30 May, 2011

Belajar Teknik SEO Tingkatkan Traffic Blog

pada mulanya blog ni aku guna teknik blogwalking untuk promosi atau naikkan graf nuffnang. letih jugak la...kadang-kadang tu post dekat FB. huhu..kadang- kadang rasa letih jugak. Biasalah buta blogging aku nih. walaupun trafic mencanak naik, tapi tak ada komen-komen yang bernas. macam tak ada feedback la kan. tak syok...oo..huhu. aku buat blog nih nak bagi hampa baca,pastu lontarkan pandangan..bukan semata-mata untuk kejar populariti ok..huhu. tak ada makna nya kalau followers ramai, tapi pembaca yang setia tak ada.kan kan.

dari titik kesedaran disitulah aku rasa patut belajar teknik seo nih. seo.?
apa itu, biskiut ke..oh tidak.. sepanjang penyiasatan dan skodeng awek blog member-member lain. antaranya blog jiwarosak.blogspot.com
dalam blog tu dia tulis...


APA ITU SEO ?
SEO bermaksud Search Engine Optimization
ataupun lebih dikenali sebagai Pengoptimuman Enjin Carian

Bagaimana SEO Berfungsi ?
SEO berfungsi membantu mempromosikan dan meningkatkan traffic blog
menggunakan kata kunci @ keywords

SEO merupakan teknik pemasaran melalui keyword / kata kunci supaya
blog anda mesra carian enjin dan mendapat traffic yang tinggi...
keywords yang tiptop @ pemes akan mendapat
carian utama di enjin carian...
 contoh keyword SEO yang slalu digunakan
Awek Seksi @ Gadis Melayu @ Nama Artis @ Biodata

Sebenarnya SEO banyak membantu blogger untuk mendapatkan
traffic yang tinggi.. walaupun kadang2 ada pertelingkahan antara blogger
mengenai penggunaan SEO dalam blogging.. akan tetapi SEO tetap
digunakan bagi menambah Traffic, Earning @ Pendapatan blogger..



amacam.?? jom kita sama-sama belajar teknik nih.huhu..lepas nih jangan pulak hampa me lucah kan blog hampa pulak kan.hahahahaha~ kesopanan dan kesusilaan dalam berblog amat lah penting ye kawan-kawan.



p/s nak main tag-tag la pulak lepas nih..huhu.. sapa yang akan jadi mangsa dulu ek...adakah kyra senget tu.??

1 Comments:

kyra said...

wahaha,,,,suke en3 ni tp xpndai nk apply,,almaklum buta blogging,,haha,,,,budak autism,,,suka2 aty awak pggil saye kyra senget??muka cute mcm ni kate senget,,haishhh