30 July, 2011

ini bukan nak review bodoh-bodoh ye...& ukuwah.. ^^

Filled under:

asalamualikum, selamat menyambut bulan ramadan untuk semua bloggers muslim di  malaysia mahupun seluruh dunia. semoga tabah menghadapi bulan ujian keimanan dan bergembiralah apabila bertemu dengan bulan yang mulia ini. huhu.. ucapan bajet macam artis lak kan. tak palah, janji ikhlas. huhu..

dah lama aku tak buat blog review, huhu..last pun buat review blog si nenek kyra tu, tu pun satu ja lah. huhu..

cicak bekata "alah kemal, blog baru setahun jagung dah nak blog review orang.?"

haha.. bio lah setahun jagung ke..setahun betik ke..aku tetap nak review, dari dengan me review blog orang ini lah kita boleh usha blog dan dapat belajar
sesuatu dari blog yang kita review. kan.kan. kritikan tu mungkin bagi orang lain agak 'sampah' untuk diterima, padahal blog sendiri pun macam apa lagi nak kritik-kritik orang. haha. yang itu kita buang jauh-jauh fikiran negetif tersebut.

kita ambil yang positif. kita kena bajet diri kita hebat, baru kita boleh hebat. impian mau besar ma..
impian kena letak atas awan. tapi jangan pula letak atas langit. kalau letak atas langit, impian tu jatuh tersangkut kat awan. tak jatuh atas hidung kita pulak nanti.hehe..(perumpaan yang melampau)

cicak berkata lagi "alah gebang la kau ni kemal, langit,langit pulak, kau ingat kau kelas sangat ke, cakap tak serupa bikin"

wah-wah..aku tembak jugak cicak ni karang. memang la baru satu, si nenek kyra tu ja aku review setakat ni. akibat kekangan waktu dan masa dengan macam-macam hal, review aku tergendala sikit. aku bukan hangat-hangat tahi ayam ok.

. tapi aku sekarang tengah planning nak review satu blog ni, eheh, bukan blog ben ashaari mahu pun izamirridwan.agak-agak la hampa..haha. aku pilih blog cik hazaika zulkifli.(link dirahsiakan buat sementara waktu) aku hanya boleh bagi ni je kat hampa..haha..kejam2.



hah.? siapa tu. siapa.? otai blog daerah mana.? kak long kawasan mana.?

eheh, tapi bukan sekarang nak review, aku nak simpan aku nye sengat dulu. (pengaruh KL hamster). kita tunggu......Ukuwah fillah ^^





p/s: Allah ada menyebut mengenai ukuwah dalam Al-Quran.^^ sama-sama renungkan. 
Sesungguhnya orang-orang mukmin adalah bersaudara , maka damaikanlah diantara kedua saudaramu dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat.
 (surah al-Hujurat : 10)





OMG...OMG...kelibat Ben AshaariSenyum Perlu IkhlasDrama Sebabak - Bunga Melur wangi meh....Tahukah anda otak burung unte lebih kecil dari mata nye.... - PANAS-Cantiknye awok nih, ada FB.?Facebook Chat is Sucks!!Ibu Duit - fuiyooo...

15 Comments:

kyra said...

nenek???huh!!!!!!! kejamnye moyangggg

KertasWarnaMerah said...

hehe...kyra..mish u...

hazaikazulkafli said...
This comment has been removed by the author.
Aisyah Aina said...

fuhh...cicak hebat berkata-kata :D

KertasWarnaMerah said...

cicak tu jahat..nympah aku..
@hazaika, pandai ko removed sendiri ye...huuhu

ouh iena said...

selamat berpuasa .
follow jgk ^^

Izzati Amira said...

selamat berpuasa ye kepada red paper. HEHE

Syaz Liyana said...

suke..
slmt bpuase :))

~ Mr Ej ~ said...

selamat2....huhuhuhuhu

M[i]$Z[a]C[k] said...

selamat berpuasa !! ^__^

hazaikazulkafli said...

selamat berpuasa...ngeeee

fadhdeela said...

cicak oohh cicakkk!! pandai ko berkata2 erk :D

cik pha said...

kl hmster? ahha takpenah lagi org guna lawak hmster bgus2

*samat berpose tuk hari ketiga,
*samat berteraweh

She's Gee said...

kenapa dlm dunia blogging mesti ade org yg saling kutukmengutuk or x puas hati or pe semua tuh.. tegur leklok tak leh ke? coz semua ni sbnr ye melambangkan bagaimana kite menangani situasi dgn org lain dlm khdpn luar. kalau dlm dunia blogging pon dah caci maki dengki mendengki, kt luar tu entoh la camne pulak.. why not kite bagi support je..? x phm... pe pon, slmt mereview ea.. hehe!

Lily Suhaili said...

Hehehe.
Okeh ja kan.
Tak kesah la blogger lama ka baru ka.
Selamat mereview ! ;DD