23 April, 2012

Jom Belajar Coding dengan percuma di Codecademy

Filled under:

asalamualaikum, disini aku nak kenalkan laman web yang paling gempak dan senang untuk belajar coding. tetapi dalam ni ada di sediakan 2 jenis coding iaitu JavaScript dan Web. kita boleh pilih nak belajar yang mana. laman yang aku maksud kan ialah


aku dah cuba codecademy nih, dalam tu ada exercise yang di sediakan untuk kita. guide yang di berikan mudah kita nak paham. selepas anda login (aku login guna facebook) anda akan belajar
basic basic coding. so sesuailah untuk orang orang yang macam aku nih, dah lama x bercoding. abis lupa. belajar dulu pun basic-basic ja kat poli. 



p/s: trimas untuk Mad Paiz kenal kan aku natang nih.. ^^

0 Comments: