31 July, 2012

Download Video daripada Youtube dengan Easy Youtube Video Downloader

Filled under:

Asalamualaikum, Selamat berpuasa untuk anda semua. Baju raya dah beli? hoho.


Kali ini ada sedikit tips bagaimana nak download video daripada youtube. Kalau yang menggunakan IDM mungkin tak susah sangatkan sebab IDM akan keluar secara automatik jika kita play sesuatu video dari internet. 

Selain daripada IDM, Kita juga boleh menggunakan Add-ons daripada Mozilla Firefox. Add-Ons yang sangat best ini adalah Easy Youtube Video Downloader. Apa yang menariknya mengenai Add-ons daripada Mozilla Firefox ini kita di beri pelbagai pilihan untuk dowload sesuatu video dalam pelbagai jenis
format. Daripada HD sampailah ke MP3.

Jadi tak payah lah kita nak susah susah convert semula selepas download. 


Nak cuba? anda boleh download Add-ons itu di sini (pastikan anda guna Mozilla Firefox)

3 Comments:

Yumida said...

sy download dri youtube ni guna software utube catcher..senang..dpt download byk2..pastu dpt convert file..hehe

x pnh lg try benda tu..nice...

Ikhmal Malique said...

huhu. yup.tu pun mudah jugak, tapi kalau guna addons ni kita boleh direct convert terus.

Anonymous said...

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks