19 April, 2013

Review Blog Hebat : Madrasah Kehidupan [dot] Com

Filled under:

Assalamualikum, review blog hebat kali ini special sikit. Special dari content dan tema niche. Blog yang istimewa ini di beri nama Madrasah Kehidupan.com .

Apa yang istimewanya blog kepunyaan saudari Nor Afifah ini ialah konsep penulisan blog islamik yang berbeza dari blog blog islamik yang lain.

Kita boleh lihat dalam penulisan setiap entri yang di olah oleh beliau. Santai, Menarik dan Mudah untuk di fahami.


Bila kita bercakap tentang blog dakwah atau blog islamik, semestinya kita akan terbayangkan blog yang entrinya berjela jela entri nya, dan tiada faktor daya penarik untuk golongan muda untuk membacanya. 

Tetapi pendekatan yang di ambil oleh Nor Afifah dalam penghasilan blog Madrasah Kehidupan ini boleh dikatan agak menarik dan ohsem! Beliau bukan saja mnulis entri yang penuh dengan iktibar dan tauladan islam, tetapi beliau juga menghasilkan beberapa grafik islamik yang comel serta ciut sebagai daya penarik orang orang muda ke blog beliau.

antara grafik yang di hasilkan

Blog Madrasah Kehidupan juga ada menggambil upah membuat blog. Jadi, kepada sesiapa yang ingin memdapatkan perkhidmatan itu, bolehlah rujuk maklumat di sini - Tempahan Blog

kata kata akhir saya dalam entri serba ringkas ini, semoga blog Madrasah Kehidupan dapat membuat sedikit kelainan dalam menarik golongan muda menyelami syariat islam yang sebetul betulnya, hasilkan lebih lagi entri yang dapat menarik gologan muda membacanya, biar santai tetapi sampai . Fighting!!


0 Comments: