25 May, 2011

Di sebalik tirai kamar gelap gelita ini..

Filled under:


Semalam semasa tengah layan Mr. GOOGLE cari info pasal  tokoh kepimpinan untuk member aku sorang nih Kyra, (blajar jadi nurse, tapi kena buat essay pasal tokoh ..tak paham aku) aku terpikir nak search nama blog aku nih kat google.. nak tau apa yang muncul.??? lihat gambo kat bawah ni...hahah



Kemal's Story - Autism
huhu... autism la plak... 
rupa rupa nya, bukan aku ja nama kemal kat dunia nih..ada seorang budak pelarian dari iraq yang pergi ke scotland dengan family dia..n ini sedikit petikan laman web tu

"Kemal is a refugee from Iraq and has recently arrived in Scotland with his family. Kemal is ten and was identified as being on the autistic spectrum at age five. This, combined with his family’s circumstances and the fact that English is not his first language, means that he has multiple, ongoing additional support needs.
The family get intensive support from a specialist social worker and significant input from a voluntary agency to help them settle in Scotland. The education authority that works with the family and professionals involved have agreed to begin the assessment process, with a view to starting a co-ordinated support plan for Kemal.
The assessment process involved Kemal’s social worker, parents, the school, the educational psychologist, the bilingual support service and the voluntary agency specialising in refugee family support. The assessment team decided that Kemal’s needs and circumstances required a co-ordinated support plan, which was then prepared."
ooo

tapi apa itu autism.??

jawapan nya...  

Autisme adalah gangguan perkembangan yang sangat kompleks pada anak, yang gejalanya sudah timbul sebelum anak itu mencapai usia tiga tahun.
Penyebab autisme
adalah gangguan neurobiologis yang mempengaruhi fungsi otak sedemikian rupa sehingga anak tidak mampu berinteraksi dan berkomunikasi dengan dunia luar secara efektif. 
sumber : http://www.autis.info

1 Comments:

kyra said...

tq budak autism sb tlg carikkn sye tokoh2 tu,,hakhak ^_^