16 November, 2012

Manfaat Berkongsi Ilmu Untuk Blogger Baru

Filled under:

Dah baca entri sebelum ni mengenai cara dapatkan traffic melalui gambar dengan mudah ? kalau belum boleh la baca.

Ini ada sedikit perkongsikan tambahan mengenai cara dapatkan traffic melalui gambar, bagi yang dah tahu tu boleh la tambah apa yang patut di bahagian komen.

free traffic, traffic percuma,

as you can see, menurut pakcik akubiomed, google crawler tidak boleh membaca extension jpeg. makna kata, google tak boleh crawl gambar yang anda upload.

jadi amat penting untuk kita letakkan sedikit ayat, atau keyword di bahagian 'alt' kalau malas pun sekurang kurangnya rename gambar atau letak caption di bahagian gambar.

Sebenarnya tak rugi pun bila kita kongsi ilmu. ilmu tak berkurang malah bertambah tambah kan ^^

Untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana untuk menjana traffic percuma daripada gambar, boleh la mengetahui lebih lanjut daripada entri ini ; cara mendapatkan traffic melalui gambar. Apa pula kata anda?


0 Comments: