20 January, 2013

Layan Drama Korea

Filled under:

Assalam, Layan drama korea? haha.. sebenarnya aku tak la layan sangat drama korea ni. aku lebih layan drama jepun contoh nya Gokusen, GTO, C.zero, dan lain lain.

Kali pertama aku terjebak dengan drama korea ini masa tengah studi di penang. Atas dasar pengaruh rakan sebaya yang minat menonton drama korea, aku pun terjangkit sama. Sepatutnya kami studi gila gila waktu tu, tapi sempat lagi layan drama drama ni.huahaha..

Benda ni tak mungkin terjangkit kalau salah seorang member korang yang menjadi tokan drama korea ni kan. Pantang tunjuk external hardisk je mesti nak sedut movie atau drama yang best best.

Antara drama yang aku terlayan dan tetiba terjangkit antaranya adalah, youre beautiful, my girl, my gelprend is gumiho, tu je la kot dalam external si tokan tu.. huhu

walaupun cerita korea ni sikit-sikit nangis, tapi layan jugak cerita dia. berbeza dengan gambaq melayu. tapi aku tak la kondem drama melayu sepenuhnya.

Baru baru ini ada tengok gezek (iklan) di 8tv drama korea city hunter. macam best ja kan. aku pun mengambil keputusan untuk mendownload drama city hunter. aku ingat kan city hunter ni anime semata mata tapi ada juga real life action jugak.

city hunter download

Jadi kerja download drama ni. 13GB dalam masa 3 hari baru siap download.

0 Comments: