09 April, 2013

Tips Mudah SEO | Manfaat Search Description - Ajaran Sesat

panduan blogger baru SEO | manfaat search description

Assalamualakum, rasanya benda ini ramai yang orang dah tahu. Bagi yang belum tahu itu aku harap entri picisan ini dapat sedikit untuk membantu anda dalam segi tenik SEO.

Umum semua dah tahu bahawa kunci dalam peng hasilan SEO yang baik adalah daripada 'kata kunci' atau 'keyword'.

Selain daripada 'keyword' yang terdapat di dalam penulisan entri anda, anda perlu juga menghiasi entri anda dari segi teknikal iaitu di bahagian Post Setting. JANGAN ABAIKAN IA.

Jika kita lihat dalam bahagian  POST SETTING di bahagian kanan -------> anda akan dapat lihat beberapa mod setting yang boleh anda gunakan untuk memantapkan lagi SEO. Sebagai contoh, bahagian Search Description.

Masukkanlah beberapa "kata kunci' atau 'keyword' yang berkaitan dengan isi entri yang anda tulis,  di dalam kotak 'search description' jangan biarkan kosong. lebih banyak lebih bagus.

sebagai contoh, untuk entri running man ini, anda sedia maklum yang ada berpuluh puluh juta laman web dan blog yang menyiarkan artikel mengenai runningman episode terbaru, jadi untuk blog ini untuk bersaing dengan blog lain adalah sukar kerana niche utama blog ini bukanlah berkaitan dengan running man. Jadi saya telah memasukkan beberapa kata kunci yang berkaitan dengan running man di bahagian Search Description.

teknik seo mudah

hasil? ini antara keyword berkaitan dengan running man yang terperangkap untuk hari ini- 1.51pm.


walaupun tak banyak mana, tapi sekurang kurangnya dapatlah traffic free.

0 Comments: