18 November, 2012

Tips pasang lagu di blog untuk blogger baru

Filled under:

Tips pasang lagu di blog untuk blogger baru ini hanyalah sekadar pendapat aku. Jadi andai kata aku tersilap tulis, maafkan lah aku ok. Ini hanya pendapat dan cadangan peribadi aku.

Letak lagu dalam blog bagi aku tak salah. Terpulang pada anda.

cuma cadangan aku, kalau nak letak lagu dalam blog jangan ambil dari scm music player. Ambillah daripada youtube.

"TAPI SAYA NAK AUTOPLAY, bila orang buka je blog boleh dengar lagu pilihan saya."

buat anda yang belum tahu, youtube membolehkan kita play lagu atau video secara automatik. cara ini belambak lambak ada dalam google. taip je ' cara letak lagu youtube autoplay' mesti jumpa punyalah.

"TAPI SAYA NAK LAGU SAJA BUKAN VIDEO"

ok macam ni, youtube juga membenarkan kita adjust saiz gambaran video kan. jadi anda boleh adjust saiz video tu ikut suka hati anda. anda buat lah video tu nampak butang play/pause sahaja.

"KENAPA TAK BOLEH AMBIL DARI SCM?"

emm, tak semua blogger pakai unifi dik. harap paham



0 Comments: