04 July, 2012

Terlupa Password Laptop - Penyelesaiannya Mudah

Filled under:

Anda pernah terlupa pasword laptop anda sendiri? haha, kita kan manusia biasa, memang lupa adalah sifat bagi manusia. 


Untuk kes terlupa password laptop ini sebenarnya terdapat banyak sofware free dan berbayar yang boleh kita gunakan, dan sofware yang mudah dan free yang kita boleh gunakan ialah lah Hiren's Boot Cd.

Untuk mendapatkan Hiren's Boot Cd ini, anda boleh lah download di Hiren's Boot CD Download.

Selepas anda selesai download Hiren's Boot CD bolehlah anda Burn / Bakar file iso yang baru saja anda download itu di CD atau DVD. Cara Burn ISO ke DVD @ CD

Sesetengah Netbook tidak mempunyai DVD/CD drive, jangan risau kerana anda juga boleh menjalankan Hiren's Boot CD dengan menggunakan PENDRIVE. Cara Masukkan Hiren's Boot CD kedalam Pendrive.

Selepas selesai Memasukkan Hiren's Boot CD ke dalam DVD atau Pendrive, anda boleh lah boot Hiren;s Boot CD berkenaan (macam nak install windows)

Dan video berikut menerangkan cara mengunakan Hiren's Boot CD. 

video
Sumber Youtube

Done. senang je kan. 

 AMARAN.! Entry ini bertujuan untuk menyelesaikan masalah anda dan bertujuan baik. Dan kami dari pihak KWM tidak menggalakkan dan  anda untuk mengunakan Perisian ini untuk tujuan yang tidak sah. Kami jugak tidak akan bertanggungjawab atas apa apa musibah dan bala yang akan terjadi kepada anda sebelum dan selepas Entry ini di siaran. toce..toce..^^

8 Comments:

Razif said...

INfo bagus untuk saya ... tq

leakedknowledge said...

memang rmai org yg slh gune pon...lebih2 lg org yg curi2 laptop/pc..isk

Ikhmal Malique said...

@bro razif : semoga bermanfaat^^

Ikhmal Malique said...

@leakedknowledge : huhu, terpulang kepada individu tu. benda baik yang di jahatkan. ^^ kena bergantung kepada niat.

Azydy said...

ok jugak tips ni..thanks for sharing

Miss BaNu said...

hehe sy mmg kerap lupa pasword hehehe..info yg terbaik..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

a very good info.. tks for sharing ;)

Ikhmal Malique said...

welcome...^^