedal je la. cuba korang chek tengok betul ke tidak aku submit entri? Sila klik badge di bawah.

Mana lah tahu kot kot tersilap, tak pasal pasal aku memalukan diri sendiri di sana. huhu. Ok lah, aku nak undi Zizan dalam Anugerah Blokbuster 2 pulak , lepas tu nak kira duit AssignJobs.com (tak habis habis pasal benda ni). Lupa pulak, alang alang dah klik badge kat atas tu, undi la sekali . huhu. Untuk anda, semoga berjaya dalam DiGi WWWOW Internet For All Awards juga. 


Posted By Kemal Merah4:16:00 AM

13 May, 2013

Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak

Filled under:

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

Malam tadi saya ada kirimkan bidadari untuk teman awak tidur, Tapi bidadari tu terburu buru balik semula. Bidadari tu cakap " Tak kan la Bidadari disuruh menjaga Bidadari"
awak tahu tak perbezaan awak dengan hujan? Kalau hujan turun ke bumi , Tapi awak turun ke hati saya
Sepandai pandai aku melompat , akhirnya aku jatuh ke hati kamu ...haha..

haha..jangan terkejut dengan ayat ayat cinta sengal di atas, sebenarnya ayat ayat cinta sengal ini untuk contest Bintang Mencari Cinta daripada Blogger CIK Akak

Hadiah memang lumayan. 

1st prize :***Topup RM30.00 (celcom @ digi sahaja)
*** Nota cinta dari cik akak
*** Review belog
*** 1 header dari sponser
*** 1 cursor dari seponser


2nd prize:***Topup RM10 (celcom @ digi )
***nota cinta dari cik akak
***Review belog 
***1 header dari sponser
***1 cursor nama sendiri dari sponser


Dan ada juga Hadiah untuk pemenang secara rawak.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba nasib. Mari kita ramai ramai meriahkan lagi Giveaway bintang mencari cinta by cik akak ni. Untuk maklumat lanjut, sila klik banner atau link ini Giveway Bintang Mencari Cinta

Sebelum itu aku nak tag cik bolat bonikacak Syaifuddin Alias Din Grapik Akak Eca untuk sama sama mensengalkan ini giveway. tobat lawak ayat diorang kalau diorang  join. hahahahahhah.


Posted By Kemal Merah2:46:00 PM

06 May, 2013

Segmen : Sejak Bila Anda Ada Blog

Filled under:


Salam perkenalan kepada penganjur segmen. Rasanya ini baru pertama kali aku menjejaki blog walkstatic.blogspot.com, semoga segmen segmen macam ini dapat mengeratkan lagi silaturahim sesama blogger.

Sejujurnya aku tak pasti lagi nama tuan empunya blog ini. huhu. cari dalam 100 soalan pun aku masih belum jumpa. huhu.

Aku mula berblogging dan mempunyai blog pada tahun 2009. dan blog KertasMerah.my dulu asalnya bernama KertasWarnaMerah.blogspot.com. lepas daripada mutasi dan pergolakan, ini lah hasilnya blog serabut selepas beberapa tahun. huhu.

Apa apa pun, selamat berkenalan untuk tuan blog http://walkstatic.blogspot.com


Posted By Kemal Merah10:53:00 PM

25 January, 2013

Segmen Bloglist EcaDwinkyAsha 2013

Filled under:


Selepas daripada segmen Syaifuddin Alias mencari Blog untuk diisikan di ke dalam Bloglist, mari kita terjah pula Bloglist Akak Berbedak Tepung daripada Blog EcaDwinkyAsha.


Hadiah Saguhati :
1. Peserta Pertama yang JOIN segmen ini akan menerima Topup RM5.
2. Peserta dengan entry yang memikat hati eca akan menerima Pin Blogger.
3. Top Referrer akan menerima Topup RM5 + Pin Blogger.

Posted By Kemal Merah2:52:00 AM

21 January, 2013

Segment Bloglist Syaifuddin Alias

Filled under:

Mari ramai ramai kita float kan bloglist Syaifuddin Alias. Untuk Syarat dan Penyertaan boleh rujuk di blog beliau.


Sedikit Komen dan Kritikan Untuk Blog Syaifuddin Alias.
- No Komen

Cadangan Untuk Blog Syaifuddin Alias.
- Cadangan Ditolak

Kata- Kata
- Harap tahun 2013 ini Syaifuddin Alias dapat buat lagi contest atau segmen yang unik lagi style seperti tahun lepas.Good Luck Bro..!

Syaifuddin Alias

Posted By Kemal Merah2:22:00 PM