Showing posts with label artis. Show all posts
Showing posts with label artis. Show all posts

22 July, 2013

Ainan Tasneem Kemalangan

Ainan Tasneem Kemalangan | Penyanyi yang terkenal menerusi lagu Aku Suka Kat Hang, Ainan Tasneem dikatakan telah mengalami kemalangan kereta sewaktu melalui lebuhraya NPE (New Pantai Express Highway) sekitar jam 2.30 petang semalam.
Menurut Ainan Tasneem, sewaktu kemalangan berlaku, dia dan teman baiknya dalam perjalanan menuju ke Bandar Tasik Selatan dan secara tiba-tiba kereta yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah kereta dari arah belakang.

Gambar keadaan kereta ainan tesneem selepas kemalangan di muat naik oleh beliau di halaman faceboo nya. lihat di bawah.

ainan-tasnem-kemalangan

Kejadian semalam di lebuhraya NPE. 21 Julai around 2.30 pm. Alhamdulillah…. Nothing happen to me and my bestfriend. Cuma sekarang setiap urat dekat badan terlalu sakit dan banyak lebam akibat impact yang terlalu kuat.We were on our way to Bandar Tasik Selatan. Bertembung dengan kereta belakang yang nak ke kanan waktu kita orang nak masuk ke simpang kiri. Kereta dua-dua dalam keadaan yang sangat laju.Dalam kereta berasap dan airbag semua keluar. Alhamdulillah tayar kereta terkeluar dari tempat tayar so besi tu tersekat dekat longkang. Kalau tak, kereta memang terus akan menjunam ke tepi gaung sebelah tu je.Nauzubillah. Alhamdulillah Allah masih bagi nyawa untuk kami bernafas… To people out there, please.. Drive safely. Sayangi nyawa anda. Ainan trauma kejap :( Sampai sekarang masih teringat ingat apa yg berlaku semalam. Tq Allah for giving us chance to live.
ainan-tasneem-kemalangan
Sumber dari pesbuk ainan tasneem

Menjelang musim perayaan ini berhati hatilah di jalan raya. Malang tak berbau. Pandu cermat jiwa selamat, Pandu tak cermat jiwa lumat.Takziah  buat ainan tasneem dan rakan beliau.

Posted By Kemal Merah5:01:00 PM

04 June, 2013

Al-Fatihah S. Samsudin Meninggal Dunia

Filled under: , ,

 Al-Fatihah S Samsudin Meninggal Dunia


s samsudin meninggal dunia

S Samsudin Meninggal Dunia | Pelakon komedi terkenal era 1950-an, S.Shamsuddin atau nama sebenar, Dali Kechik, meninggal dunia di rumahnya, Singapura pada pukul 10.56 pagi ini, kata anaknya, Noredah Shamsuddin kepada Bernama.

Sepanjang hayatnya, Allahyarham pernah membintangi lebih 25 filem antaranya termasuklah Seniman Bujang Lapok dan Tiga Abdul.

Filem terakhir lakonannya berjudul Eee...Hantu!!!!! arahan Majed Salleh. - Bernama

s samsudin meninggal dunia

Posted By Kemal Merah1:44:00 PM

02 June, 2013

Izzue Islam Sah Bergelar Suami Kepada Awin Nurin

Filled under: , ,

Perkahwinan Izzue Islam & Awin Nurin


Perkahwinan Izzue Islam & Awin Nurin | Perkenalannya dengan Awin adalah pada ketika dia bekerja di kedai makan pada tahun 2008, cinta mereka terus berputik dengan kejujuran dari kedua-dua belah pihak sehinggalah Awin Nurin bertindak menjadi pengurus Izzue selepas dia menceburi bidang lakonan pada tahun 2009.

Bertempat di Dewan Shah Alam, hari ini berlangsungnya majlis pernikahan pelakon dan penyanyi kumpulan Forteen, Izzue Islam yang sah bergelar suami kepada pengurusnya sendiri iaitu Awin Nurin.

Majlis akad nikah yang berlangsung pada jam 9.45pagi tadi diijabkabulkan sendiri oleh bapa Awin iaitu Waharudin Jonit, 58 dengan mas kahwin berjumlah 11 dinar dan wang hantaran sebanyak RM11,111.11.

Izzue, 23, bijak merahsiakan percintaan dengan pengurus sendiri selama 5 tahun malah Izzue dan Awin telah mengikat tali pertunangan pada bulan Jun 2012 tanpa pengetahuan peminat.

Majlis resepsi pasangan ini akan di’adakan pada tengahari ini bertempat di Dewan Shah Alam juga & mengambil konsep indoor garden sebagai tema.


sumber: OhArtis

Tahniah buat Izzue islam dan awin nurin, semoga berbahagia sampai ke jannah.

Posted By Kemal Merah2:28:00 PM

23 May, 2013

Lirik Lagu Dwihati Aizat feat. Yuna

lirik lagu dwihati aizat amdan feat yuna




Lirik Dwihati


Dirimu bagaikan
Sebuah lukisan
Penuh warna, penuh seni
Tak layak ku miliki

Jangan kau berpura
Engkau juga sama
Membuat aku rasa tenang
Hatiku kau miliki

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

Diantara kita
Suka sama suka
Aku pasti kau punya hati ingin bersama jua

Oh.. tidak semestinya
Sebuah cerita cinta
Kan berakhir sesempurna, seperti kita impikan

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

Composed by : Anas Amdan
Lyrics by : Aizat Amdan & Noh Salleh
Mixed by : Felix Voon

Directed by : Syahir Ismail & Ili Amdan
DOP : Syahir Ismail
Edited by : Rifaiee Omar

Lirik Lagu Dwihati Aizat feat Yuna

Posted By Kemal Merah5:23:00 PM

12 May, 2013

Siapa Sharifah Sakinah Spender Merah ?

siapa sharifah sakinah ? 

Media internet baru baru ini dikejutkan dengan video panas seorang awek cun (serius cun) yang membuat naik video yang boleh dikatakan agak sensual sensasi sehingga menjadi perdebatan di laman social facebook dan blog.

Sebenarnya aku tak kisah pun empunya nama sharifah sakinah tu nak berkeek atau muat naik video gedik sekalipun. Mungkin kerana skrip yang agak terlalu taboo menjadikan video keek sharifah sakinah menjadi kontroversi dan perhatian ramai di internet.

Jadi siapa sharifah sakinah ni?


sharifah+sakinah

Menurut laman blog gosip artis, Oh Artis, sharifah sakinah ni adalah seorang adik kepada pelakon terkenal sharifah shahira. Link

Mungkin skrip taboo 'spender merah bra merah' menjadi punca kutukan sampaikan ada yang memparodikan video sharifah sakinah tu. Parodi sharifah sakinah

Jadi pesan abang kepada adik adik gadis sunti, remaja,janda, walaupun anda tidak memakai pakaian dalam pun pada waktu ini, mohon jangan hebohkan di keek, youtube facebook.

video+awek+lucah


Posted By Kemal Merah11:50:00 PM