Showing posts with label Teknik seo. Show all posts
Showing posts with label Teknik seo. Show all posts

11 September, 2013

Ambil Kesempatan Jana Trafik Bermusim

Filled under: ,

Jana Trafik Bermusim | Memandangkan beberapa hari yang sudah aku ada hal di kolompo dan lepas balik dari kolompo tu aku demam kura maka blog ini terkuranglah updatenya. Alexa rank pun drop menjunam bagaikan graf keadaan ekonomi di malaysia. Jadi aku boleh buat kesimpulan, rank alexa mementingkan ke update tan sesebuah blog. melampau ayat. haha.

Dengan hingus yang meleleh dengan keadaan writer's block, aku tak tahu apa nak menulis. idea bagaikan terhalang oleh hingus hingus.

Kebetulan waktu ini adalah musim bola sepak. Semuanya melibatkan pasukan kebangsaan Malaysia. Kejohanan Pesta Bola Merdeka lah...Persahabatan Antarabangsa lah..jadi apa salahnya kita blogger biasa biasa ni update mengenai musim bola ni. Bagi aku pula kesempatan untuk menjana trafik bermusim ni menjadi kegemaran untuk buat entri live streaming perlawanan bola sepak.

jana-trafik-bermusim
screen shoot Entri Live Streaming di kala Demam Kura

Kira ok la kan walaupun demam kura masih lagi boleh dapatkan beberapa ribu paling busuk pun beratus pageview untuk SATU ENTRI bermusim.


Posted By Kemal Merah2:44:00 AM

22 August, 2013

Perniagaan Online | Buat Duit Dengan Blog

Perniagaan Internet Dengan Buat Duit Dengan Blog | Ada macam macam cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 0.20 sampailah ke beberapa ratus dolar yang boleh anda miliki dengan hanya berblog.
Perniagaan internet dengan blog masih lagi releven walaupun zaman sekarang media sosial yang lain tumbuh macam cendawan selepas hujan. Seiring dengan perubahan itu, blog juga tidak ketinggalan mengalami perubahan.

Blog boleh dibaratkan sebagai tapak untuk berniaga. Bak kata Cikgu Hafis, Blog adalah salah satu Hartanah Maya. Jadi tak rugi jika anda sign up mana mana platform untuk berblog. Daripada yang percuma seperti Blogger.com atau yang berbayar seperti Wordpress. anda boleh pilih sahaja.

Benar, blog sebenarnya berfungsi sebagai wadah pemikiran yang di kongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang menulis mengenai kehidupan seharian di blog.

Tapi apa salahnya selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Buktinya lihat blog blog yang ada di malaysia. Boleh dikatakan semua blog baru atau lama mempunyai Banner pengiklanan Nuffnang ataupun Komli. Daftar Komli di SINI

Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka suka, apa salahnya kita join program seperti Komli atau yang lain lain. Sekurang kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja lah.

Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadian sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosian menerima 100 unik klik. ? ? Daftar 8share di SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot sebahagian Earning dari 8share

Perniagaan Online Dengan Blog

Jika anda serius dengan perniagaan secara online menerusi blog, anda semestinya tidak asing lagi dengan perkataan 'affiliate'. Dengan affiliate anda tidak perlu susah susah memikirkan stok barangan, anda hanyalah perlu menjadi orang tengah dalam menjual sesuatu produk. konsep dia sama sahaja seperti anda seorang salesman. menjual produk syarikat dan setiap jualan akan diberikan komisen yang di tetapan. Sebagai langkah permulaan ingin menceburi bidang affiliate, saya cadangkan anda mendaftar di Jomniaga.com. Disitu terdapat perlbagai produk yang boleh anda niagakan secara online. Untuk maklumat dan pendaftaran percuma jomniaga KLIK SINI

buat-duit-dengan-blog
Screen Shot Sebahagian Komisen dari Jomniaga


CARI DUIT secara online dengan blog ini sebenarnya banyak cara dan peluang yang ada. Belum lagi kita bercerita tentang tapak iklan di blog dan penulisan berbayar. Jadi bila orang bertanya bolehke buat duit dengan blog? Semestinya boleh. apa yang penting ialah kesabaran dan pelan jangka panjang. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil. Jadi tak rugi jika anda ada sebuah blog untuk memulakan perniagaan online dan buat duit dengan blog.


Posted By Kemal Merah3:41:00 PM

16 August, 2013

3 Cara Mudah Belajar SEO

Filled under:


 3 Cara Mudah Belajar SEO


Cara Mudah Belajar SEO | Sebenarnya tak susah sebenarnya nak 'belajar SEO' ni. Macam macam medium pembelajaran seo ada dalam internet ni. cuma nak atau tak nak je mencari di engine carian Google, Bing dan Yahoo.

Rahsia Mudah Belajar SEO 1

Ok, ini rahsia yang paling mudah dan senang. Teknik belajar SEO ini conform menjadi 100% kalau korang ikut langkah demi langkah dan nasihat yang disediakan. Cara belajar SEO mudah yang pertama ini yang lain dan tak bukan ialah melalui EBOOK.
Terdapat banyak ebook yang telah di pasarkan oleh blogger blogger yang arif mengenai SEO. Salah satu ebook SEO yang berkualiti dan boleh anda miliki adalah Kitab SEO Merah Jambu hasil nukilan Bro Ahmad Faizal. Cepat dapatkan sekarang sebelum naik harga.

cara-belajar-seo


Rahsia Mudah Belajar SEO 2

Cara ini paling mudah dan murah kalau nak belajar seo. Tapi ianya memerlukan kesabaran dan experiment. Setakat baca free memang tak ada guna kalau tak aplikasikan teknik seo. Cara mudah itu ialah hanya mengunakan GOOGLE.
Ya, taip sahaja kata kunci mengenai apa yang anda ingin pelajari. Link Building, Meta Tag, On Page Off Page semua ada. cuma hanya tambah frasa 'how to' atau 'cara' atau apa saja yang anda mahu. Blogger blogger zaman sekarang ni dah tak kedekut ilmu. Lihat mana mana blog, mesti ada Tab mengenai SEO. Apa lagi, selongkarlah.

cara-mudah-seo


Rahsia Mudah Belajar SEO 3

Ok, teknik belajar seo dengan cara ini memang menjadi kegemaran aku. Kadang kala kita ni bukannya rajin sangat nak membaca. Tambah tambah dengan artikel mengenai seo yang panjang berjela silap silap kita langsung tak paham. Cara yang aku maksudkan ialah dengan menonton secara visual di Youtube.
Untuk maklumam anda, antara pemain seo yang aktif memuat naik video tutorial mengenai SEO ialah sahabat kita di negara seberang Indonesia. Hebat hebat pemain seo dari indonesia. tak lokek ilmu dengan mendedahkan teknik teknik seo. Sampaikan cara mengkaji keyword yang akan datang pun ada ditunjukkan. haha. Antara youtuber yang boleh anda subscribe ialah Syamsul Alam [dot] Net.

teknik-mudah-seo


Baiklah, sedikit perkongsian mengenai bagaimana cara mudah nak belajar seo. Semuanya dah terhidang depan mata, cuma tunggu kita nak selongkar dan cari sahaja. Kalau tak tahu jangan segan segan tanya orang yang lebih arif. Tak hairanlah ada blog baru berusia 3 bulan dah konker google. Budak sekolah pakar stretegi SEO. Kita bila lagi? Terima Kasih membaca entri tak seberapa Cara Mudah Belajar SEO.

Posted By Kemal Merah11:39:00 PM

14 August, 2013

WW : Budak Kampung Juara Contest SEO

Filled under:

Posted By Kemal Merah10:33:00 AM

01 August, 2013

7 Tips SEO untuk Blogger Baru

Filled under:

Tips Mudah SEO untuk Blogger Baru

Sebelum itu aku ingatkan, aku ini bukanlah pakar dalam bidang SEO. Tapi tahu la sikit-sikit tentang teknik cara nak dapatkan Trafik FREE melalui SEO. Oleh itu ini ada tips basic yang tak seberapa oleh aku untuk di kongsikan kepada anda semua. Carta carta bawah ni bukan niat nak menunjuk..sekadar nak habaq expirement seo menjadi. kalau anda ada tips tips yang nak di kongsikan boleh komen kat bawah entri ini.. ^^

seo, tips

seo, tips

seo, tips

Traffic yang tak sebeberapa yang di perolehi dari teknik SEO

Submit Blog di Google.com dan lain-lain.

sebelum apa apa pun anda perlulah daftar blog anda di Google atau di mana saja enjin carian yang ada di dunia nih. Google



Pasang Meta Tag

ini adalah suatu cara yang boleh anda buat. Meta Tag itu ialah satu script code yang mempunyai maklumat ringkas tentang blog anda. Descrption yang tepat akan memudahkan pepijat Google untuk Crawler blog anda. Untuk memahami dan pasang Meta Tag boleh rujuk entri ini. Cara Pasang Meta Tag.



'Rename' gambar sebelum di upload kedalam posting

ini juga adalah satu teknik yang amat berkesan. Jika anda ingin memasukan gambar kedalam post entry anda, jangan lupa untuk "rename" semula nama gambar yang ada save dengan kata kunci yang bersesuaian dengan content post anda. Link : Cara SEO dengan Gambar



Jangan abaikan 'Search Description'

Perasan tak di tepi sebelah kanan di bahagian Post Settings ? jangan abaikan ia, isi lah ayat apa pun di dalam itu, dan seelok eloknya ringkas dan padat mengenai entry yang anda tulis. Sedikit sebanyak ianya dapat menguatkan lagi isi entry anda bila di google. LINK : Manfaat Search Description



Letak Gadjet Blog Archive 

Ini adalah satu cara internal links. crawler google akan lebih mudah untuk crawls artikel artikel anda yang lama.



Berjinak jinak dengan Keyword

Bermainlah dengan Keyword atau kata kunci di dalam setiap entry anda. Keyword yang kuat dan tanpa persaingan akan membuatkan Blog anda berada di paparan utama google.com. Cara bermain nya mudah sahaja, anda hanya perlu ; 'Blod' Italic 'underline' perkataan yang anda rasa boleh di jadikan kata kunci.



Ping Blog anda.

Submit lah blog anda di laman ping yang terkenal seperti Apesal.com, Pingler,dan macam macam lagi.
Sebenarnya banyak lagi tips seo yang boleh anda pelajari.hanya perlu google saja. ini hanya sebahagian teknik seo untuk blogger baru boleh praktikan. Sangat mudah dan senang.

Posted By Kemal Merah11:00:00 PM