17 February, 2012

Cara Hack Wifi

Filled under:

Alkisah di pencarian google, keyword "hack" sememang nya menjadi pilihan ramai. haha. Salah satunya Hack Wifi. Ramai orang tanya aku, macam mana nak hack wifi. sebetulnya aku pun tak tahu sangat macam mana nak hack meng hack nih.

Dalam entry ni aku tak akan ajar cara-cara nak hack wifi pun, aku cuma nak bagi 'kunci' atau 'klu' macam mana nak hack wifi. Yang selebihnya pandai-pandai la hampa godek google.

Ramai pro-pro hackers di luar sana yang mengcadangkan.

1.Backtrack


Tapi kalau orang biasa macam aku nih aku cadangkan.


1. Beini


Kenapa Beini. Sebab ianya Mudah.!! File pun tak la besar sangat nak download. dan aku pun dah pernah cuba guna beini. dan hasilnya sangat memuaskan. hehe..

Tapi kalau nak belajar guna Backtrack pun, tak salah. macam-macam kegunaan Backtrack ni. Banyak tool-tool yang disediakan antaranya network analisis..Wireless analisis dan macam-macam lagi..hehe



p/s : Hacking tak keji kalau tahu batas-batas adabnya

17 Comments:

Dzulqarnaen said...

aku guna beini jea bro wakakaka hbs jiranyer wifi satu2 ak tau pasword, kwkwkwkw, tp password WPA2 tu ak xreti nak hack lagi adoii haha

KertasWarnaMerah said...

Haha..kesian jiran kau.. WPA tu susah sikit...aku pun lepas sekali je. hu...

sha ohsem said...

<--- budak noob i.t...

wakakakaka... baru tahu mcm ni rupenye.... esk nak pi kedai mamak sebelah rumah.. siaplaa ko mamak, wifi ko akan jd milikku.. muahahaha(ketawa keji)

nuruashia said...

ish2..xbaik laa hack wifi org..ptot wifi umah nuru slow..keje korang eh?? babab kng..!! grrrr..hhahah

Dzulqarnaen said...

tu pasal, WPA tu ssh lak nak godam, adesss.. nk tuka password wifi uma la, aku hack orgnya , wifi ak pong kene hack, wkwkkww, cbai dol

KertasWarnaMerah said...

eheh, nuruashia, aku tak buat k..tnya naen.haha

naen, tu la balasan kat kau..

MiSz AzUmI said...

merah- nice entry..tpi rsa nya umi xdak nk hack sapa-2 pnya..nnti umi tolong jiran umi hack wifi yg jiran umi lagi 1 pnya wi5...hahah

gaararex said...

alahai..mcm susa juga nak belaja tu beini..huhu..

_halaqah mardhiah_ said...

hack wifi..?? bru tau ni.. hehe..

Dzulqarnaen said...

merah, ko ajar aku aku tau lar haha

umi wah umi jahat ggagaga

rex , beini senang ja tp bkn semua laptop boleh huhu merah pro mnta dia ajar gagaga

MiSz AzUmI said...

naen, bru taw ke...hahahah

DakwatHitam said...

interesting...blom try lg...nk try gak pasni...!!

KertasWarnaMerah said...

x dak pro lah..newbaby jah..haha..try2 jgn x try...haha~

Nurul Aisyah said...

huhuhu nape nak hack wifi lak...haha

TopSite List said...

wah leh try ni.. good info bro..
beini = bini?

-SUPERGIRL- said...

wah merah !!! hehe . ajar hack fb lak tanpa guna software mulehh ?

KertasWarnaMerah said...

superGirl, senang je...bisik kat telinga org yang nak di hack tu "mintak pasword FB".....

haha