18 December, 2012

Cara Hack Blog ( +18 )

Filled under: ,

Assalamulaikum, tajuk yang paling sesuai untuk entri ini ialah bagaimana anda boleh kena hack. Jadi abaikan tajuk entri cara nak hack blog.

Disini aku ada sediakan link tips cara nak elak dari kena hack. nanti free free baca la ye..

kita straight to the point bagaimana anda boleh kena hack.
sebenar ada macam macam cara atau teknik yang membolehkan blog, facebook, mahupun twitter anda di godam ataupun hack.

1.Maklumat Facebook

Hati hati dengan mengisi maklumat peribadi anda di facebook. Segala galanya, tempat lahir, warna kegemaran, suka melancong kat mana, dan macam macam lagi.

Untuk maklumat anda, teknik asas seorang hacker adalah mendapatkan data. Melalui data data yang anda jelmakan di facebook mahupun blog ini membolehkan hacker yang lamers mengodam sesuka hati.
Maklumat yang di perolehi dari facebook mahupun blog akan diguna pakai oleh pengodam untuk 'menembak' atau 'tekaan' Sebagai contoh lihat gambar di bawah

cara hack facebook
Gambar 1
Dalam Gambar 1, hacker akan mencari maklumat yang boleh diguna pakai untuk mengodam. ini termasuk lah tempat mana dia lahir, contact info dia, asal kat mana dan macam macam lagi.

Lepas tu si hacker akan pergi ke account yahoo.com dan memulakan operasi.

cara hack blog
Gambar 2
Si hacker ini akan buat buat kononnya dia terlupa password yahoo dia. seperti dalam gambar 2.

Cara Hack blog
Gambar 3
Dalam proses nak reset kata laluan yahoo akan muncul soalan keselamatan yang pernah anda isikan suatu ketika dahulu. sebagai contoh dalam gambar 3. ayat nya berbunyi ' What town your father born in '

Jadi agak agak anda la, berdasarkan maklumat yang si hacker dapat melalui information data facebook anda tu, boleh tak dia jawab soalan tu.? huhu.

Paham? sebelum tu aku nak bagitahu, aku ni bukan lah pandai sangat. cuma aku rasa kesian kat kawan kawan, makcik, pakcik, nenek, datuk, di luar sana yang tak tahu apa apa tentang sisi gelap dunia cyber. dan suka aku katakan di sini, tak semua hacker jahat. yang duk godam tak tentu pasal tu adalah LAMERS.

Untuk Teknik Cara Hack Blog yang seterusnya, akan ditulis jika entri ini dapat 7 angka G+  hehe.. so sila G+ hohoho..


0 Comments: