26 July, 2013

Cara Bijak Mendapatkan Trafik Blog & Website

Filled under: ,


Cara Bijak Mendapatkan Trafik Blog & Website | Trafik merupakan satu salah satu aspek yang sangat penting dalam blog mahupun website. Dengan terdapatnya aliran trafik yang menuju ke blog anda, ianya sedikit sebanyak membantu 'menghidupkan' blog anda. Malah trafik juga penting terutama untuk blogger yang cari makan dengan blog.

Terdapat banyak cara untuk mendapatkan trafik dengan bijak dan paling penting berterusan. Di sini aku nak kongsikan sedikit, sedikit je ok...

cara-dapatkan-trafik-blog



Dapatkan Trafik Bijak dengan SEO

Aku hairan dan pelik kenapa ada sesetengah blogger baru atau lama yang menyampah dengan frasa 'SEO' ni. Sikit sikit SEO, sikit sikit SEO.
Bagi aku, SEO ni menolong kita mendapatkan trafik, sebab MEMANG TUGAS SEO UNTUK DAPATKAN TRAFIK. SEO ni kita boleh aplikasinya walaupun kita hanya ada blog peribadi. Jadi belum terlambat untuk kita pelajari SEO ni. Macam macam teknik ada sampaikan ada teknik SEO Merah Jambu !


Dlvr.it Bantu anda Dapatkan Trafik.

Salah satu cabang untuk mendapatkan trafik adalah dengan media sosial seperti Facebook, Twitter dan Google Plus. Jadi apa salahnya anda jimatkan tenaga anda dengan mengunakan perkhidmatan dlvr.it. dlvr.it ini akan membantu anda untuk 'ping' atau auto post setiap entri baru yang di keluarkan. Kalau anda nak repost pun boleh, lagi pun dlvr.it ini menyediakan fungsi scheduled post. [Dlvr.it]

Dibawah ni menunjukan gambar yang aku gunakan dlvr.it untuk auto post ke facebook fanpage dan twitter.

capatkan-trafik-blog-cara-bijak

Ini hanyalah sebahagian cara nak dapatkan trafik. kadang kadang aku ping di group ping blog di facebook. Ada lebih 30+ group ping blog di facebook yang aku join. Tak larat aku nak ping semua. Lagipun menyemak notification korang kan.berderet deret. Ok lah, kalau anda ada cara bijak mendapatkan trafik yang lain, kongsi kongsikan di komen bawah ni. Terima Kasih kerana membaca. ^^


0 Comments: